Разпореждане по дело №767/2017 на Административен съд - Велико Търново

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 4 октомври 2017 г.
Съдия: Росен Петков Буюклиев
Дело: 20177060700767
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 4 октомври 2017 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

гр. Велико Търново,

04.10.2017 г.

 

Административен съд – гр. Велико Търново, VI–ти състав, в закрито съдебно заседание на четвърти октомври през две хиляди и седемнадесета година, в състав:

ДОКЛАДЧИК : Росен Буюклиев

като разгледа докладваното от докладчика адм. дело № 767/2017 г. по описа на Административен съд – гр. Велико Търново, за да се произнесе, съобрази следното:

Делото е образувано по искова молба на адв. С.С. от ВТАК, като пълномощник на А.С.Г., с адрес ***, с която е предявен иск за присъждане на обезщетение за имуществени вреди срещу ответника Областна служба „Земеделие“ – гр.Велико Търново. С молбата, с посочено правно основание чл. 203, ал. 1 от АПК, се претендира заплащане на обезщетение в размер на 120 000 лв. за претърпени имуществени вреди, вследствие на твърдяно незаконосъобразно действие на служители на ответника.

Исковата молба е редовна с оглед на изискванията на чл. 127 и чл. 128 от ГПК, приложими в производството по силата на чл. 144 от АПК и чл. 1, ал. 2 от ЗОДОВ. Делото следва да се насрочи в открито съдебно заседание, за което да се призоват ищецът чрез процесуалния му представител и ответника ОД“Земеделие“ – Велико Търново. Следва за процесуална икономия да се укаже на ищеца да конкретизира обстоятелствената част на молбата си като посочи кой служител от администрацията на ответника е извършил твърдяното незаконосъобразно действие и в какво именно се състои то.

Следва да се укаже на ответника, че в месечен срок от съобщаването може да представи отговор на исковата молба и да приложи към него писмени доказателства за обстоятелства, опровергаващи изложените в исковата молба факти.

При тази обстановка

Р А З П О Р Е Д И Х:

НАСРОЧВАМ разглеждането на делото в открито заседание на 20.11.2017 г. от 13.30 часа, за която дата и час да се призоват ищеца А.С.Г., с адрес ***, чрез процесуалния му представител адв.С., ответника по иска ОД“Земеделие“- гр.Велико Търново и Великотърновска окръжна прокуратура.

Препис от исковата молба и доказателствата към нея да се изпрати на ответника и на Окръжна прокуратура гр. Велико Търново.

УКАЗВАМ на ищеца, че най – късно до провеждането на първото открито съдебно заседание следва да конкретизира обстоятелствената част на исковата си молба, като посочи кой служител от системата на администрацията на ОД „Земеделие“ – гр.Велико Търново е извършил твърдяното незаконосъобразно действие и в какво се състои то.

УКАЗВАМ на ответника по иска, че в месечен срок от получаването на исковата молба може да представи писмен отговор със съдържанието по чл. 131, ал. 2 от ГПК, с препис от отговора и от приложенията към него за ищеца. В отговора ответникът по иска следва да посочи доказателствата, които желае да бъдат събрани и обстоятелствата, които ще установява с тях. Писмените доказателства с които ответникът по иска разполага следва да бъдат приложени към отговора, с препис за ищеца.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ДОКЛАДЧИК: