Разпореждане по дело №1077/2019 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 260138
Дата: 2 октомври 2020 г.
Съдия: Таня Петкова Петкова
Дело: 20195220201077
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 30 май 2019 г.

Съдържание на акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

 

на съдията-докладчик Таня Петкова по НОХД № 1077/2019 г.

След като се за познах с изложеното в Заявление за издаване на изпълнителен лист от М.Б. С., с което се иска да й бъде издаден изпълнител лист по НОХД № 1077/2019 г. без да се сочи срещу кого, за каква сума и на какво основание, намирам същото за неоснователно.

С присъдата по цитираното дело, влязла в сила на 11.10.2019 г., Т.Я. е признат за виновен в извършване на престъпление по чл.183 ал.1 от НК и е осъден на пробация. С присъдата не са присъдени разноски или обезщетение в полза на молителката С., нито с друг акт на съда. Това е така, тъй като същата не е предявила граждански иск за претърпените имуществени вреди в резултат на престъплението, а и няма как тъй като за същите вече има влязъл в сила осъдителен съдебен акт по гражданското дело. Молителката не е направила искане за присъждане на разноски, които е сторила по делото, нито е представила доказателства за такива. Поради това и няма произнасяне на съда в тази насока.

Ако молителката желае би могла да се снабди е изпълнителен лист по воденото гражданско дело, с решението по което Я. е осъден да заплаща издръжка и да търси правата си по съдебно-изпълнителен ред.

С оглед на горното

РАЗПОРЕЖДАМ:

ОСТАВЯМ БЕЗ УВАЖЕНИЕ подаденото от М.Б. С. Заявление за издаване на изпълнителен лист и ОТКАЗВАМ да издам изпълнителен лист.

За разпореждането да се съобщи на молителя