Определение по дело №3668/2016 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 8
Дата: 4 януари 2017 г.
Съдия: Николинка Цветкова
Дело: 20165220103668
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 26 октомври 2016 г.

Съдържание на акта Свали акта

            

                                О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

ПАЗАРДЖИШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, в закрито заседание на четвърти януари през две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                                         

                                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: НИКОЛИНКА ЦВЕТКОВА

при секретаря……................ и с участието на прокурора ………………………, като разгледа докладваното от съдия ЦВЕТКОВА гр. д. № 3668/2016 година по описа на съда и за да се произнесе, взе предвид следното:

      

         

          В качеството ми на съдия-докладчик по настоящето дело намирам, че са налице предпоставките на чл. 22, ал. 1, т. 6 от ГПК за отстраняването ми от същото по следните съображения:

          Освен по настоящето дело, което е образувано по иск с правно основание чл. 31, ал. 2 от ЗС за заплащане на обезщетение от съсобственик за лишаване от ползването на друг съсобственик на обща вещ – санитарно помещение в процесната жилищна сграда, съм определена за докладчик по още две дела – гр. д. № 2112 по описа за 2014г. на ПРС и гр. д. № 3334 по описа за 2015г. на съда, които се водят между едни и същи страни.Последното посочено гр. д. е образувано по предявен иск с правно основание чл. 45 от ЗЗД, с който се претендира заплащане на обезщетение за причинени имуществени вреди вследствие извършен от ответниците ремонт без съгласие на ищците на същото санитарно помещение в жилищната сграда.Относимо към предмета на двете дела е спорното обстоятелство между страните относно съсобствения характер на единственото санитарно помещение в жилищната сграда.По отношение на това спорно и обуславящо изхода и на двете дела обстоятелство вече съм изразила становище с постановеното решение по гр. д. № 3334 по описа за 2015г. на ПРС на 28.12.2016г.С оглед на това не мога да осигуря обективното разглеждане на предявения иск по настоящето дело, поради което същото следва да бъде възложено на друг съдия-докладчик.

          По изложените съображения Пазарджишкият районен съд

 

                                                         О П Р Е Д Е Л И:

 

          Районен съдия Николинка Цветкова се ОТСТРАНЯВА от разглеждането на  гр. д. № 3668/2016г. по описа на Пазарджишкия районен съд.

          Делото да се докладва на председателя на РС Пазарджик за определяне на друг съдия-докладчик.

          

                     

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: