Определение по дело №18/2020 на Районен съд - Троян

Номер на акта: 41
Дата: 24 януари 2020 г. (в сила от 24 януари 2020 г.)
Съдия: Даниела Недкова Радева
Дело: 20204340100018
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 16 януари 2020 г.

Съдържание на акта

                        

     ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

 

гр. Троян, 24.01.2020 год.

 

          Троянски районен съд, пети състав, в закрито съдебно заседание на 24.01.2020 год. (двадесет и четвърти януари две хиляди и двадесета) година в състав:

 

Председател: ДАНИЕЛА РАДЕВА

 

при секретаря Кремена Раева, като разгледа докладваното от съдията Радева гр. дело № 18  по описа на ТРС за 2020 год., за да се произнесе - съобрази:

 

            Производството е с правно основание чл. 22, ал. 2 във вр. ал. 1, т. 6 от ГПК.

В Районен съд гр. Троян е образувано гр. дело № 18/2020г. по повод подадена искова молба от Д.И.П. *** срещу Министерство на правосъдието гр. София с правно основание чл. 441 от ГПК във вр. чл. 49 от ЗЗД.    

С Протокол от 24.01.2020г. за съдия-докладчик по делото е определена съдия Даниела Радева, след отстраняване на всички останали съдебни състави при Районен съд гр. Троян.

Съдия Радева като съобрази обстоятелството, че ответник по делото е Министерство на правосъдието, но основанието за предявеният иск са  извършени действия от А. Й.– *** при Районен съд гр. Троян, счита, че са налице основанията на чл. 22, ал. 1, т. 6 от ГПК. Съдия Радева и *** Й.са в ежедневни служебни взаимоотношения, което обстоятелство би породило съмнение за липса на безпристрастност и наличие на предубеденост или заинтересованост на съда, пряко или косвено от изхода на делото, поради което съдия Радева счита, че следва да се отстрани от разглеждане на делото.

Предвид това, че са се отстранили всички съдии от Районен съд гр. Троян и разглеждането на делото в съда е невъзможно, ще следва същото да бъде прекратено и на основание чл. 23, ал. 3 от ГПК да бъде изпратено на Окръжен съд гр. Ловеч за определяне на друг равен по степен съд.  

Предвид изложеното и на основание чл. 22, ал. 2 във вр. ал. 1, т. 6 и чл. 23, ал. 3 от ГПК съдът  

О П Р Е Д Е Л И :

 

            СЪДИЯ ДАНИЕЛА РАДЕВА се ОТСТРАНЯВА от разглеждане на гр. дело № 18/2020г. по описа на Районен съд гр. Троян, поради наличието на служебни взаимоотношения с А. Й.– *** при Районен съд гр. Троян, чиито действия са предмет на гражданския спор, което обстоятелство би породило съмнение за липса на безпристрастност и наличие на предубеденост или заинтересованост на съда, пряко или косвено от изхода на делото.

            ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 18/2020г. по описа на Районен съд гр. Троян.

            ИЗПРАЩА гр. дело № 18/2020г. по описа на Районен съд гр. Троян на Окръжен съд гр. Ловеч за определяне на друг равен по степен съд за разглеждане на делото.

            Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                       Районен съдия: