Определение по дело №1429/2011 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 3155
Дата: 18 юли 2011 г.
Съдия: Мария Кирилова Терзийска
Дело: 20113100901429
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 13 юни 2011 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№…………./......07.2011 г.

 

ВАРНЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на 18.07.2011 г., в състав:

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: МАРИЯ ТЕРЗИЙСКА 

 

Като разгледа докладваното т.д. 1429/2011г. по описа на ВОС, намира следното:

Производството е образувано по искова молба на Н.Ш. *** против „ОДИСЕЙ 96” ЕООД – гр. Варна за осъждане на ответника да заплати на ищеца сумата от 39 000 евро, дадена по развален предварителен договор за покупкоо-продажба и строителство на недвижим имот, ведно с лихва от завеждане на иска до окончателното изплащане на сумата и сумата от 40510.32 лева – лихва за забава за период от 30.06.2006 г. до сезиране на съда. Исковата молба е редовна.

Следва да се пристъпи към размяна на книжа.Производството ще се разгледа по реда на глава 32 от ГПК.

С оглед горното и на осн. чл. 367 от ГПК, съдът

 

 

            ОПРЕДЕЛИ:

 

ДА СЕ ИЗПРАТИ на ответника „ОДИСЕЙ 96” ЕООД препис от исковата молба и доказателствата към същата, както и препис от уточнителна молба вх. № 21754/04.07.2011 г.

УКАЗВА допълнително на ответника, че

-        в случай на подаване на писмения отговор от пълномощник, към отговора следва да се представи и пълномощно със съдържанието по чл. 33 от ГПК;

-        с писмения си отговор ответникът може да поиска делото да бъде решено в закрито заседание по реда на чл. 376 ал.2 от ГПК;

-        страната, която отсъства повече от един месец от адреса, който е съобщила по делото или на който веднъж й е връчено съобщение, е длъжна да уведоми съда за новия си адрес. Същото задължение имат и законният представител, попечителят или пълномощникът на страната, като на основание чл. 41 ал.2 от ГПК при неизпълнение на това задължение всички съобщения се прилагат към делото и се смятат за връчени.

-        в отговора си следва да посочи точно доказателствата и конкретните обстоятелства, които ще установява с тях, както и да представи всички писмени доказателства, с които разполага;

-        възражение за разглеждане на делото по общия ред може да се направи от ответниците най-късно в срока за отговор на исковата молба.

-        указва на ответника, че ако в срока не подаде отговор, не вземе становище, не направи възражения, не оспори истинността на представен документ, или не упражни правата си по чл. 211 ал.1, чл. 212 и чл. 219 от ГПК, той губи възможността да направи това по-късно, освен ако пропускът се дължи на особени непредвидени обстоятелства.

ДА СЕ ВРЪЧИ препис от настоящото разпореждане на ответната страна, ведно с останалите книжа по делото.

Връчването да се извърши на адреса, посочен като адрес на управление в търговския регистър, тъй като този по искова молба е грешен.

Определението е окончателно.

 

                                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: