Споразумение по дело №492/2009 на Районен съд - Ловеч

Номер на акта: 82
Дата: 30 април 2009 г. (в сила от 30 април 2009 г.)
Съдия: Мария Димова Шолекова
Дело: 20094310200492
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 27 април 2009 г.

Съдържание на акта Свали акта

                                    Ï  Р Π Ò  Π Ê  Π Ë            

      ãð.Ëîâå÷, 30.04.2009 ã.

            ËÎÂÅØÊÈßÒ ÐÀÉÎÍÅÍ ÑÚÄ, втори íàêàçàòåëåí   ñúñòàâ  â ïóáëè÷íîòî ñúäåáíî çàñåäàíèå íà тридесети април  2009  гîäèíà,  â ñúñòàâ:    

                                    Ïðåäñåäàòåë: М.Ш.

ïðè  ñåêðåòàðÿ : М.Г.

è ïðîêóðîðà  А.П.

ñëîæè çà ðàçãëåæäàíå  ÍÎÕÄ N  492  ïî îïèñà   çà   2009  ãîä.  

äîêëàäâàíî   от      ñ  ú  ä  è  ÿ  ò  à

Íà èìåííîòî ïîâèêâàíå â  9.00 ÷àñà   ñå ÿâèõà:

Подсъдимият А.М.Ш. редовно призован лично и с майка си Роза Колева Ш. и с адв. Н. служебно назначен от съда.

Подсъдимият Я.А.Ф. редовно призован лично и с майка си А.С.Ш. и с адв. Н. служебно назначен от съда.

Çà ÐÏ- прокурор П..

ÏÐÎÊÓÐÎÐÀ: Да се даде ход на делото.

АДВ. Н.: Да се даде ход на делото.

ÄÀÂÀ ÑÅ ÕÎÄ ÍÀ ÄÅËÎÒÎ:

Ñíåìà ñå ñàìîëè÷íîñòòà íà подсъдимите:

А.   М.   Ш.,   роден   на   24.02.1993г.   в
гр.Ловеч,   обл.Ловешка,   живущ ***,
български гражданин, с начално образование, не женен, безработен, не учи, осъждан, ЕГН-**********.

   Я.   А.   Ф.,   роден   на   12.04.1992г.   в   гр.Ловеч,
обл.Ловеч, живущ ***,   български гражданин,
с начално образование, не женен, не учи, не работи, не осъждан, ЕГН - **********

ДАВА СЕ ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ:

ÏÐÎÊÓÐÎÐÀ: Ìîëÿ äà ïðèåìåòå è îäîáðèòå âíåñåíîòî ñïîðàçóìåíèå по чл. 381 НПК, òàêà êàêòî å ïîñòèãíàòî ìåæäó ñòðàíèòå, ñ êîåòî подсъдимите ñå ïðèçíàâàт çà âèíîâни â èçâúðøâàíå íà ïðåñòúïëåíèåòî, çà êîåòî е ïðåäàäåíи íà ñúä, като моля да допусните изменение в размера на наказанието на подсъдимия Я.Ф., което да бъде Пробация за срок от 10 месеца по задължителните мерки по чл. 42а , ал.2 , т.1 и т.2 от НК. Ìîëÿ äà ïðèåìåòå, ÷å ñïîðàçóìåíèåòî íå ïðîòèâîðå÷è íà çàêîíà è ìîðàëà è ãî îäîáðèòå. 

АДВ. Н.: Моля äà îäîáðèòå è ïðèåìåòå ïîñòèãíàòîòî  ñïîðàçóìåíèå ìåæäó подсъдимите è Ðàéîííà ïðîêóðàòóðà-Ëîâå÷, êîåòî  íå ïðîòèâîðå÷è íà  ìîðàëà è çàêîíà. Îòãîâàðÿ íà èçèñêâàíèÿòà íà ÍÏÊ è  ñ÷èòàì,÷å íÿìà ïðå÷êà äà áúäå îäîáðåíî. Ñ÷èòàìå, ÷å ñà íàëèöå ïðåäâèäåíèòå â çàêîíà ïðåäïîñòàâêè.

ПОДСЪДИМИЯТ Ш.: Ïðèçíàâàì ñå çà âèíîâåí. Çàÿâÿâàì, ÷å äîáðîâîëíî è ñîáñòâåíîðú÷íî съм ïîäïèсал ñïîðàçóìåíèåòî, êàêòî è ÷å ðàçáèðàì ïîñëåäèöèòå îò ñúùîòî, съгласен съм с тях и се îòêàçâàì îò ñúäåáíîòî ðàçãëåæäàíå íà äåëîòî ïî îáùèÿ ðåä.        

ПОДСЪДИМИЯТ Ф.: Ïðèçíàâàì ñå çà âèíîâåí. Çàÿâÿâàì, ÷å äîáðîâîëíî è ñîáñòâåíîðú÷íî съм ïîäïèсал ñïîðàçóìåíèåòî, êàêòî è ÷å ðàçáèðàì ïîñëåäèöèòå îò ñúùîòî, съгласен съм с тях и се îòêàçâàì îò ñúäåáíîòî ðàçãëåæäàíå íà äåëîòî ïî îáùèÿ ðåä.

              

Ñúäúò ïðèåìà è âëàãà ñëåäíîòî ñïîðàçóìåíèå: 

Подсъдимият А.   М.   Ш.,   роден   на   24.02.1993г. в гр.Ловеч,   обл.Ловешка,   живущ ***, български гражданин, с начално образование, не женен, безработен, не учи, осъждан, ЕГН-**********, се признава за виновен в това, че на 01.01.2009г. около 06.00 часа в гр.Ловеч, жк"Младост" в близост до блок №322, в съучастие като извършител с Я.А.Ф., ЕГН-**********,***, като непълнолетен, но можейки да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си в съответствие с това разбиране, противозаконно отнел чужди движими вещи: дамска чанта, документ за самоличност /лична карта/, връзка с ключове, мобилен телефон марка "Сони Ериксон К-810 И" на стойност 323,20 лева от владението на собственичката им - Калинка Николаева Димитрова от гр.Ловеч, с намерение да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване - престъпление по чл. 198, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 и чл.63, ал.1, т.З от НК, за което при условията на чл.55, ал.1, т.2, б."б" от НК, да му бъде наложено наказание „Пробация" при следните пробационни мерки:

-по чл.42а,ал.2,т.1 от НК, задължителна регистрация по настоящ адрес – гр. Ловеч, ул."Дълбокият път"№ 8, за срок от 1 /Една/ година.

- по чл. 42а,ал.2,т.2 НК, задължителни периодични срещи с пробационен служител, за срок от 1 /Една/ година.

Подсъдимият Я.   А.   Ф.,   роден   на   12.04.1992г.   в   гр.Ловеч,обл.Ловеч, живущ ***,   български гражданин,
с начално образование, не женен, не учи, не работи, не осъждан, ЕГН - **********, се признава за виновен в това, че на 01.01.2009г. около 06.00 часа в гр.Ловеч, жк"Младост" в близост до блок №322, в съучастие като извършител с А.М.Ш. ***, ЕГН-**********, като непълнолетен, но можейки да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си в съответствие с това разбиране, противозаконно отнел чужди движими вещи: дамска чанта, документ за самоличност /лична карта/, връзка с ключове и мобилен телефон марка "Сони Ериксон К-810 И" на стойност 323,20 лева от владението на собственичката им - Калинка Николаева Димитрова от гр.Ловеч, с намерение да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване - престъпление по чл. 198, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 и чл.63, ал.1, т.З от НК, за което при условията на чл.55, ал.1, т.2, б."б" от НК, да му бъде наложено наказание „Пробация" при следните пробационни мерки:

-по чл.42а,ал.2,т.1 от НК, задължителна регистрация по настоящ адрес – гр. Ловеч, ул."Бачо Киро"№ 7, за срок от 10 /Десет/ месеца.

- по чл. 42а,ал.2,т.2 НК, задължителни периодични срещи с пробационен служител, за срок от 10 /Десет/ месеца.

Настъпилите от деянието имуществени вреди са възстановени.

Веществени доказателства – няма.

На осн. чл.189, ал.З от НПК се възлагат солидарно на подсъдимите Ш. и Ф., със съгласието на родителите им Роза Ш. и А.Ш., да заплатят по сметка на РУ на МВР – Ловеч сумата от 40.00 лева, представляващи разноски за експертиза.

             

 

                                              ÑÏÎÐÀÇÓÌÅËÈ ÑÅ:

 

ÏÐÎÊÓÐÎÐ: ........................  

                                          /А.П./

 

                                                             

                   ЗАЩИТНИК: ………………………. 

                                       /адв.Н.Н./

                                                                                                                    

 

ПОДСЪДИМ: ………………………

   /А.М.Ш./

 

 

РОДИТЕЛ: ………………………

/РОЗА Ш./

 

 

ПОДСЪДИМ: ………………………

   /Я.А.Ф./

 

 

 РОДИТЕЛ: ………………………

                   / А.Ш./

 

 

Ñúäúò êàòî âçå ïðåäâèä ïîñòèãíàòîòî ñïîðàçóìåíèå ìåæäó ïðîêóðîðà А.П., защитника адв. Н.Н. от ЛАК и подсъдимите А.М.Ш. и Я.А.Ф., êàêòî è äîêàçàòåëñòâàòà ïî äåëîòî íàìèðà, ÷å ñúùîòî íå ïðîòèâîðå÷è íà çàêîíà è ìîðàëà, и поради което на основание чл. 382, ал.7 ÍÏÊ ñëåäâà äà áúäå îäîáðåíî от съда, êàòî  íàêàçàòåëíîòî ïðîèçâîäñòâî ñëåäâà äà áúäå ïðåêðàòåíî.

Âîäèì îò ãîðíîòî, ñúäúò

 

ÎÏÐÅÄÅËÈ:

 

ÎÄÎÁÐßÂÀ ïîñòèãíàòîòî ñïîðàçóìåíèå ìåæäó прокурора А.П., защитника адв. Н.Н. от ЛАК и подсъдимите А.М.Ш. и Я.А.Ф., êàêòî ñëåäâà:  

            ПРИЗНАВА подсъдимият А.   М.   Ш.,   роден   на   24.02.1993г. в гр.Ловеч,   обл.Ловешка,   живущ ***, български гражданин, с начално образование, не женен, безработен, не учи, осъждан, ЕГН-**********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 01.01.2009г. около 06.00 часа в гр.Ловеч, жк"Младост" в близост до блок №322, в съучастие като извършител с Я.А.Ф., ЕГН-**********,***, като непълнолетен, но можейки да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си в съответствие с това разбиране, противозаконно отнел чужди движими вещи: дамска чанта, документ за самоличност /лична карта/, връзка с ключове, мобилен телефон марка "Сони Ериксон К-810 И" на стойност 323,20 лева от владението на собственичката им - Калинка Николаева Димитрова от гр.Ловеч, с намерение да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване, поради което и на осн. чл.198, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 и чл.63, ал.1, т.З и чл.55, ал.1, т.2, б."б" от НК, му НАЛАГА наказание „Пробация" при следните пробационни мерки:

-по чл.42а,ал.2,т.1 от НК, задължителна регистрация по настоящ адрес – гр. Ловеч, ул."Дълбокият път"№ 8, за срок от 1 /Една/ година.

- по чл. 42а,ал.2,т.2 НК, задължителни периодични срещи с пробационен служител, за срок от 1 /Една/ година.

ПРИЗНАВА подсъдимият Я.   А.   Ф.,   роден   на   12.04.1992г. в гр.Ловеч, обл.Ловеч, живущ ***,   български гражданин, с начално образование, не женен, не учи, не работи, не осъждан, ЕГН - **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 01.01.2009г. около 06.00 часа в гр.Ловеч, жк"Младост" в близост до блок №322, в съучастие като извършител с А.М.Ш. ***, ЕГН-**********, като непълнолетен, но можейки да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си в съответствие с това разбиране, противозаконно отнел чужди движими вещи: дамска чанта, документ за самоличност /лична карта/, връзка с ключове и мобилен телефон марка "Сони Ериксон К-810 И" на стойност 323,20 лева от владението на собственичката им - Калинка Николаева Димитрова от гр.Ловеч, с намерение да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване, поради което и на осн. чл.198, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 и чл.63, ал.1, т.З и чл.55, ал.1, т.2, б."б" от НК, му НАЛАГА наказание „Пробация" при следните пробационни мерки:

-по чл.42а,ал.2,т.1 от НК, задължителна регистрация по настоящ адрес – гр. Ловеч, ул."Бачо Киро"№ 7, за срок от 10 /Десет/ месеца.

- по чл. 42а,ал.2,т.2 НК, задължителни периодични срещи с пробационен служител, за срок от 10 /Десет/ месеца.

Настъпилите от деянието имуществени вреди са възстановени.

Веществени доказателства – няма.

На осн. чл.189, ал.З от НПК, ВЪЗЛАГА солидарно на подсъдимите Ш. и Ф., със съгласието на родителите им Роза Ш. и А.Ш., да заплатят по сметка на РУ на МВР – Ловеч сумата от 40.00 лева, представляващи разноски за експертиза.

Íà îñíîâàíèå ÷ë.24, àë.3 îò ÍÏÊ, ÏÐÅÊÐÀÒßÂÀ íàêàçàòåëíîòî ïðîèçâîäñòâî по НОХД № 492/09г., по описа на ЛРС, ñðåùó подсъдимите А.М.Ш. и Я.А.Ф..

            Îïðåäåëåíèåòî å îêîí÷àòåëíî è íå ïîäëåæè íà îáæàëâàíå.

            Ïðåïèñ îò îïðåäåëåíèåòî äà ñå èçïðàòè íà ÐÏ-Ëîâå÷ çà ñâåäåíèå è èçïúëíåíèå.

            Çàñåäàíèåòî ñå çàêðè â  9.15  чàñà.

            Ïðîòîêîëà ñå íàïèñà â ñúäåáíî çàñåäàíèå.

 

                                                                                  ÐÀÉÎÍÅÍ  ÑÚÄÈß:

 

                                 ÑÅÊÐÅÒÀÐ: