Разпореждане по дело №752/2023 на Административен съд - Бургас

Номер на акта: 1894
Дата: 26 април 2023 г.
Съдия: Диана Георгиева Ганева
Дело: 20237040700752
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 25 април 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

   Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

1894

Бургас, 26.04.2023 г.

 

Бургаският административен съд, ХІІ-ти състав, в закрито заседание на двадесет и шести април две хиляди двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИАНА ГАНЕВА

след като разгледа докладваното от съдия ГАНЕВА  адм. дело № 752 по описа за 2023г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                Производството по делото е образувано по жалба на Ж.В.С., с ЕГН **********, против Решение №РД-02-11-1235/12.04.2023г., издадено от кмета на Община Павликени.

Жалбата е подадена в писмена форма направо в съда, но към нея не е приложен документ за внесена държавна такса по сметката на Административен съд – Бургас, съгласно чл.151, т.3 от АПК.

Освен това жалбоподателят следва да уточни дали обжалва решението в цялост или обжалва решението само в частта, в  която му е отказано предоставяне на обществена информация по т.7 от искането, като указва на жалбоподателя, че към жалбата няма приложено заявление за достъп до делото в ЕПЕП, както се твърди на л.3 от жалбата.

Поради неясната воля на жалбоподателя и неизпълнение на изискванията на чл. 151, ал. 1, т. 1 от АПК, жалбата следва да се остави без движение като се даде възможност за отстраняване на нередовностите.

Препис от жалбата да се връчи на ответника, който в 3-дневен срок от уведомяването следва да представи цялата преписка, надлежно заверена и да изрази становище по жалбата.

Предвид горното и на основание чл.158, ал.1 от АПК, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И :

 

В 7-дневен срок от получаване на съобщението жалбоподателят  следва да представи по делото документ за платена държавна такса в размер на 10.00 /десет/ лева по сметката на Административен съд – Бургас, както и да уточни дали обжалва решението в цялост или обжалва решението само в частта, в  която му е отказано предоставяне на обществена информация по т.7 от искането, като указва на жалбоподателя, че към жалбата няма приложено заявление за достъп до делото в ЕПЕП, както се твърди на л.3 от жалбата.

При неизпълнение на дадените указания в определения срок на основание чл. 158, ал. 3 от АПК жалбата ще бъде оставена без разглеждане и настоящото съдебно производство ще бъде прекратено.

Препис от жалбата да се връчи на ответника, който в 3-дневен срок от уведомяването следва да представи цялата преписка, надлежно заверена и да изрази становище по жалбата.

Разпореждането е окончателно.

Препис от разпореждането да се изпрати на страните.

           

 

СЪДИЯ: