Споразумение по дело №1040/2015 на Районен съд - Плевен

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 14 май 2015 г. (в сила от 14 май 2015 г.)
Съдия: Венелин Димитров Николаев
Дело: 20154430201040
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 27 април 2015 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

 

 

година 2015                                         град ПЛЕВЕН

РАЙОНЕН  СЪД                                 ПЕТИ наказателен състав

 

На четиринадесети МАЙ през две хиляди и ПЕТНАДЕСЕТА година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

ВЕНЕЛИН НИКОЛАЕВ

1.  Е.Т.

2.  В.Ц.

 

секретар:    З.П.

прокурор:   ***

сложи за разглеждане докладвано от  съдия НИКОЛАЕВ

н.о.х.д. № 1040 по описа за 2015 год.

 

На именното повикване в 14.10 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИТЕ:

Л.Д.С. – редовно призован, явява се лично.

Д.М.К. – редовно призован, явява се лично.

П.И.Н. – редовно призован от Затвора Плевен, явява се лично.

ЯВЯВА  се назначения от досъдебното производство служебен защитник на подсъдимите Л.С., Д.К. и П.Н., адв. Е.А. *** – редовно призовани, явява се прокурор ***.

ПОСТРАДАЛО ЮРД. ЛИЦЕ “СТОРКО” ЕООД – СОФИЯ – не редовно призовано, не се явява представител. Не се явява и представляващият А.Т.А..

СВИДЕТЕЛИТЕ:

Т.Р.М. – редовно призован, явява се лично.

К.Р.П. – редовно призован, явява се лично.

Ц.Г.А. – редовно призован, явява се лично.

Г.А.П. – редовно призован, явява се лично.

П.Л.Г. – редовно призован, не се явява.

Съдът, докладва постъпило писмо, ведно със Заявление от Първо РУП – Плевен при ОД на МВР-Плевен, с което уведомяват, че свидетеля П.Г. е в платен годишен отпуск и на посочената дата ще се намира в гр. София.

И.Л.И. – редовно призован, явява се лично.

Л.Ц.Б. – редовно призован, явява се лично.

ВЕЩО ЛИЦЕ П.Г.М. – редовно призован, не се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ. А. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ Л.С. – Да се даде ход на делото. Желая да сключа споразумение с РП-Плевен.

ПОДСЪДИМИЯТ Д.К. – Да се даде ход на делото. Желая да сключа споразумение с РП-Плевен.

ПОДСЪДИМИЯТ П.Н. – Да се даде ход на делото. Желая да сключа споразумение с РП-Плевен.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СНЕМА САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИТЕ

Д.М.К., роден на *** ***., българин, български гражданин, без образование, неженен, не работи, осъждан, ЕГН - **********. Получил съм препис от ОА.

Л.Д.С., роден на *** ***, българин, български гражданин, без образование, неженен, не работи, осъждан, ЕГН - **********. Получил съм препис от ОА.

П.И.Н., роден на *** ***, българин, български гражданин, без образование, неженен, не работи, осъждан, ЕГН - **********. Получил съм препис от ОА.

СНЕМА САМОЛИЧНОСТТА НА СВИДЕТЕЛИТЕ:

СВИДЕТЕЛИТЕ:

Т.Р.М. – на 30 г., неосъждан, без родство;

К.Р.П. – на 54 г., неосъждан, без родство;

Ц.Г.А. – на 49 г., неосъждан, без родство;

Г.А.П. – на 54 г., неосъждан, без родство;

И.Л.И. – на 31 г., неосъждан, без родство;

Л.Ц.Б. – на 50 г., неосъждан, без родство;

На свидетелите се напомня отговорността по чл.290 от НК. Свидетелите обещават да говорят истината и на основание чл.273 от НПК свидетелите се отстраняват от залата.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Няма да правя отводи, нови искания по доказателства няма да соча. 

АДВ. А. – Няма да правим отводи, нямаме искания по доказателствата. Подсъдимите правят искане за сключване на споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ Д.К. – Не правя отводи, нямам искания. Съгласен съм на споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ Л.С. – Не правя отводи, нямам искания. Съгласен съм на споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ П.Н. – Не правя отводи, нямам искания. Съгласен съм на споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ Д. *** – Давам сумата в размер на 43.50 лева за възстановяване щетата от престъплението на свидетеля К.Р.П..

СВИДЕТЕЛЯТ К.Р.П. /отговорник Охрана „Сторко” ЕООД - Получих от подсъдимите Д.К., Л. ***и П.Н. сумата в размер на 43,50 лв., като се задължавам същата да предам на представляващия дружеството.

 

С оглед обстоятелството, че не е необходимо изслушване на свидетелите, същите следва да бъдат освободени от залата.

Предвид гореизложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОСВОБОЖДАВА свидетелите от залата, поради сключване на споразумение.

Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за откриване на съдебното следствие, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на ОА от прокурора.

ПОДСЪДИМИЯТ Д.М.К. – Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Не желая да дам обяснения. Желая да сключа споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ Л.Д.С. – Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Не желая да дам обяснения. Желая да сключа споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ П.И.Н. – Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Не желая да дам обяснения. Желая да сключа споразумение.

 

ПРОКУРОРЪТ – На основание чл.384, ал.1 от НПК, предлагам споразумение за решаване на делото по н.о.х.д. № 1040/2015 г. по описа на РС – Плевен, между РП – Плевен, подсъдимите Д.М.К., с ЕГН**********, Л.Д.С. с ЕГН ********** и П.И.Н. с ЕГН - ********** и защитника им адв. Е.А. със следното съдържание:

 

ПОДСЪДИМИТЕ Д.М.К., с ЕГН**********, Л.Д.С. с ЕГН ********** и П.И.Н. с ЕГН – **********  и тримата от с. Буковлък, обл. Плевен СА ВИНОВНИ в това, че :

 

На 14.11.2014 г. в гр.Плевен, при условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършители, отнели чужди движими вещи – 1 бр. метална врата с размери 200/90/4 см. с монтирана метална брава с топка на обща стойност 43,50 лв., от владението на „Сторко” ЕООД - София , без  съгласие на представител на ЮЛ, с намерение противозаконно да ги присвоят.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Д.М.К., извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл, деянието съставлява престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК.

 

          За извършеното престъпление наказанието за подсъдимия  Д.М.К. е на основание чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК и чл. 55, ал.1, т.1 от НК – ШЕСТ месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвор.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Л.Д.С., извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл, деянието съставлява престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК.

 

          За извършеното престъпление наказанието за подсъдимия  Л.Д.С. е на основание чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК и чл. 55, ал.1, т.1 от НК – ШЕСТ месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвор.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия П.И.Н., извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл, деянието съставлява престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК.

 

          За извършеното престъпление наказанието за подсъдимия  П.И.Н. е на основание чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК и чл. 55, ал.1, т.1 от НК – ШЕСТ месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвор.

 

 

Щетите от престъплението са възстановени.

На подсъдимите Д.М.К., Л.Д.С. и П.И.Н. се възлагат да заплатят солидарно по сметка на ОД на МВР-Плевен деловодни разноски в размер на 25.00 лева.

АДВ. А. – Съгласен съм с така предложеното споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ Д.М.К. – Съгласен съм със споразумението. Декларирам, че се отказвам от съдебното разглеждане на делото по общият ред.

ПОДСЪДИМИЯТ Л.Д.С. – Съгласен съм със споразумението. Декларирам, че се отказвам от съдебното разглеждане на делото по общият ред.

ПОДСЪДИМИЯТ П.И.Н. – Съгласен съм със споразумението. Декларирам, че се отказвам от съдебното разглеждане на делото по общият ред.

 

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

ПРОКУРОР:

                             /***/

 

ЗАЩИТНИК:

                             /адв. Е.А./

 

ПОДСЪДИМ:

                             /Д.К./

 

ПОДСЪДИМ:

                             /Л.С./

 

ПОДСЪДИМ:

                             /П.Н./

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля, да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала, след което да прекратите наказателното производство.

АДВ. А. – Моля, да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала, моля да прекратите наказателното производство.

ПОДСЪДИМИЯТ Д.К. – Разбирам обвинението, за което сключих споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ Л.С. – Разбирам обвинението, за което сключих споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ П.Н. – Разбирам обвинението, за което сключих споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

Съдът намира, че споразумението е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. № 1040/2015 г. по описа на РС – Плевен, между РП – Плевен, подсъдимите Д.М.К., с ЕГН**********, Л.Д.С. с ЕГН ********** и П.И.Н. с ЕГН – ********** и защитника им адв. Е.А., съгласно което страните се съгласяват, че:

 

ПОДСЪДИМИТЕ Д.М.К., с ЕГН**********, Л.Д.С. с ЕГН ********** и П.И.Н. с ЕГН – **********  и тримата от с. Буковлък, обл. Плевен СА ВИНОВНИ в това, че :

 

На 14.11.2014 г. в гр.Плевен, при условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършители, отнели чужди движими вещи – 1 бр. метална врата с размери 200/90/4 см. с монтирана метална брава с топка на обща стойност 43,50 лв., от владението на „Сторко” ЕООД - София , без  съгласие на представител на ЮЛ, с намерение противозаконно да ги присвоят.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Д.М.К., извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл, деянието съставлява престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК.

 

          За извършеното престъпление наказанието за подсъдимия  Д.М.К. е на основание чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК и чл. 55, ал.1, т.1 от НК – ШЕСТ месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвор.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Л.Д.С., извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл, деянието съставлява престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК.

 

          За извършеното престъпление наказанието за подсъдимия  Л.Д.С. е на основание чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК и чл. 55, ал.1, т.1 от НК – ШЕСТ месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвор.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия П.И.Н., извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл, деянието съставлява престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК.

 

          За извършеното престъпление наказанието за подсъдимия  П.И.Н. е на основание чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. чл.29 ал.1, б”а” и б.“б“ от НК и чл. 55, ал.1, т.1 от НК – ШЕСТ месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвор.

 

Щетите от престъплението са възстановени.

На подсъдимите Д.М.К., Л.Д.С. и П.И.Н. се възлагат да заплатят солидарно по сметка на ОД на МВР-Плевен деловодни разноски в размер на 25.00 лева.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

ПРОКУРОР:

                             /***/

 

ЗАЩИТНИК:

                             /адв. Е.А./

 

ПОДСЪДИМ:

                             /Д.К./

 

ПОДСЪДИМ:

                             /Л.С./

 

ПОДСЪДИМ:

                             /П.Н./

 

Съдът намира, че споразумението не противоречи на закона и морала, и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено.

          Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ОДОБРЯВА на основание чл.384, ал.1 от НПК постигнатото по н.о.х.д. № 1040/2015 г. по описа на РС – Плевен, между РП – Плевен, подсъдимите Д.М.К., с ЕГН**********, Л.Д.С. с ЕГН ********** и П.И.Н. с ЕГН – ********** и защитника им адв. Е.А. споразумение за решаване на делото.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. № 1040/2015 г. по описа на РС – Плевен.        ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът е написан в съдебно заседание, което приключи в 14.25 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

   СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

1.     …………

 

2.     …………