Определение по дело №1161/2019 на Административен съд - Пазарджик

Номер на акта: 1587
Дата: 15 ноември 2019 г.
Съдия: Васко Димитров Нанев
Дело: 20197150701161
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 11 октомври 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ 1587/15.11.2019г.

 

гр. Пазарджик

 

Административен съд – Пазарджик, ІV-ти състав, в закрито заседание, в състав                                       

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСКО НАНЕВ

като разгледа докладваното от съдията Васко Нанев административно дело № 1161, по описа на съда за 2019 г., намери за установено следното:

Делото е образувано по жалба на ЕТ „Стилмар-Иванка Френска“, ЕИК *********, със собственик И. В. Ф., подадена чрез адв. Б., против Заповед за прилагане на принудителна административна мярка № ФК-652-0029076/02.10.2019 г., издадена от Началник Отдел „Оперативни дейности“ Пловдив към ЦУ на НАП.

Съдът намира, че не са налице пречки делото да бъде насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание.

Жалбата е подадена направо в Административен съд – Пазарджик, поради което административният орган не е имал възможност да изпълни задължението си по чл. 152 от АПК – да изпрати по делото заверено копие от цялата преписка по издаване на оспорената заповед.

Съдът намира, че на основание чл.163, ал. 3 от АПК следва да се дадат указания на страните за изясняване на обстоятелства от значение за делото във връзка с разпределението на доказателствената тежест, съобразно чл. 170 от АПК.

С оглед изложеното, съдът  

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

КОНСТИТУИРА като страни по делото жалбоподател – ЕТ „Стилмар-Иванка Френска“ и ответник – Началник Отдел „Оперативни дейности“ гр. Пловдив в ЦУ на НАП.

НАСРОЧВА делото в открито съдебно заседание, което ще се проведе на 10.12.2019 г., от 11:15 часа, за която дата и час да се призоват страните на посочените адреси.

ЗАДЪЛЖАВА административния орган, в 3-дневен срок, считано от датата на получаване на настоящото определение, да изпрати по делото заверено копие от цялата преписка по издаване на оспорената заповед.

УКАЗВА на административния орган, че на основание чл. 170, ал. 1 от АПК носи доказателствената тежест да установи фактическите основания посочени в акта и изпълнението на законовите изисквания при издавеното му.

УКАЗВА на оспорващия, че следва да представи доказателства за обстоятелствата, твърдени в жалбата.

УКАЗВА на оспорващия възможността за запознаване с представената по делото административна преписка, в срок до първото по делото заседание, както и възможността да ангажира становище и да направи доказателствени искания.

Препис от настоящото определение да се изпрати на страните.

                                                

СЪДИЯ:/П/