Решение по дело №42/2015 на Окръжен съд - Русе

Номер на акта: 103
Дата: 24 ноември 2015 г.
Съдия: Палма Василева Тараланска-Петкова
Дело: 20154500800042
Тип на делото: Фирмено дело
Дата на образуване: 17 ноември 2015 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

 

                                                     Р  Е  Ш  Е Н  И  Е

 

                                                                № 103

 

                                                 Гр. Русе, 24.11.2015 г.

 

                                               В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Русенският окръжен съд, фирмено отделение, в закрито заседание на двадесет и четвърти ноември 2015 год., в състав:

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМА ТАРАЛАНСКА

 

като разгледа докладваното от председателя, фирмено дело № 42 по описа на РОС за 2015 година, за да се произнесе, съобрази следното:

             Производството е по реда на чл.595 и следващите от ГПК, с основание на молбата по чл.6, чл.17 и чл.18  от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

             Образувано е по заявление  на Управителния съвет на сдружение с обществено полезна дейност "ТЕНИС КЛУБ РУСЕ", с което се иска вписване в Регистъра за юридически лица с нестопанска цел.

             От събраните по делото писмени доказателства, съдът приема за установено следното:

             С протокол се удостоверява провеждането на учредително събрание на сдружението, на което е взето единодушно решение за учредяване на юридическо лице с нестопанска цел - сдружение за осъществяване на обществено полезна дейност; за приемане на Устав; за избор на управителни органи.

             От данните по тези писмени доказателства, съдът направи следните изводи:

             Налице е валидно взето решение за основаване на юридическо лице с нестопанска цел, учредено от физически лица. Даденото наименование следва да се възприеме и впише при това му словесно изражение, тъй като не съвпада с наименованието на друга организация, вписана до настоящия момент - чл.7 от ЗЮЛНЦ. Уставът на сдружението съдържа разпоредби относно всички подлежащи на вписване обстоятелства, посочени в чл. 18 и чл. 20 от закона. Целите, които сдружението си поставя го определят като организация за осъществяване на обществено полезна дейност. Целите не са от категорията на забранените от законите и конституцията на Република България.

             Поради всичко това, тъй като се констатира наличие на всички подлежащи на вписване обстоятелства, и след като съдът прие, че вписването им е допустимо, на основание чл.602 ал.2  от ГПК, във вр. с чл.6, ал.1 и чл.18 от ЗЮЛНЦ,

Русенският окръжен съд,

 

 

 

                                                        Р Е Ш И :

 

        ВПИСВА в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, под партиден

№ 1685,  том 86, стр. 97,

Сдружение с обществено полезна дейност, с наименование:

"ТЕНИС КЛУБ РУСЕ"                                                                                                      

със седалище: гр. Р., община Р.

и адрес на управление:  ***

С  цели:

Развитие и популяризиране на тенис спорта сред гражданите на гр. Русе, развитие на високо спортно майсторство на представителните отбори на сдружението.

Средства за постигане на целите:

Създаване на условия за масово спортуване и практикуване на спорта „тенис на корт“ от всички социални и обществени слоеве в град Русе, създаване на условия за игра на тенис в училищата, чрез осигуряване на треньор, ракети и други помагала, поддържане на собствена или предоставена за ползване материална база. Подпомагане спортните занимания на гражданите като организиране на тенис игри, организиране на школи и курсове за тренировъчна и спортно-състезателна дейност. Организиране и администриране на спортни състезания, изграждане и/или стопанисване на спортни обекти и съоръжения. Извършване подготовка на състезатели, създаване и поддръжка на състезатели и отбори от всички състезателни възрасти. Регистриране и прекратяване състезателните права на спортистите.

Предмет на дейност:

За постигане на целите си сдружението извършва в страната и чужбина дейности и сделки от всякакъв позволен от закона вид, включително да придобива или отчуждава имоти, вещни права върху тях, ценни книжа, права върху обекти на интелектуалната собственост или други права. Сдружението може да учредява дружества и да придобива участия в дружества за постигане на целите си. Сдружението може да влиза в договорни отношения с местни и чуждестранни физически и юридически лица,  с държавни институции или с други юридически лица с нестопанска цел, както и да се сдружава с тях за осъществяване на съвместна дейност.

Допълнителната стопанска дейност:

Управление на собствено и друго движимо и недвижимо имущество, издателска и рекламна дейност, представителство, посредничество и агентство, консултантски услуги, търговия с различни тенис артикули, организиране на платени тренировъчни занимания.

Сдружението не се ограничава със срок.

Придобиване на членство:

Членовете на сдружението се приемат въз основа на писмено заявление, отправено до управителния съвет. Решението за приемане на нови членове се взема от Управителния съвет с явно гласуване и обикновено мнозинство на първото му заседание след подаване на заявлението.

Прекратяване на членство:

С едностранно писмено волеизявление до сдружението. Със смъртта или поставяне под пълно запрещение. С изключването. С прекратяване на дейността на сдружението. При отпадане.

Набиране на средства:

Членски внос. Спонсорство, дарения, помощи. Издателска, консултантска и рекламна дейност. Такси за курсове и школи. Приходи от управление на имущество.

Органи на управление:

ОС и УС, който се състои от пет члена, избрани за срок от пет години.

Сдружението се управлява  от Управителен съвет:

Д.Н.Д., ЕГН **********,***

М.Б.Г., ЕГН **********,***

К.С.Г., ЕГН **********,***

Г.Д.Д., ЕГН **********,***

Т.И.С., ЕГН **********,***

Сдружението се представлява от Председателя на УС:

Д.Н.Д., ЕГН **********,***

 

  Решението подлежи на вписване.

  Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                              Окръжен съдия: