Определение по дело №102/2020 на Районен съд - Радомир

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 25 юни 2020 г. (в сила от 30 юни 2020 г.)
Съдия: Росен Пламенов Александров
Дело: 20201730100102
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 12 февруари 2020 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

 

гр.Радомир, 25.06.2020 г.

 

     Районен съд Радомир, в публично съдебно заседание проведено на двадесет и пети юни, две хиляди и двадесета година в състав:

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: РОСЕН АЛЕКСАНДРОВ

 

при участието на секретаря: Марияна Маркова

сложи за разглеждане гр.дело № 102 по описа на РдРС за 2020 год., докладвано от съдията.

На именното повикване в 09:40 часа се явиха страните, както следва:

 

Ищцата  Д.Ю.Л., редовно уведомена, не се явява. Вместо нея адв. Б., с пълномощно по делото.

Ответната О.Р. редовно уведомена, изпращат представител адв.Д., с пълномощно по делото.

Адв. Б.: Да се даде ход на делото.

Адв.Д.: Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и продължава изясняването на фактическата обстановка по делото.

Съдът констатира, че по делото е постъпило заключение на вещото лице по допуснатата СМЕ. Същото не е в срока по чл.199 ГПК.

Аддв. Б.: Не правим възражение срещу неспазения срок.

Адв Д.: Също.

С оглед становището на страните съдът пристъпи към изслушване на вещото лице.

Сне се самоличността на вещото лице.

К.С.Ч.: 54 г., българин, български гражданин,неосъждан, без родство и дела.

Предупреден по чл.291 от НК. Обеща да даде обективно и вярно заключение.

Вещото лице: Поддържам заключението.

Адв. Б.: Нямам въпроси.

Адв. Д.: Нямам въпроси

Съдът намира, че заключението на вещото лице следва да бъде прието към доказателствения материал по делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ

ПРИЕМА и прилага към доказателствения материал по делото заключението на вещото лице.

НА ВЕЩОТО ЛИЦЕ да се изплати възнаграждение от внесения депозит, за което да се издаде РКО.

 

 АДВ. Б.: С ответника постигнахме спогодба в следния смисъл:

Д.Ю.Л. ***, с ЕГН **********, представлявана от адв. Б.А.Б. и 2./ О.Р. представлявана от Кмета П.С.А., с адрес: гр. Р., пл. „С.“ № .., чрез пълномощника му адв. Д., страни по гр. дело № 102 по описа на РдРС за 2020г. сключиха настоящото споразумение помежду си, а именно:  

1.О.Р. представлявана от кмета П.С. А.  с адрес: гр. Радомир, пл. „С.“ № . се задължава да заплати на Д.Ю.Л. , с ЕГН ********** ***, чрез пълномощника му адв. Б.Б., сумата в размер на 2 000 /две хиляди/лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в болки и страдания в резултат на увреждане – ухапване от безстопанствено куче, станало на 11.02.2020 година в гр.Радомир, на улицата между ТПГ „Св.св.К. и Методий“ – гр.Радомир и магазин „Хъшовете“,  сумата 25.00 лева – имуществени вреди за заплащане на съдебно-медицинско удостоверение, сумата от 100.00 /сто/ лева, представляваща държавна такса за завеждане на делото, 150.00 лева – възнаграждение за вещото лице по изслушаната СМЕ и сумата от 500.00 /петстотин/ лева, представляваща адвокатски хонорар съгласно представения договор за прана помощ и съдействие. 

2. О.Р. представлявана от кмета П.С.А. с адрес: гр. Радомир, пл. „С.“ № … се задължава да заплати на Д.Ю.Л., с ЕГН ********** ***, чрез пълномощника му адв. Б.Б., сумата на 2 000.00 /две хиляди/ лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреда , изразяващи се в болки и страдания в резултат на увреждането – ухапване от безстопанствено куче, станало на 11.02.2020 година в гр.Радомир, на  улицата между ТПГ „Св.св.К. и Методий“ – гр.Радомир и магазин „Хъшовете,сумата 25 лева – обезщетение за имуществени вреди, сумата от 100 /сто/ лева, 150.00 лева – възнаграждение за вещото лице по изслушаната СМЕ и сумата от 500.00 /петстотин/ лева, представляваща адвокатски хонорар съгласно представеният договор за правна помощ и съдействие, както следва: 1 000 лева обезщетение за неимуществени вреди и 25 лева – обезщетение за имуществени вреди, както и 500 лева адвокатски хонорар в срок до 15.08.2020 г., а останалата част в размер на 1000 лева –обезщетение за неимуществени вреди и 250 лв. разноски по делото в срок до 15.09.2020 г, от които по банковата сметка на ищцата Д.Ю.Л. ***, е ЕГН **********, сумата 2275.00 /две хиляди и двадесет седемдесет и пет/ лева ,  в „Банка ДСК“ ЕАД – клон гр. Радомир,  IBAN*** ищеца и 500.00 /петстотин/ лева по банков път в ОББ – клон Радомир по сметка  ………. на адв. Б.А.Б..

3. При непогасяване на сумите, задължението да се счита предсрочно изискуемо, като върху неизплатената част от сумата ще тече законна лихва, считано от датата на увреждането-11.02.2020 година до окончателното изплащане на вземането, като Д.Ю.Л. ***, чрез адвокат Б.А.Б. ще има право да се снабди с изпълнителен лист за дължимите суми.

Страните заявяват, че с настоящата спогодба уреждат окончателно всички отношения по между си във връзка със предявения иск и нямат облигационни претенции една спрямо друга за в бъдеще.

АДВ. Д.: Потвърждавам, че между страните в настоящото производство беше постигната спогодба, като непротиворечаща на морала и на закона, като моля да я одобрите.

 

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

 

1. /п/

адв. Б.Б., като пълномощник на  Д.Ю.Л./ 

 

 

 

 

2.  /п/                              

     / за О.Р. –АДВ. Д. / 

 

 

 

Съдът намира, че така постигнатата спогодба не противоречи на закона и но добрите нрави по смисъла на чл.234, ал.1 от ГПК, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА сключената между страните спогодба, вписана в настоящия протокол.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело102 по описа на РдРС за 2020 година.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване в едноседмичен срок, считано от днес пред Окръжен съд -  гр. Перник.

 

Заседанието се закри в  09.57  часа.

Протоколът се изготви в с.з.

 

 

        

                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/

 

                                      СЕКРЕТАР:/п/

Вярно с оригинала,

Секретар:/И.С./