Определение по дело №97/2021 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 356
Дата: 9 март 2021 г.
Съдия: Цветелина Александрова Кънева
Дело: 20217170700097
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 4 февруари 2021 г.

Съдържание на акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 356

   гр.Плевен, 09.03.2021 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на девети март две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева 

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело №97/2021 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба от Л.В.П. ***, чрез адв. Е.М. *** с надлежно пълномощно, против Задължително предписание №П/Д-ЕН-Н-003 от 18.11.2020г. на Директора  на Дирекция „Социално подпомагане“-Никопол.

В жалбата се счита, че предписанието е незаконосъобразно и се иска неговата отмяна. Направени са доказателствени искания за прилагане на доказателства.

След представяне на административната преписка и доказателства за срочност на жалбата, съдът намира последната за редовна, като не са налице пречки за извършване на последващи процесуални действия.

На основание чл.154 ал.1 във връзка с чл.153 ал.1 от АПК следва да се конституират  страните по делото, а именно- оспорващ: Л.В.П. ***, за ответник: Директорът на Дирекция „Социално подпомагане“-Никопол, като заинтересована страна -  Г.Ц.П.; и същото да бъде насрочено в о.с.з.

На ответника следва да се укаже, че в 14-дневен срок от получаване на съобщението, може да представи писмен отговор по жалбата и да сочи доказателства, като представи писмените, с които разполагат.

На заинтересованата страна следва да се изпрати препис от жалбата за сведение и представяне на писмен отговор по нея.

            На основание чл.170 ал.1 от АПК, на административния орган и заинтересованата страна, за която оспореният акт е благоприятен, следва да се укаже, че носят доказателствената тежест за установяване съществуването на фактическите основания, посочени в акта, и изпълнението на законовите изисквания при издаването му.

            Административният орган следва да бъде задължен да представи по делото заверено копие от съдебно решение по гр.д.№963/2019г., заверени копие от всички протоколи за посещение на оспорващия във връзка с ползването на социална услуга на територията на Център за Обществена Подкрепа-Гулянци за работа с психолог, както и доказателства дали е осигурено присъствието на детето Д. П. в ОУ „Д-р Петър Берон“ гр.Плевен през учебната 2020/2021г.

            Водим от горното, съдът

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И:

 

            КОНСТИТУИРА като страни по адм.дело №97/2021г. по описа на Административен съд-Плевен, както следва:

1.ОСПОРВАЩ- Л.В.П. ***,

2.ОТВЕТНИК - Директорът на Дирекция „Социално подпомагане“-Никопол,

3.ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНА – Г.Ц.П. от гр.Плевен.

            НАСРОЧВА адм.дело №97/2021г. за разглеждане в открито съдебно заседание на 24.03.2021г. от 11.30часа, за която дата да се призоват страните.

На заинтересованата страна да се изпрати препис от жалбата за сведение.

            УКАЗВА на административния орган и заинтересованата страна, за която оспореният акт е благоприятен, че носят доказателствената тежест за установяване съществуването на фактическите основания, посочени в акта, и изпълнението на законовите изисквания при издаването му.

УКАЗВА на ответника и заинтересованата страна, че в 14-дневен срок от получаване на съобщението, могат да представят писмен отговор по жалбата и да сочат доказателства, като представят писмените, с които разполагат.

ЗАДЪЛЖАВА ответника, в 7-дневен срок от съобщението, да представи по делото заверено копие от съдебно решение по гр.д.№963/2019г., заверени копие от всички протоколи за посещение на оспорващия във връзка с ползването на социална услуга на територията на Център за Обществена Подкрепа-Гулянци за работа с психолог, както и доказателства дали е осигурено присъствието на детето Д.П. в ОУ „Д-р Петър Берон“ гр.Плевен през учебната 2020/2021г.

            ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните в производството да представят и други доказателства в подкрепа на техните твърдения.

Определението не подлежи на оспорване.

Преписи от определението да се изпратят на страните по делото.

 

                                                                                              СЪДИЯ: /п/