Решение по дело №222/2018 на Районен съд - Горна Оряховица

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 20 юли 2018 г. (в сила от 10 август 2018 г.)
Съдия: Красимира Николова
Дело: 20184120100222
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 26 януари 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р Е Ш Е Н И Е

         323

град Горна Оряховица, 20.07.2018 година

 

                        В   ИМ ЕТО   НА   НАРОДА

 

ГОРНООРЯХОВСКИЯТ районен съд, шести състав, в публично съдебно заседание на десети юли през две хиляди и осемнадесета година, в състав :

ПРЕДСЕДАТЕЛ : КРАСИМИРА НИКОЛОВА

при участието на секретаря Милена Димитрова и в присъствието на прокурора Румен Николов, като разгледа докладваното от съдията Николова гр. дело № 222 по описа за 2018 година, за да се произнесе, взе предвид следното :

 

              Предявени са искове с правно основание чл.132,ал.1,т.2 от СК.

…………………………………………………………………..

Водим от горното, съдът

 

Р   Е   Ш   И   :

 

         ЛИШАВА ОТ РОДИТЕЛСКИ ПРАВА, на основание чл.132,ал.1,т.2 от СК,  А.М.А. с ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, спрямо ненавършилите пълнолетие нейни две деца Р.Б.Д. с ЕГН **********, родена на ***г***, и Е.Б.Д. с ЕГН **********, родена на ***г***.

ОСЪЖДА, на основание чл.134,т.1 от СК, А.М.А. с ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАЩА на непълнолетното дете Р.Б.Д. с ЕГН **********, родена на ***г***, лично и със съгласието на неговия баща и законен представител Б.С.Д. с ЕГН **********, двамата с постоянен адрес ***, МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 130 лв. /сто и тридесет лева/, считано от влизане в сила на настоящото съдебно решение до настъпване на законни основания за нейното изменяване или прекратяване, заедно със законна лихва върху всяка просрочена вноска от датата на изискуемостта на всяко вземане до окончателното му изплащане, като по този начин изменя размера на издръжката от 70 лв., присъден в полза на малолетното дете Р.Б.Д. с Решение № 88/16.11.2010г. по гр.дело № 272/2010г. по описа на Еленски РС, влязло в законна сила на 01.12.2010г.             

ОСЪЖДА, на основание чл.134,т.1 от СК, А.М.А. с ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАЩА на малолетното дете Е.Б.Д. с ЕГН **********, родена на ***г***, чрез неговия баща и законен представител Б.С.Д. с ЕГН **********, двамата с постоянен адрес ***, МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 130 лв. /сто и тридесет лева/, считано от влизане в сила на настоящото съдебно решение до настъпване на законни основания за нейното изменяване или прекратяване, заедно със законна лихва върху всяка просрочена вноска от датата на изискуемостта на всяко вземане до окончателното му изплащане, като по този начин изменя размера на издръжката от 80 лв., присъден в полза на малолетното дете Е.Б.Д. с Решение № 57/20.06.2011г. по гр. дело № 1/2011г. по описа на Еленски РС, влязло в законна сила на 06.07.2011г.

         ОПРЕДЕЛЯ, на основание чл.134,т.2 от СК, РЕЖИМ на лични отношения между майката А.М.А. с ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, и ненавършилите пълнолетие нейни две деца Р.Б.Д. с ЕГН **********, родена на ***г***, и Е.Б.Д. с ЕГН **********, родена на ***г***, както следва : майката да вижда децата по тяхното местоживеене ***, всяка първа и трета събота от месеца, считано от 9.00 часа до 17.00 часа.

ДА СЕ СЪОБЩИ служебно, на основание чл.136 от СК, на Общината по постоянния адрес на ответницата А.М.А. с ЕГН ********** ***, за вписване на лишаването й от родителски права по отношение на децата Р.Б.Д. и Е.Б.Д..

            На основание чл.136 от СК, заверен препис от влязлото в законна сила съдебно решение ДА СЕ ИЗПРАТИ на ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ” - ЕЛЕНА.

Решението подлежи на въззивно обжалване от страните в двуседмичен срок, считано от уведомяването им.

На основание чл.7,ал.2 от ГПК, на всяка от страните да се връчи препис от решението, като преписът на ответницата да бъде връчен както чрез назначения от съда особен представител, така й на нейния постоянен и настоящ адрес.

 

 

 РАЙОНЕН СЪДИЯ : ………........................