Споразумение по дело №931/2010 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 105
Дата: 4 май 2010 г. (в сила от 5 май 2010 г.)
Съдия: Димитър Борисов Бишуров
Дело: 20105220200931
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 30 април 2010 г.

Съдържание на акта

 

 

 

                                 П   Р   О   Т   О    К   О  Л

 

 

Година 2010                                                         ГРАД ПАЗАРДЖИК

РАЙОНЕН СЪД                                                  ХІV СЪСТАВ

На четвърти май                                               две хиляди и десета година

В публично съдебно заседание в състав:

 

                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИМИТЪР БИШУРОВ

                                               

Секретар: В.Н.

Прокурор: АТАНАС АТАНАСОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдия БИШУРОВ

Наказателно дело  ОХ   № 931   по описа за 2010 година

На именното повикване в  10.30   часа се явиха:

Обв. Б.И.Р. лично и с адв. Е.П.- служебен защитник от досъдебната фаза на процеса и С.В.Б. лично и с адв. К.А., служебен защитник от досъдебната фаза на процеса.

За РП – Пазарджик – прокурор Атанас Атанасов

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото

АДВ.  П. -  Да се даде ход на делото

АДВ. А. – Да се даде ход на делото

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

         Сне се самоличността на  обвиняемите както следва:

         Б.И.Р. - роден на *** ***, живущ ***, българин, български гражданин, неженен, със средно образование,безработен, осъждан, с ЕГН:**********.

 

         С.В.Б. роден на *** ***, живущ ***, българин, български гражданин, вдовец, със средно образование,безработен, осъждан, с ЕГН:********** .

 

На обвиняемите  се разясниха правата по  НПК.

         Не се направиха  отводи на съда , секретаря и прокурора.

         Докладва се делото. Прочете се предложението на РП Пазарджик.

        

Съдът        

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

 

ПРОКУРОРЪТ:Считам, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала, съобразено със общественото опасност на деянието.

         Адв. П.:От името на подзащитния  ми моля да одобрите така постигнатото споразумение като непротиворечащо на закона и морала и моля да прекратите наказателното производство.

         АДВ. А.: Моля да утвърдите предложеното от страните споразумение относно полагане на наказателна отговорност на подс. С.В.Б.  така както е депозирано пред Вас от РП Пазарджик. Същото не противоречи на закона и морала и моля да го утвърдите.

         На основание чл. 382 ал.4 от НПК се пристъпи към изслушване на обвиняемите.

обв.   Р.:  Разбирам обвинението. Признавам се за виновен по това обвинение. Разбирам последиците на споразумението. Съгласен съм с последиците на споразумението. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред. Подписал съм доброволно споразумението.

 

Обв. Б.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен по това обвинение. Разбирам последиците на споразумението. Съгласен съм с последиците на споразумението. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред. Подписал съм доброволно споразумението.

 

         На осн. чл. 382 ал. 6 от НПК съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:      

ВПИСВА  в съдебния протокол  съдържанието на окончателно споразумение, по силата на което обвиняемите Б.И.Р. - роден на *** ***, живущ ***, българин, български гражданин, неженен, със средно образование,безработен, осъждан, с ЕГН:**********  и С.В.Б. роден на *** ***, живущ ***, българин, български гражданин, вдовец, със средно образование,безработен, осъждан, с ЕГН:********** се признават за ВИНОВНИ  в това,  че на 08.12.2009 г. в гр. Пазарджик Б.И.Р. в съучастие, като извършител със С.В.Б., в съучастие като подбудител и помагач са присвоили противозаконно чужди движими вещи: 1 бр. къртач, марка „ *****” и 2 бр. шила на обща стойност 1414.00 лева, собственост на СД „********” гр. П. с управител П. Н. Г. – К., които са владеели и пазели, като  обв. Б. е извършил деянието при условията на опасен рецидив,  като  присвоеното имущество е било внесено до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, поради което и на осн. чл. 206,ал.6 т.1 вр. ал.1  и във вр. с чл. 20, ал.2 и във вр. чл. 55, ал.1 т.2 буква Б  от НК  на подс. Б.И.Р. се определя наказание ПРОБАЦИЯ с пробационни мерки  по чл. 42 а ал.2 т.1, т.2 , т.4  и т. 6 от НК , а именно: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от  ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, при честота на явяване два пъти седмично; Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година и  шест месеца;  Включване в програми за обществено въздействие за срок от шест месеца;  Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 150 часа в рамките на една календарна година, а на обв. С.Б. на осн. чл. 206, ал.6 т.2 във вр. с ал.3 във вр. ал. 1 , във вр. чл. 29 ал.1 буква „а” и „б”, във вр. чл. 20 ал.3 и 4 и във вр. чл. 55 ал.1 т.1 от НК му се определя наказание ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

На осн.  чл. 61 т.2 от ЗИНЗС определя строг първоначален режим на изтърпяване на наказанието Лишаване от свобода в затвор.

В тежест на обв. Б.И.Р. И С.В.Б. се възлагат сторените по делото разноски в размер на по 17.50 лева, платими в полза на държавата по сметка на Районен съд Пазарджик.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

 

                                               ПРОКУРОР:

                                       

ЗАЩИТНИК:                                             ЗАЩИТНИК:

        / Е. П./                                                      /К.А./

 

ПОДСЪДИМ:                                            ПОДСЪДИМ:

                  /Б.Р./                                                           /С.Б./

 

 

Съдът намира, че така постигнатото споразумение е процесуално допустимо, предвид вида на престъплението за което е повдигнато обвинение и поради обстоятелството, че  причинените с престъплението имуществени вреди са били възстановени По своето съдържание споразумението е справедливо и не противоречи на закона и морала. Определеното по вид и размер наказание е съобразено със степента на обществена опасност, както на конкретно извършеното деяние, така и на всеки от двамата извършители.

 С наказанието определено по отношение на всеки от подсъдимите ще бъдат постигнати целите, преследвани от разпоредбата на чл. 36 от НК.

По тези съображение и на основание  чл..  382 ал. 7 и във връзка с чл. 24 ал. 3  от НПК

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА ПОСТИГНАТОТО СПОРАЗУМЕНИЕ В ПОСОЧЕНИЯ ПО-ГОРЕ СМИСЪЛ, като непротиворечащо на закона и морала.

Прекратява наказателното производство по НОХД 931/2010 г. по описа на Районен съд Пазарджик.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Протоколът е написан в  съдебното заседание, което приключи в          10.55  часа.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЕКРЕТАР: