Разпореждане по дело №210/2011 на Окръжен съд - Ямбол

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 21 април 2011 г.
Съдия: Петранка Стоянова Жекова
Дело: 20112300200210
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 20 април 2011 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

Гр.Ямбол  21. 04.2011г.

 

            Петранка Жекова съдия- докладчик, след като се запознах с материалите по нохд210/2011г.по описа на ЯОС и след обсъждане на въпросите по чл.248 от НПК намирам, че са налице всички законни изисквания за разглеждане на делото по обвинение срещу М.А.Т. *** за престъпление по чл.115 от НК .

Предвид изложеното,

  Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  М  :

Насрочвам делото за разглеждане в публично съдебно заседание на  19 май  2011г. от 9,30 часа.

Препис от обвинителния акт  да се изпрати на подсъдимия, като се уведоми, че в седмодневен  срок от връчването може да даде отговор, в който да изложи възраженията си и да направи нови искания на основание чл.254 ал.3 от НПК. Съгласно разпоредбата на чл.254 ал.4 НПК, да се уведоми, че делото може да бъде разгледано и решено при условията на чл.269 НПК.

На основание чл.255 от НПК да се съобщи на пострадалите Ж.И., А.И., А.И., М.И., Р.И., З.И., чрез попечителя й М.И., З.И. и К.И. за насрочването на съдебното заседание, които могат да направят искане до даване ход на съдебното следствие за конституиране в наказателния процес в качеството на граждански ищци и частни обвинители.

Взетата мярка за неотклонение „ домашен арест ”, която да търпи в с.Мелница, обл.Ямбол по отношение на  подсъдимия е законосъобразна и не са налице основания за нейното изменение.

Да се изпрати писмо до Председателя на АК Ямбол за определяне на адвокат , който да бъде назначен за служебен защитник на подсъдимия, тъй като същия е задържан и на осн.чл.94 ал.1 т.3 и т.6 от НПК адвокатската защита е задължителна. В писмото да се напише, че на досъдебното производство за служебен защитник на подс.М.Т. е бил назначен адв.Димитър И.Д..

Да се призоват подсъдимия, определения от АК Ямбол адвокат за служебен защитник, свидетелите, вещите лица и  Ямболската окръжна прокуратура.        

 

 

                                     Съдия -докладчик: