Решение по дело №3662/2018 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 1215
Дата: 22 октомври 2018 г. (в сила от 22 октомври 2018 г.)
Съдия: Мария Ангелова Ненова
Дело: 20185220103662
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 3 септември 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

РЕШЕНИЕ №

гр. Пазарджик, 22.10.2018 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Районен съд – Пазарджик, Гражданска колегия, в открито заседание на деветнадесети октомври две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: МАРИЯ НЕНОВА

 

в присъствието на секретаря Росица Димитрова, като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 3662 по описа на съда за 2018 г. и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 330 ГПК, вр. чл. 50 СК.

 

По тези съображения и на основание чл. 330 ГПК, вр. 50 СК Районен съд – Пазарджик  

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД по взаимно съгласие брака между Г.Ю.А., ЕГН ********** и Г.С. А., ЕГН **********, сключен на 16.03.2016 г. в с. Д., за което е съставен акт за граждански брак № 0001 от 16.03.2016 г.

УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение по чл. 51 СК между съпрузите Г.Ю.А. и Г.С. А., съгласно което:

1.      Родителските права по отношение на малолетното дете Ю. Г. А., ЕГН **********, родено на *** г., се предоставят за упражняване на бащата Г.Ю.А., ЕГН ********** ***, като майката Г.С. А., ЕГН ********** *** ще заплаща месечна издръжка в размер на 150 лв., ведно със законната лихва, считано от датата на влизане на съдебното решение в сила, до настъпване на обстоятелства за изменение или прекратяване.

2.      Майката Г.С. А., ЕГН ********** *** ще има право на лични контакти с детето Ю. Г. А., ЕГН **********, родено на *** г. и ще може да го вижда и го взема при себе си с преспиване всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10,00 часа в събота до 17,00 часа в неделя, двадесет дни през лятото, когато бащата не е в платен годишен отпуск, както по всяко друго време при взаимно съгласие на родителите.

3.      Местоживеенето на детето ще бъде при неговия баща Г.Ю.А., ЕГН ********** ***.

4.      Семейното жилище, находящо се в ****, собственост на родителите на съпруга Г.Ю.А., ще се ползва от съпруга Г.Ю.А., ЕГН ********** ***.

5.      След прекратяване на брака съпругата Г.С. А. ще носи предбрачното си фамилно име Б..

6.      Съпрузите няма да си изплащат издръжка един на друг след прекратяване на брака.

7.      След прекратяване на брака лек автомобил Сеат Толедо, с рама VSSZZZ1LZZD****, двигател RP75****, с рег. № ****, цвят бял, става изключителна собственост на съпруга Г.Ю.А., ЕГН ********** ***.

8.      Съпрузите заявяват, че не са придобили недвижими имоти по време на брака и са уредили отношенията си относно всички движими вещи, като занапред нямат претенции един към друг.

9.      Съпрузите заявяват, че уредили всички финансови отношения помежду си и нямат претенции един към друг.

ОСЪЖДА Г.С. А., ЕГН ********** *** да заплати по сметка на Районен съд – Пазарджик допълнителна държавна такса при допускане на развода в размер на 15 лв. и държавна такса върху издръжката в размер на 108 лв.

ОСЪЖДА Г.Ю.А., ЕГН ********** *** да заплати по сметка на Районен съд – Пазарджик допълнителна държавна такса при допускане на развода в размер на 15 лв. и държавна такса върху получения имуществен дял в размер на 10 лв.

 

Решението е окончателно.

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: