Решение по дело №1292/2019 на Районен съд - Силистра

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 23 януари 2020 г. (в сила от 23 януари 2020 г.)
Съдия: Жанет Иванова Борова
Дело: 20193420101292
Тип на делото: Частно гражданско дело
Дата на образуване: 5 септември 2019 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

 

гр. С., 23.01.2020 година

 

С. РАЙОНЕН СЪД в открито съдебно заседание на двадесет и трети януари, две хиляди и двадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЖАНЕТ БОРОВА

 

при участието на секретаря ГЛОРИЯ ЙОРДАНОВА сложи за разглеждане ГР. ДЕЛО № 1292 по описа за 2019 год., докладвано от районния съдия

 

На именното повикване в 15:00 часа се явиха:

МОЛИТЕЛ – „БАНКА ДСК” ЕАД гр.София – редовно призовани за датата и часа на днешното съдебно заседание, не се явява представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНАФ.А.О. – нередовно призована за датата и часа на днешното съд. заседание, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНАО.А.Е. – нередовно призован за датата и часа на днешното съд. заседание, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНАШ.К.А. – нередовно призован за датата и часа на днешното съд. заседание, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНАС.М.А. – редовно призован за датата и часа на днешното съд. заседание, не се явява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНАА.Г.Х. – нередовно призована за датата и часа на днешното съд. заседание, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНАС.Г.А. – нередовно призована за датата и часа на днешното съд. заседание, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНАС.М.А. – нередовно призована за датата и часа на днешното съд. заседание, не се явява и не изпраща представител.

 

ПРЕДИ ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

 

Съдът докладва: В съдебната зала присъстват майката и бащата на С.М.А., които твърдят, че синът им не живее в България. Заявяват, че не познават останалите заинтересовани страни, както и, че синът им не желае да приеме наследството, оставено от Е.А.А..

 

СЪДЪТ счита, че няма процесуални пречки по даване ход на делото, поради което и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

СЪДЪТ докладва молбата:

Постъпила е молба от „…” ЕАД с искане с правно основание чл. 51 от ЗН, като моли да бъдат призовани Ф.А.О., О.А.Е., Ш.К.А., С.М.А., А.Г.Х., С.Г.А. и С.М.А., за да заявят приемат ли наследството на починалия Е.А.А..

 

СЪДЪТ счете делото за изяснено от фактическа страна и

 

                                      О П Р Е Д Е Л И: 

                    ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВО

 

 

СЪДЪТ счете делото за изяснено от фактическа и правна страна, и обяви на страните своето

Р Е Ш Е Н И Е

№ 60

 

Молителят “…” ЕАД, ЕИК ., със седалище и адрес на управление: гр. С., ул. “М.” № ., представлявано от главния изпълнителен директор В. М. С. и изпълнителния директор Д. Н. Н., чрез пълномощника юрисконсулт Е.С. претендира от съда на основание чл. 51 от ЗН да определи подходящ срок на наследниците на Е.А.А. да заявят дали приемат наследството или се отказват от него.

Съдът, като взе предвид извършените до момента по делото процесуални действия и като има в предвид обстоятелството, че заинтересованите страни Ф.А.О., Ш.К.А., А.Г.Х., С.Г.А. и С.М.А. са призовани по реда на чл.47, ал. 5,  чрез залепване на уведомление не са открити на адреса, по отношение на тях производството по делото следва да бъде прекратено.

Към настоящия момент липсва информация относно редовността на призоваването на заинтересованата страна  О.А.Е., поради което същият следва да бъде призован за следващо съдебно заседание.

Заинтересованата страна С.М.А. е редовно призована, не се явява в днешното съдебно заседание, като за последиците от неявяването си, същият е уведомен с призовката и му е оказано, че при липса на заявление в определения от съда срок, ще бъде вписано в книгата по чл.49 обстоятелството, че същият губи правото да приеме наследството.

 

По изложените съображения и на осн. чл 51, ал.2, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ДА се впише в особената книга по чл.49, ал.1 от ЗН обстоятелството, че С.М.А., с ЕГН: **********,*** е загубил правото си да приеме наследството, останало от Е.А. ***, с ЕГН **********, починал на 23. 02. 2016 г.

ПРЕПИС от протокола да се изпрати в гражданска канцелария на Районен съд – гр.С. за вписване на обстоятелството, че С.М.А., с ЕГН: **********,*** е загубил правото си да приеме наследството, останало от Е.А. ***, с ЕГН **********, починал на 23. 02. 2016 г.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д № 1292/2019 г. по описа на Силистренския районен съд по отношение на Ф.А.О., Ш.К.А., А.Г.Х., С.Г.А. и С.М.А..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване подлежи на обжалване пред Силистренския окръжен съд в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

ОТЛАГА делото и го насрочва за разглеждане на 24.02.2020 г. от 10:30 ч., за която дата и час да се призове заинтересованата страна О.А.Е..

Протоколът е изготвен в съдебно заседание и предаден на 24.01.2020 г.

 

 

 

                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                    СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР: