Разпореждане по дело №1757/2015 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 15
Дата: 4 януари 2016 г.
Съдия: Марин Цвятков Атанасов
Дело: 20153100201757
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 28 декември 2015 г.

Съдържание на акта

 

 

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

 

Днес, 04.01.2016г. , Марин Атанасов – съдия-докладчик, се запознах с материалите по НОХД № 1757/2015г. по описа на Варненския окръжен съд. След като обсъдих въпросите, визирани в текста на чл. 248, ал.2 – чл.252, ал.1 от НПК, установих:

Делото е подсъдно на Варненския окръжен съд. На 28.12.2015г. във Варненския окръжен  съд е внесен обвинителен акт по д.п. № ***/****г. по описа на при РУП А. при ОД-МВР Варна срещу  Й.П.Р. от гр.Варна за престъпление по чл.343,ал.3,пр.1,б.”б” вр с ал. 1, б.”в” от НК.

Не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство към момента.

На досъдебното производство не са допуснати нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване процесуалните права на подсъдимият и неговият защитник.

По отношение на Р. е взета мярка за неотклонение  „Гаранция в пари” в размер на **** лева”, която е законосъобразна и следва да се потвърди.

Като взех предвид материалите по делото, намирам че са налице условията за предварително изслушване на страните, съгласно разпоредбата на  чл.370 от НПК, което  да се извърши на 02.02.2016г. от 09.00 часа във ІІ съдебна зала на ВОС. Съдебното заседание по предварителното изслушване на страните следва да бъде проведено в съдебен състав от  съдия и двама съдебни заседатели

Решението за предварителното изслушване на страните следва да се доведе до знанието на подсъдимият по делото и неговия защитник, на които да бъдат връчени преписи от настоящото разпореждане и бъдат уведомени за датата на разглеждане на делото, като на подсъдимия се укажат правата му по чл.254,ал.3 НПК, както и че делото може да бъде разгледано и решено в негово отсъствие при условията на чл.269 от НПК.

За насрочването на съдебното заседание, е необходимо да се уведомят наследника на починалия С.З.Д.,  а именно М.С.З., като и се разяснят  правата по чл.255, ал.2 от НПК.

 

Р А З П О Р Е Ж Д А М :

 

1. НАСРОЧВАМ   делото за разглеждане с ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗСЛУШВАНЕ НА СТРАНИТЕ в публично заседание на 02.02.2016 г. от 09.00 часа   в гр.Варна – ІІ СЪДЕБНА ЗАЛА на ВОС  в състав от съдия и двама съдебни заседатели.

2.   ДА СЕ ВРЪЧАТ на подсъдимия и неговия защитник препис от настоящото Разпореждане.

3.   ПОТВЪРЖДАВАМ мярката за неотклонение „„Гаранция в пари” в размер на **** лева”, на подсъдимия Р..

5. За насрочването на съдебното заседание, да се уведоми наследника на починалия С.З.Д.,  а именно М.С.З., като и се разяснят  правата по чл.255, ал.2 от НПК да предяви граждански иск за претърпени неимуществени вреди и да участва в производството като частен обвинител.

 

Разпореждането по т.3 може да се обжалва в седем дневен срок.                        

                                  

 

                                            СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК:    

 

                                                                                  М.АТАНАСОВ