Разпореждане по дело №81/2018 на Административен съд - Стара Загора

Номер на акта: 508
Дата: 10 април 2018 г.
Съдия: Бойка Михайлова Табакова Писарова
Дело: 20187240700081
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 15 февруари 2018 г.

Съдържание на акта

Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  Н  Е

 

гр.Стара Загора, 10.04.2018г

 

 

Съдия-докладчикът БОЙКА ТАБАКОВА в закрито заседание на десети април през две хиляди и осемнадесета година, като разгледа адм.д. № 81 по описа за 2018 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

  Производството по делото е образувано по искова молба, подадена от А.Д.К. ***, против Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” София за присъждане на обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 6 000лв, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, настъпили от незаконосъобразно бездействие на длъжностни лица от  администрацията на ответника при изтърпяване на наложено наказание „лишаване от свобода“ в Затвора гр.Стара Загора за периода 05.05.2015г -06.06.2016г, ведно със законната лихва, считано от датата на предявяване на иска до окончателното изплащане.

 

С исковата молба е направено доказателствено искане за допускане на гласни доказателства чрез разпит на един свидетел.

 

Постъпил е отговор от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, с който претенцията на А.К.  се оспорва по основание и размер. Не се оспорва искането за допускане на гласни доказателства.

 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за насрочване на делото в открито съдебно заседание като следва да даде указания на страните относно разпределението на доказателствената тежест и необходимостта от събирането на доказателства във връзка с изясняването на правния спор и установяването на факти и обстоятелства от значение за делото.

 

         По искането за допускане на свидетел съдът ще се произнесе в открито съдебно заседание след изслушване на ищеца относно фактите, които ще се установяват с показанията на свидетеля.

 

Водим от гореизложеното съдът 

 

 

                                       Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И:

        

 1.    НАСРОЧВА за разглеждане в открито съдебно заседание адм. дело № 81/ 2018г. по описа на Административен съд – Стара Загора за 30.04.2018г. от 11.00ч., за която дата и час да се призоват страните, както следва:

 

 

Ищец: А.Д.К. ***, офис № 8, адвокат Дарина Хаджиева

                      

Ответник: Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” гр.София с адрес за призоваване гр.Стара Загора, кв.Индустриален

                      

Окръжна прокуратура – Стара Загора, на основание чл.10, ал.1 от ЗОДОВ

 

 

2.                ЗАДЪЛЖАВА Началника на  Затвора гр.Стара Загора на основание разпоредбата на чл. 284, ал.3 от ЗИНЗС да предостави информация от значение за правилно установяване на фактите по делото, а именно относно площта, битовите и санитарните условия в килиите на Затвора Стара Загора, в които е настаняван ицещът за периода 05.05.2015г -06.06.2016г, като го предупреждава, че при неизпълнение съдът ще приеме за доказани твърденията в исковата молба относно тези факти.

 

3.                ДА СЕ ИЗПРАТИ на ищеца препис от отговора на исковата молба.

 

 4.   ДА СЕ ИЗПРАТИ препис от разпореждането на страните ведно с призовките за насроченото за разглеждане на делото съдебно заседание. 

 

                  

 

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: