Разпореждане по дело №128/2022 на Административен съд - Стара Загора

Номер на акта: 553
Дата: 10 март 2022 г.
Съдия: Яница Събчева Събева Ченалова
Дело: 20227240700128
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 25 февруари 2022 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  Н  Е

 

Гр. Стара Загора, 10.03.2022 г.

 

 

            Съдия-докладчикът Яница Ченалова в закрито заседание на десети март през две хиляди двадесет и втора година, като разгледа адм.дело № 128/2022 година по описа на Административен съд – Стара Загора, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по жалба от Н.П.Р.,***, срещу незаконосъобразни действия по смисъла на чл.95 ал.4 ЗИНЗС, извършени от надзорно-охранителния състав и Началника на Затвора – Стара Загора на 15.02.2022 г., състоящи се в обиск и претърсване на килия № 6, 9-та група в Затвора – Стара Загора, при които е иззета микро СД карта, марка „Самсунг“ по силата на Заповед № Л-794/17.02.2022г на Началника на затвора Стара Загора, издадена основание чл.122 ал.2 от ЗИНЗС.

В жалбата е направено искане да бъде разпоредено от съда връщане на иззетата вещ микро СД карта, марка „Самсунг“, но не е направено искане да бъде отменена като незаконосъобразна Заповед №Л-794/17.02.2022г. на Началника на затвора, въз основа на която и предвид установеното при обиска и претърсването, е извършено изземването на процесната вещ.

Като се има предвид препращането към чл.111 от ЗИНЗС, извършено с чл.122 ал.3 от ЗИНЗС, под който попадат фактическите твърдения по жалбата, се налага извода за това, че съдът следва да насрочи за разглеждане в открито съдебно заседание отправеното до него искане за защита, като искането може да бъде уточнено и преди даване ход на делото.

Водим от гореизложеното, съдът

 

Р АЗ П О Р Е Д  И:

 

1. Насрочва за разглеждане в открито съдебно заседание адм. дело № 128/2022 г. по описа на Административен съд – Стара Загора за 11.03.2022г. от 11.30 ч., за която дата и час да се призоват страните, както следва:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛ: Н.П.Р.,***

 

ОТВЕТНИК: Началник на Затвора гр. Стара Загора.

 

1.УКАЗВА на жалбоподателя в срок най-късно до съдебното заседание да заяви изрично оспорва ли Заповед № Л-794/17.02.2022г. на Началника на Затвора - Стара Загора.

 

 

2. ЗАДЪЛЖАВА ответника по жалбата Началник на Затвора Стара Загора да представи по делото до датата и часа на насроченото съдебно заседание:

- заверено копие на утвърдения от Министъра на правосъдието списък към 15.02.2022 г. на разрешените вещи и предмети, които осъдените и задържаните по реда на Наказателно-процесуалния кодекс лица, настанени в затворите, поправителните домове и затворническите общежития, могат да държат при себе си и да ползват;

- заверено копие от заповед/и на Началника на Затвора – Стара Загора за разрешени вещи и предмети, които осъдените лица, настанени в Затвора Стара Загора, могат да държат при себе си и да ползват, ако са налице такива заповеди;

- заверено копие на издадени на Н.П.Р. служебни бележки относно вещи, за чието внасяне и ползване е дадено разрешение на лишения от свобода, ако са налице такива.

 

3. УКАЗВА на жалбоподателя, че:

 - в негова тежест е да установи обстоятелствата, на които основава направените в жалбата оплаквания;

- може да упълномощи свой защитник по делото, като го предупреждава, че при неявяване на неговия защитник по неуважителни причини, делото ще се гледа в негово отсъствие;

- следва да заяви изрично, ако не е в състояние да се яви поради здравословни причини, както и ако не желае да се яви по делото, като в този случай делото да се гледа в негово отсъствие.

 

5. ДА СЕ ИЗПРАТИ по факс препис от разпореждането на страните по делото в Затвора гр. Стара Загора. 

 

 

 

                                                                  СЪДИЯ: