Определение по дело №7/2024 на Административен съд - Бургас

Номер на акта: 63
Дата: 3 януари 2024 г.
Съдия:
Дело: 20247040700007
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 2 януари 2024 г.

Съдържание на акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 63

Бургас, 03.01.2024 г.

Административният съд - Бургас - XXIV-ти състав, в закрито заседание в състав:

Съдия: НЕЛИ СТОЯНОВА

като разгледа докладваното от съдията административно дело7/2024 г. на Административен съд - Бургас, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 145 и сл. от АПК, във вр. с чл.220, ал.1 от Закона за митниците (ЗМ).

Образувано е по жалба на „Кроношпан България“ ЕООД, [ЕИК], седалище и адрес на управление: [населено място], Северозападна промишлена зона, представлявано от управителите Н. Б. и Р. Ц., чрез адвокат Д. Й., АК - София, против Решение № 32-657308/04.12.2023 година на директора на Териториална дирекция Митница Русе.

В жалбата се твърди незаконосъобразност на решението, като издадено при допуснати съществени нарушения на административнопроизводствените правила и в противоречие с материалния закон. Иска се отмяна на акта.

Органът, издал оспорения акт, е представил заверено копие от преписката. Не е изразил становище по жалбата. Не сочи доказателства.

Съдът констатира, че делото е родово и местно подсъдно на настоящия съд, както и че жалбата е редовна с оглед изискванията на чл.150, ал.1 и чл.151 от АПК, намира, че делото следва да се насрочи в открито с.з. с призоваване на страните, които съдът е длъжен да конституира служебно.

На страните следва да се укаже доказателствената тежест.

Водим от горното и на основание чл. 154, ал. 1 и чл. 157, ал. 1, пр. 2 и чл.153 АПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НАСРОЧВА делото в открито съдебно заседание на 19.02.2024 г. от 14:00 часа.

КОНСТИТУИРА като страни по делото:

  1. Оспорващ: „Кроношпан България“ ЕООД;
  2. Ответник: директора на ТД Митница Русе

Д. С. П. страните по делото за насроченото открито съдебно заседание.

РАЗПРЕДЕЛЯ доказателствената тежест между страните, като указва, че всяка от тях е длъжна да установи фактите, на които основава своите искания или възражения, съгласно чл.154, ал.1 от ГПК, вр. с чл.144 от АПК.

На основание чл.170, ал.1 от АПК, УКАЗВА на ответника че е негова доказателствената тежест да установи съществуването на фактическите основания посочени в акта и изпълнението на законовите изисквания при издаването му.

УКАЗВА на ответника, че може в 14 - дневен срок от съобщението за настоящото определение, да представи писмен отговор по делото на осн. чл. 163, ал. 2 от АПК, с препис за оспорващия, вкл. да посочи кои твърдения от жалбата му приема за спорни и кои за безспорни, с оглед отделяне на спорното от безспорното по делото.

На основание чл.171, ал.4 от АПК, УКАЗВА на оспорващият, че носи доказателствената тежест за установяванe съществуването на фактите и обстоятелствата, посочени в жалбата, както и твърдяната от него незаконосъобразност на обжалвания акт.

УКАЗВА на страните, че доказателствата, събрани редовно в производството по издаване на акта, имат сила и пред съда.

Препис от определението да се изпрати на страните.

Определението не подлежи на обжалване.

Съдия: