Споразумение по дело №386/2019 на Районен съд - Габрово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 22 май 2019 г. (в сила от 22 май 2019 г.)
Съдия: Диана Ангелова Петракиева
Дело: 20194210200386
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 9 април 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

Град Габрово, 22.05.2019 година

 

            ГАБРОВСКИ РАЙОНЕН СЪД в публично съдебно заседание на двадесет и втори май през две хиляди и деветнадесета година  в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДИАНА ПЕТРАКИЕВА

 

            При участието на секретаря Радинка Кулекова-Атанасова и прокурор Митко Илиев сложи за разглеждане НОХД № 386 по описа за 2019 година, докладвано от съдията.

           

            На именното повикване в 11.15 часа се явиха: 

 

За РП – Габрово редовно призована, се явява  прокурор Илиев.

ПОДСЪДИМИЯТ И.В.Х. - редовно призован се явява лично и с адв.Х.М. с пълномощно от днес.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на състава  разясни на страните  правата по чл. 274 НПК за предявяването на отводи срещу членовете на съдебния състав, секретаря, прокурора, както и тези по чл. 275 НПК за нови искания по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

СЪДЪТ разясни  на подсъдимия  правата по чл.  55 и 277  от НПК.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбрах правата си.

 

Становище по хода на делото

ПРОКУРОР: Да се даде ход на делото. Нямам възражения по състава на съда. Със защитника на подсъдимия сме постигнали споразумение, което поддържам.

АДВОКАТ: Да се даде ход на делото. Нямам възражение по състава на съда, прокурора и секретаря. Подготвили сме споразумение, ведно с декларация, което представяме, поддържаме го и моля да одобрите.

ПОДСЪДИМИЯТ - Съгласен съм делото да приключи със споразумение.

 

СЪДЪТ като взе предвид становището на страните и постигнатото между тях споразумение за прекратяване на наказателното производство намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото по реда на глава 29 от НПК. Предвид изложеното

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА НОХД  № 386/2019  г. на Габровски районен съд. 

Провери самоличността на подсъдимия както следва:

            И.В.Х. роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, осъждан, безработен, ЕГН **********.

           

            СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА представеното споразумение на страните, ведно с декларация от подсъдимия.

С оглед на така представеното споразумение и декларация, съдът счита, че следва на основание чл.384, ал.1, във връзка с чл.381 от НПК да разгледа така представеното споразумение за прекратяване на наказателното производство по делото. Поради изложеното

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИСТЪПВА към разглеждане на споразумението за прекратяване на наказателното производство по НОХД 386/2019 г. на Районен съд - Габрово.

 

СЪДЪТ пристъпи към изслушване на подсъдимия.

ПОДСЪДИМИЯТ: Получил съм препис от обвинителния акт. Разбирам обвинението, за което съм предаден на съд. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях и съм подписал споразумението и декларацията доброволно.

 

СЪДЪТ, като изслуша подсъдимия и взе предвид становищата на страните, че поддържат представеното споразумение намира, че по настоящото дело между представителя на прокуратурата и адвокат Х.М. като защитник на подсъдимия И.В.Х., със съгласието на последния, е постигнато следното споразумение:

                ПОДСЪДИМИЯТ И.В.Х. роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, осъждан, безработен, ЕГН ********** в това, че като управител и представляващ "Свега Комерс" ЕООД гр.Габрово в 30-дневен срок от спиране на плащанията, считано от 23.03.2018 г. на публични задължения на дружеството, описани в съобщение за доброволно изпълнение № С160007-048-0007478/13.06.2016 г. издадено от ТД на НАП - Велико Търново, офис Габрово, не поискал от Окръжен съд - Габрово да открие производство по несъстоятелност престъпление по чл.227а ал.2 във връзка с ал.1 от НК, за което му се налага наказание ГЛОБА в размер на 3000 /три хиляди/ лева в полза на държавата.

 

ПРОКУРОР : .........                                      ЗАЩИТНИК : .............

                                /Митко Илиев/                                        /Адв. Х.М./

 

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

 

            На основание чл.381, ал.6 от НПК подписаният И.В.Х. роден на *** *** подсъдим по НОХД № 386/2019 год. по описа на Габровски районен съд

                                               Д Е К Л А Р И Р А М:

            1. Отказвам се от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

            2. Запознат съм с настоящото споразумение, постигнато между прокурора и защитника ми, съгласен съм с всички негови клаузи, условия и с това, че наказателното производство по делото да бъде прекратено.

 

                                                                                  ПОДСЪДИМ:..............

                                                                                                        /И.Х./

 

 

СЪДЪТ намира, че са налице условията на чл. 382, ал.7 и  381 ал.2  НПК – постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство е допустимо по закон, не противоречи  на морала и притежава всички реквизити, които законът изисква.  Подписано е след съгласието на всички страни в процеса . Предвид изложеното

СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА на основание чл. 382, ал.7 от НПК постигнатото в настоящото съдебно заседание споразумение между прокурора и защитника на  И.В.Х. – подсъдим по НОХД  386/2019 г.  по описа на Габровски районен съд, както следва:

ПОДСЪДИМИЯТ И.В.Х. роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, осъждан, безработен, ЕГН ********** е ВИНОВЕН при форма на вина пряк умисъл в това, че като управител и представляващ "Свега Комерс" ЕООД гр.Габрово в 30-дневен срок от спиране на плащанията, считано от 23.03.2018 г. на публични задължения на дружеството, описани в съобщение за доброволно изпълнение № С160007-048-0007478/13.06.2016 г. издадено от ТД на НАП - Велико Търново, офис Габрово, не поискал от Окръжен съд - Габрово да открие производство по несъстоятелност престъпление по чл.227а ал.2 във връзка с ал.1 от НК, за което му се налага наказание ГЛОБА в размер на 3000 /три хиляди/ лева в полза на държавата.

 

ПРЕКРАТЯВА  производството на основание чл. 24, ал. 3 от НПК.

ОТМЕНЯ мярката за неотклонение “Подписка” на подсъдимия И.В.Х. ЕГН **********.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

           

            Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.30 часа.

 

 

           РАЙОНЕН СЪДИЯ:         

 

           СЕКРЕТАР: