Определение по дело №1410/2016 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 260016
Дата: 12 януари 2024 г.
Съдия: Десислава Георгиева Жекова
Дело: 20163100901410
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 6 октомври 2016 г.

Съдържание на акта Свали акта

ПРОТОКОЛ

ОТ ЗАКЛЮЧИТЕЛНО СЪБРАНИЕ НА КРЕДИТОРИТЕ

 

на „Франсис резидънс” ЕООД /в несъстоятелност/, ЕИК *********, по търговско дело № 1410/2016г.

по описа на Варненски окръжен съд - Търговско отделение,

 

Днес 12.01.2024 година в 11:03 часа, в Търговската зала на Окръжен съд - гр.Варна, започва провеждането на Събранието на кредиторите на „Франсис резидънс” ЕООД /в несъстоятелност/, ЕИК *********, със седалище град Варна.

 

Кредиторите са редовно поканени, поканата е обявена в Търговски регистър воден от Агенция по вписванията - гр. Варна, на 21.12.2023 година, на основание Определение № 260499 от 18.12.2023 година на Окръжен съд - гр.Варна, Търговско отделение, постановено по търговско дело № 1410/2016 година.

 

Събранието на кредиторите се ръководи от окръжен съдия Десислава Жекова, докладчик по делото, а протоколчик на събранието е Мария Манолова - съдебен секретар при Окръжен съд - гр.Варна.

Съдът констатира, че синдикът Т.И. се явява лично на събранието на кредиторите.

 

                 На събранието участват следните кредитори:

 

За кредитора НАЦИОНАЛА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ - СОФИЯ, с процент от общия размер на вземанията – 56.69 %, явява се главен юрисконсулт Цв.К., редовно упълномощен с изрично пълномощно, съобразно изискванията на Търговския закон и приет от съда от днес.

 

Заключителното събрание на кредиторите се провежда при следния дневен ред по чл. 734, ал.2 ТЗ:

1.Изслушване доклада на синдика Т.И., за извършените разпределения на суми при осребряването, за останалите неплатени вземания и изчерпването на масата на несъстоятелността.

 

Съдът по несъстоятелността констатира, че на събранието присъстват кредитори с вземания по приетите списъци, надхвърлящи 50 %, поради което събранието следва да бъде проведено, тъй като в хипотезата на чл. 676, ал.2 от ТЗ може да взема решения.

СЪДЪТ по несъстоятелността докладва, че от постоянния синдик Т.И. са представени с молба вх. № 266080 на 13.12.2023 г. - Отчет за дейността си по чл. 733, т. 1 ТЗ и Доклад по чл. 722, т. 2 ТЗ.

 

ГЛ. ЮРИСК. К.: Запознати сме с представения доклад и отчети във връзка с насроченото заключително събрание, и съгласно представеното изрично пълномощно, съм упълномощен само да направя изслушване на доклада. Изслушал съм го. Не съм упълномощен да го приемам.

 

Събранието на кредиторите пристъпва към разглеждане

на първа точка от дневния ред

 

 

По точка 1 от Дневния ред, Събранието на кредиторите с 56,6 % от общия размер на приетите вземания и от 100% от явилите се кредитори,

 

Р Е Ш И:

 

Изслушва доклада на постоянния синдик Т.И. за извършените разпределения на суми при осребряването, за останалите неплатени вземания и изчерпването на масата на несъстоятелността.

 

ГЛ. ЮРИСК. К.: Във връзка с представения доклад е видно, че синдикът е отразил, че към момента няма имущество за осребряване да е в масата на несъстоятелността. Упълномощен съм да изразя становище относно вземане на решение за непродаваеми вещи сме против.

СИНДИКЪТ И.: Няма непродаваеми вещи от масата на несъстоятелността, поради което и вземането на такова решение не е необходимо.

ГЛ. ЮРИСК. К.: Нямам други искания.

СИНДИКЪТ И.: Нямам какво да добавя. Всичко съм го изложил в доклада.

 

Поради изчерпване на дневния ред, заключителното събрание на кредиторите беше закрито в 11,08 часа.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

СЕКРЕТАР: