Определение по дело №2559/2021 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 3085
Дата: 26 ноември 2021 г.
Съдия: Мария Симеонова Ганева
Дело: 20217050702559
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 24 ноември 2021 г.

Съдържание на акта

       О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

                                                №…………26.11.2021 г.

 

Варненският административен съд , ХХХІІІ състав, в закрито заседание   в състав:

                                                                                 Председател: Мария Ганева

при секретаря  и  в    присъствието на прокурора като разгледа докладваното от  съдията адм. дело № 2559  по описа за  2021 год., за да се произнесе, взе предвид: 

 

  Съдебното производство е образувано по жалба на Технически университет  гр. Варна срещу решение № 414-2/21.05.2021 г. на ръководителя на управляващия орган по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж „ 2014-2020.

  Дадените от съда указания по определение № 2460/01.10.2021 г. за отстраняване на констатирани недостатъци на оспорването са срочно изпълнени .  Жалбата е  процесуално допустима, тъй като изхожда от адресат на оспореното решение. С това решение за него се поражда правно задължение , поради което е налице ИАА по смисъла на чл.21 от АПК и съществува правен интерес от съдебна проверка за законосъобразност. Потестативното право на жалба е срочно упражнено предвид отсъствие на представени от органа доказателства за дата на съобщаване на решението на неговия адресат.

В обобщение не се налице пречки за насрочване на производство по разглеждане на жалбата . В тази връзка и с оглед специалните срокове на съдопроизводство в чл. 27 от ЗУСЕСИФ съдът следва да даде указания на страните с цел срочното им изпълнение. 

Мотивиран от изложените съображения съдът

 

                                                      О П Р Е Д Е Л И : 

 

КОНСТИТУИРА като жалбоподател Технически университет  гр. Варна , а като ответник- ръководител на управляващия орган по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж „ 2014-2020.

НАСРОЧВА производство по разглеждане на жалбата в открито съдебно заседание на 15.12.2021 г. от 15.00 часа. Да се призоват страните по делото – жалбоподателят на посочения в жалбата електронен адрес , а ответника – по телефон и посочения електронен адрес на л. 44 от а.д. № 7072/21 г. на АССГ.

УКАЗВА на ответника на основание чл. 170, ал. 1 АПК, че носи доказателствената тежест относно съществуването на фактическите основания, посочени в обжалвания акт, както и изпълнението на законовите изисквания по издаването му.

УКАЗВА на ответника, че не сочи доказателства за  предварително обявени от възложителя технически спецификации  към обществена поръчка „ Доставка и монтаж на специализирано техническо оборудване за секция „Морска роботика“ ; „Доставка  и монтаж  на компютърно оборудване и специализиран софтуер“ ; „Доставка и монтаж  на измервателно  оборудване“.

УКАЗВА на жалбоподателя, че е негова тежестта по доказване на твърдяното съответствие на предложението на  „Туинстар  софтуер хаус“ ЕООД с изискванията по техническата спецификация  на обществена поръчка „ Доставка и монтаж на специализирано техническо оборудване за секция „Морска роботика“, за „Доставка  и монтаж  на компютърно оборудване и специализиран софтуер“ , за „Доставка и монтаж  на измервателно  оборудване“.

УКАЗВА на жалбоподателя, че не сочи доказателства за подадено предложение от „Туинстар  софтуер хаус“ ЕООД по обособена позиция №6 „ Доставка и монтаж  на измервателно оборудване“.

ДАВА възможност на жалбоподателя в срок до първото открито съдебно заседание да представи превод на приложените към неговото писмено възражение  писмени документи на чужд език. В противен случай  същите няма да бъдат приобщени към доказателствения материал по делото.   

ОПРЕДЕЛЯ 7 –дневен срок за отправяне на доказателствени искания от страните по повод дадените им от съда указания . УКАЗВА за възможност такива искания да се  депозират по електронен път с нарочни молби, подписани с квалифициран електронен подпис. При неспазване на срока  ще бъде наложена глоба. 

Определението не подлежи на обжалване.

 

                                                                            СЪДИЯ: