Определение по дело №625/2020 на Административен съд - Русе

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 14 април 2021 г.
Съдия: Диан Григоров Василев
Дело: 20207200700625
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 4 ноември 2020 г.

Съдържание на акта

 

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Русе, 14 април 2021 год.

Русенски административен съд,  в закрито заседание на 14 април 2021 год., III състав:

Съдия : Диан Василев

За да се произнесе по адм.д. 625 по описа на съда за 2020 год., взе предвид следното:

Производството по настоящото дело е образувано след депозирана в съда искова молба от С.П.А. ***, чрез адв. П.Б.Ш.-САК, насочена срещу Министерство на правосъдието на Република България. Претенцията е за заплащане от ответника на сумата общо от 40 770, 65 лева, от които 10 770,65 лева имуществени вреди и 30 000 лева неимуществени вреди, заедно със законната лихва върху тази сума от завеждане на исковата молба до окончателното й изплащане.

По делото е направено искане от страна на ответника за поставяне на допълнителни въпроси към вещото лице д-р К., които безспорно имат отношение към изясняване на обстоятелствата по делото и обективната истина.

Това налага назначаване на допълнителна експертиза. С оглед на факта, че делото е отложено с ново призоваване, ведно с назначаване на експертизата, следва да се определи и дата за съдебно заседание.

Воден от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

Назначава допълнителна съдебно-психологическа експертиза с вещо лице доц. д-р С.А.К. – специалист по съдебна и клинична психология, при която вещото лице, след запознаване с материалите по делото и разговор със С.П.А. да отговори на следните въпроси:

1.    Какво е значението на термина „Отключващи фактори-матримониални

психотравми“, посочен в епикризата на ЦПЗ- Русе, издадена за ищеца С. А. и какво е отношението на тези фактори към т.нар. „Смесено-депресивно разстройство“?

2.    По какъв начин са се отразили посочените психотравми/ако бъдат

установени такива/ върху психическото състояние на ищеца/за процесния период- м. август 2016 г. до м. юли 2019 г./ и причина ли са за преживявания, свързани с повишени нива на тревожност и безпокойство?

Определя депозит в размер на 250 лева, платим в 7-дневен срок от ответника.

Дава възможност на страните за допълнителни въпроси, в 3-дневен срок от съобщаване на настоящото определение.

Насрочва открито съдебно заседание за 18 Май 2021г., 10.00 часа, за която дата и час да се призоват страните и уведоми и вещото лице.

Препис от настоящото определение да се изпрати на страните, както и на вещото лице-за изпълнение.

 

 

Съдия :