Определение по дело №3086/2017 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 2637
Дата: 2 ноември 2017 г.
Съдия: Ани Стоянова Харизанова
Дело: 20175220103086
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 8 август 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

                                                            02.11.2017 г., гр.Пазарджик

 

ПАЗАРДЖИШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, в закрито  заседание на   втори ноември през две хиляди и  седемнадесета година в състав:

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: АНИ ХАРИЗАНОВА

 

при секретаря …………….като разгледа докладваното от районния съдия Ани Харизанова гр.д.№3086 по описа на съда за 2017г.и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Производството е по реда на чл.140, ал.1 от ГПК.

Делото е образувано по иск , предявен от ЗАД“БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“АД  д ЕИК ********* със седалище и адрес на управление град София, пл.“Позитано“№5, представлявана от Недялко Чандъров  и Кристоф Рат срещу  Агенция „Пътна инфраструктура“ със седалище и адрес на управление град София, бул.“Македония“№3 чрез Областно пътно управление Пазарджик с адрес град Пазарджик,бул.“Ал.Стамболийски“№20.

С исковата молба са направени доказателствени искания.

В срока по чл.131 от ГПК от ответника е постъпил писмен отговор с който са направени доказателствени искания.

В срока по чл.131 от ГПК от ответника е направено искане  за привличане на трето лице помагач на негова  страна на „Автомагистрали“ЕАД с ЕИК ********* със седалище и адрес на управление град София,бул.“Цар Борис III“№215, ет.4, представлявано от изпълнителния директор В.В.В. като обосновава правния си интерес с обстоятелството, че между него и „Автомагистрали“ЕАД има сключен договор за възлагане на обществена поръчка №РД-38-17/01.09.2015г,  по силата на който на „Автомагистрали“ЕАД са възложени дейности по ремонт и поддържане в обхвата на автомагистралата от км 0+000 до км208+181 на АМ“Тракия“, където попада процесния участък. Предявен е  при условията на евентуалност обратен иск срещу третото лице помагач.

В срока по чл.131 от ГПК от „Автомагистрали“ЕАД   е постъпил отговор по обратния иск. С този отговор  не са направени доказателствени искания.

Съдът счита,че доказателствените искания на главните страни са относими към предмета на делото и следва да бъдат уважени. Следва да се уважи и искането на ответника по чл.291 от ГПК за привличане на трето лице помагач, което искане е своевременно направено при обоснован правен интерес. Следва да се приеме за съвместно разглеждане и предявения  обратен иск, като се уважат и направените  доказателствени искания.

    Воден от горното и на основание чл.140, ал.1 и 3 от ГПК Пазарджишкият районен съд

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

 

ПРИВЛИЧА  на основание чл.219, ал.1 от ГПК    като трето лице –помагач на страната на ответника Автомагистрали“ЕАД с ЕИК ********* със седалище и адрес на управление град София, ,бул.“Цар Борис III“№215, ет.4, представлявано от изпълнителния директор В.В.В..

ПРИЕМА  за съвместно разглеждане в настоящото производство  предявения от Агенция „Пътна инфраструктура“- Областно пътно управление – град Пазарджик, ул.“Ал.Стамболийски“№20, представлявано от директора инж.Иван Стефанов Дишков  срещу Автомагистрали“ЕАД с ЕИК ********* в при условията на евентуалност обратен иск- ако бъде осъден ответника да заплати на ищеца исковата сума по главния иск  да се  осъди ответника по обратния иск „Автомагистрали „ЕАД да заплати на ищеца по обратния иск присъдени суми.

ПРИЕМА   приложените към исковата молба писмени доказателства.

ПРИЕМА приложените към отговора на ответника по първоначалния иск писмени доказателства.

ДОПУСКА  изслушване на  съдебно- автотехническа експертиза, която да отговори на поставените в доказателствената част на исковата молба въпроси.  Определя за вещо лице Васил Фотев при депозит в размер на 260 лв., вносим  от ищеца едноседмичен срок от получаване на настоящото определение.

ДОПУСКА  до разпит  като свидетел В. Атанасов Златев, поискан от ищцовата страна, който да установи обстоятелствата, посочени в доказателствената част на исковата молба

 ДОПУСКА  до разпит като свидетел Боян Кирилов Гърков, поискан от ответника, който да установи обстоятелствата, описани в пункт първи от отговора.

Внася делото за разглеждане в открито съдебно заседание  и го насрочва за 05.12.2017г. от 11:00 часа , за която дата и час да се призоват страните, третото лице -помагач,вещото лице и свидетелите.

На вещото лице да се укаже, че следва да изготви експертизата след изслушване на свидетелите.

 Задължава ищеца и ответника да внесат по 20 лв. разноски за свидетели.

Препис от  определението да се връчи на страните и на третото лице-помагач.

Препис от писмения отговор и приложенията към него  да се връчат на ищеца.

Препис от отговора по обратния да се връчи на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Определението е по движението на делото и не подлежи на обжалване.  

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: