Разпореждане по дело №192/2015 на Окръжен съд - Благоевград

Номер на акта: 2728
Дата: 22 юни 2015 г.
Съдия: Петър Пандев
Дело: 20151200200192
Тип на делото: Частно наказателно дело
Дата на образуване: 15 юни 2015 г.

Съдържание на акта

Публикувай

Определение №

Номер

Година

17.1.2012 г.

Град

Благоевград

Окръжен Съд - Благоевград

На

01.16

Година

2012

В закрито заседание в следния състав:

Председател:

Катя Бельова

Секретар:

ЛИЛИЯ МАСЕВА ЕМИЛИЯ ДОНЧЕВА

Прокурор:

като разгледа докладваното от

съдия Лилия Масева

дело

номер

20111200500687

по описа за

2011

година

и за да се произнесе, взе предвид следното:

Образувано е по жалба на М. Ш. Ф. срещу действията на частен съдебен изпълнител Ш.Д. с район на действие Окръжен съд-Б. по изп.д. № 239/2009г., изразяващи се във въвод във владение на недвижим имот, представляващ УПИ – парцел XIV, имот пл. N 577 от кв. 21 по плана на с. Б., община Г. Д.. В жалбата се поддържа, че обжалваното изпълнително действие е незаконосъобразно. Като твърди, че е собственик на част от имота, спрямо който е насочено изпълнението и е извършен въвода във владение, и владее част от същия, като с действията на ЧСИ неправомерно се завзема част от имота му и съобразно чл.435,ал.5 от ГПК, жалбоподателят настоява да бъдат отменени изцяло като незаконосъобразни действията на ЧСИ Ш. Д., като неправилни.

Възражение срещу жалбата е представено от взискателя по изп. дело Х. Ю. Б., който настоява подадената жалба да бъде оставена без уважение, тъй като е недопустима, подадена след изтичне на преклузивния срок по чл. 436, ал. 1 ГПК.

В мотивите си по чл.436,ал.3 от ГПК съдебният изпълнител е изложил обстоятелствата,при които е предприето обжалваното изпълнително действие, като се застъпва становище за недопустимост на жалбата на третото лице.

Жалбата изхожда от легитимирана и имаща правен интерес страна – трето за изпълнението лице, което заявява право на собственост върху част от имота, обект на принудително изпълнение и е в срок. Част от доказателствените искания, материализирани в жалбата следва да бъдат уважени, а за останалите, съдът ще се произнесе в о.с.з. заседание, след изслушване становището на страните по делото. С оглед изложеното са налице предпоставките за разглеждане на депозираната частна жалба в открито съдебно заседание, по см. на чл. 437, ал. 2 ГПК, за която дата страните – жалбоподател, длъжник и взискател, да бъдат призовани.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДА СЕ ИЗИСКА СЛУЖЕБНО от община Г. Д., Кметство с. Б. скица касаеща УПИ – парцел XXXII - 576 от кв. 21 по плана на с. Б., общ. Г. Д..

ДОПУСКА И НАЗНАЧАВА съдебно-техническа експертиза, изпълнима от в.л. И. А., който след като се запознае с материалите по делото, както и с тези в Община Г.Д. и направи оглед на място да отговори на въпросите подробно описани и посочени в жалбата на М. Ф. по настоящето дело. Определя депозит за вещото лице в размер на 200 лева, вносими от жалбоподателя, по сметка на БлОС, като след внасянето им и представянето на доказателства за това, да се призове вещото лице.

ПРИЕЕМА като писмено доказателство по делото, представения от жалбоподателя нотариален акт № 34, т. 3, рег. № 4530, дело № 409/2005г.

ДАВА възможност на жалбоподателя да ангажира гласни доказателства – свидетели при довеждане за датата на о.с.з.

По останалите доказателствени искания, съдът ще се произнесе в о.с.з.

НАСРОЧВА въззивно ч. гр. дело 687/2011 по описа на Окръжен съд Б., за разглеждане в открито съдебно заседание на 28.02.2012г от 9.45 часа, за която дата да се призоват страните /трето лице, длъжник, взискател/, както и вещото лице, след представяне доказателства за внесен депозит.

Да се връчи препис от настоящото определение заедно с призовката на страните.

Определението е окончателно.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЧЛЕНОВЕ: