Определение по дело №604/2008 на Окръжен съд - Благоевград

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 6 януари 2009 г.
Съдия: Николай Грънчаров
Дело: 20081200200604
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 30 декември 2008 г.

Съдържание на акта Свали акта

РЕШЕНИЕ

Номер

1014

Година

01.11.1996 г.

Град

Кърджали

В ИМЕТО НА НАРОДА

Окръжен Съд - Кърджали

На

11.01

Година

1996

В закрито заседание в следния състав:

Председател:

Георги Стоянов Милушев

Секретар:

Прокурор:

като разгледа докладваното от

Георги Стоянов Милушев

Фирмено дело

номер

19965100800710

по описа за

1996

година

Производството е по чл.134 и сл.от 3ЛC,образувано по молба не Управителния съвет на сдружението с нестопанска цел "БАДМИНТОН КЛУБ- ОЦК" гр.Кърджали,за вписване на сдружението с нестопанска цел в надлез ния регистър при съда.

Видно от приложените към делото документи,на учредително съб­рание, проведено на 14.11.1995 год.е взето решение да бъде учреден клуб по бадминтон, който да бъде регистриран по ЗЛС,бил е приет устава на сдружението, който е подписан от всички учредители. В устава са уредени целта на сдружението,наименованието,седалището,органите на управление,срока,за който е учредено,начина на представляване,на свикване на 0бщото събрание,начина на приемане на нови членове и прекратяването на чл ството в клуба,както и неговото имущество и финансиране.Видно от чл.5 на Устава сдружението ще бъде финансирано от "0ЦК"00Д гр.Кърджали,от спонсорство,дарения, в пари и спортни вещи,членски внос и от отчисления от Българския спортен тотализатор.Към молбата е приложен и учредител­ния протокол от 14.11.1995 год.,подписан от всички учредители.Видно от същия,на събранието са били избрани управителен съвет в състав от 7 ч нове и Контролен съвет в състав от 3 членове.Към документите е приложен и Протокол № 1/15.11.1995 г.от заседание на управителния съвет на клуб от който е видно,че е бил избран и председател.Представен е и нотариално заверен образец от подписа на председателя, който има право да представлява клуба,както и изискуемите се от закона декларации за членове те на управителния и контролния съвет и свидетелства за съдимост.

В съдебно заседание явилите се молители поддържат молбата си и молят съда да постанови решение, с което да впише в надлежния регистър при съда.Останалите молители,редовно призовани,не се явяват и не вземат становище по молбата.

Представителят на Окръжна прокуратура-гр.Кърджали дава заключение, че молбата е основателна, целите на клуба не противоречат на законите в страната и предлага да се впише учреденото сдружение с нестопанска цел в надлежния регистър при съда.

При това положение съдът намира молбата за основателна.Налице са условията за вписване на сдружението, посочени в чл.134 и сл. от 3ЛC.Целите,които сдружението си поставя, не противоречат на закона.

С оглед горното,съдът намира,че следва да се впише в регистъра на съда учреденото сдружение с нестопанска цел.

Водим от изложеното и на основание чл.137 от ЗЛС Окръжният

съд

Р Е Ш И :

ДА СЕ ВПИШЕ в регистъра за сдруженията с нестопанска цел и фондациите при Кърджалийския окръжен съд убеденото сдружение с не­стопанска цел,с наименование "БАДОМИНТОН КЛУБ-ОЦК",със седалище гр. Кърджали,адрес на управление-бул. "България " №110, и със следната цел: създаване на условия за любителско практикуване и изява в сферата и областта на бадминтона и способствуване за реализиране на съвременни форми за възстановяване и подобряване физическата дееспособност на работниците и населението чрез привличане на обществеността и насър­чаване творческата инициативност на треньори,деятели,специалисти и любители-спортисти.

Сдружението е образувано за НЕОПРЕДЕЛЕН СРОК на съществуване.

Средствата на сдружението ще се набират чрез финансиране от ОЦК-ООД гр.Кърджали,от спонсорство,реклама,дарения в пари и спортни вещи,членски внос и отделения от Българския спортен тотализатор.

Органи на сдружешето са: а/Общо събрание на всички членове; б/Управителен съвет в състав от 7 членове; в/Председател на Управителния съвет,който е председател и на клуба; г/Контролен съвет в състав от 3 членове;

Общото събрание е върховен орган на сдружението и се състои от всички негови членове.Свиква се от Управителния съвет най-малко веднъж годишно с писмена покана,изпратена на домашния адрес на всеви член на клуба,най-малко седем дни преди датата на събранието, като зÓ чуждестранни членове срокът е най-малко един месец.В поканата се вписват дневшя ред,денят,часът'и мястото на провеждане на събранието.

Приемането на нови членове става с подаване на писмена молба до управителния съвет или до председателя на клуба, чрез изключване-когато с действията се или бездействието си уронва името и целите на клуба или затруднява дейността му,когато системно не плаща членския внос,нарушава закона и устава на клуба и когато виновно причини щети на клуба или отделни негови членове и при смърт.Изключване то става с решение на Управителния съвет,взето с обикновено мнозинство.

Всички членове на клуба при постъпването си встъпителен членски внос, чиито размер се определя по решение на Управителния съвет и годишен членски внос, чиито размер се определя по решение на Общото събрание на членовете.

Членове на Управителния съвет на сдружението,избрани за срок от З/три/ години,са:КАЛИН ТОДОРОВ ПРИЮВ от гр.Кърджали,ул. "Bасил Априлов"№1 ,ап. 13,ЕГН **********; ВАСИЛ АНГЕЛОВ ДИМИТРОВ от гр.Кърджали,кв.пВъзрожденци",бл.З,ап.102,ЕГН5901143585;МАРИН КОСТОВ АНГЕЛОВ от гр.Кърджали ,ул. "Кап.Петко войвода"№42 ,ЕГН **********; ТОТКА ДИМИТРОВА КАРАЯНЧЕВА от Гр.Кърджали ,ул. "Булаир" ,бл. "Ален мак” ,вх."А" ,а ап.4,ЕГН **********; ИВАН ТОДОРОВ АНГЕЛОВ от гр.Кърджали,ул."Дойран" №4,ЕГН **********; ВИКТОР ДИНЕВ АТАНАСОВот гр,Кърджали,бул."Беломорски" 77,бл."Арда",вх."Г" ,ет.5,ап.61 ,ЕГН ********** и ЯНИСЛАВ ЖЕЛЯЗКО ПЕНЕВ от гр.Кърджали,ул. "Опълченска"№ 7,ЕГН **********.

Сдружението ‘‘БАДМИНТОН КЛУБ-ОЦК"гр.Кърджали ще се представлява от неговия Председател: КАЛИН ТОДОРОВ ПРИМ0В от гр.Кърджали,ул "Васил Априлов"№1 ,ап.13,с ЕГН **********.

Решението подлежи на незабавно изпълнение и на обжалване пред Върховния съд на република България в седмодневен срок от съобщението му на молителите и прокурора.

Председател: