Разпореждане по дело №363/2023 на Административен съд - Русе

Номер на акта: 758
Дата: 7 юли 2023 г.
Съдия: Спас Костов Спасов
Дело: 20237200700363
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 19 юни 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

                                                     

гр.Русе, 07.07.2023 г.

         Административен съд - Русе, II-ри състав, в закрито заседание на седми юли през две хиляди двадесет и трета година, в състав:

        СЪДИЯ: Спас Спасов

като разгледа докладваното от съдията адм.д. № 363 по описа за 2023 г., съобрази следното:

Делото е образувано по жалба на „Топлофикация Русе“ АД срещу решение № 1351/18.05.2023 г. на ОбС – Русе, с което е одобрен ПУП-ПУР, ИПУР, ПР и ИПР от о.т. 341 по ул. „ТЕЦ“ до тупик в Източна промишлена зона, завършващ в о.т. 10134 по плана на гр. Русе. Решението е прието на осн. чл. 129, ал. 1, вр. ал. 2 от ЗУТ.

Съобр. чл. 129, ал. 1, изр. първо от ЗУТ подробният устройствен план се одобрява с решение на общинския съвет по доклад на кмета на общината в едномесечен срок след приемането на проекта за подробен устройствен план от експертен съвет. Обявлението за решението се изпраща в 7-дневен срок за обнародване в "Държавен вестник". Такава е и разпоредителната част в акта.

Съобр. чл. 215, ал. 4 жалбите и протестите се подават чрез органа, чийто акт се обжалва или протестира, в 14-дневен срок от съобщаването му, а когато актът се съобщава чрез обнародване в "Държавен вестник" - в 30-дневен срок от обнародването му. Жалбите и протестите срещу актове, с които се одобрява подробен устройствен план или се издава разрешение за строеж на общински обект от първостепенно значение, се подават чрез органа, издал акта, в 14-дневен срок от обнародването на акта в "Държавен вестник". Жалбите и протестите срещу актове, с които се одобрява подробен устройствен план за обект с национално значение и/или национален обект, се подават чрез органа, издал акта, в 14-дневен срок от обнародването на акта в "Държавен вестник". Жалбите и протестите срещу разрешение за строеж на министъра на регионалното развитие и благоустройството или отказ за издаване се подават в 14-дневен срок от обнародването на обявлението за издаване на акта в "Държавен вестник".Доколкото съдът не откри на страницата на Държавен вестник такова обявление

РАЗПОРЕДИ:

 

         ДА СЕ ИЗИСКА от Общински съвет – Русе в тридневен срок от съобщаването информация дали съобщението за приемането на административния акт е изпращано, респ. обнародвано в Държавен вестник, както и дали за издаването на акта е изпращано отделно съобщение до жалбоподателя.

При неизпълнение на указанията в дадения срок на задълженото лице ще бъде наложена глоба на осн. чл. 305 от АПК.

Разпореждането не подлежи на обжалване

 

СЪДИЯ: