Разпореждане по дело №86/2020 на Административен съд - Велико Търново

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 8 юни 2020 г.
Съдия: Павлина Тонева Борисова
Дело: 20207060700086
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 4 февруари 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

гр. Велико Търново, 08.06.2020 г.

 

 

Административен съд – гр. Велико Търново, ІV–ти състав, в закрито съдебно заседание на осми юни две хиляди и двадесета година, в състав:

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: Павлина Тонева

 

като разгледа докладваното от съдия Тонева адм. д. № 86/2020 г. по описа на Административен съд – гр. Велико Търново, за да се произнесе взе предвид следното:

 

С определение от 03.06.2020 г. съдът е назначил съдебно – икономическа експертиза и е изискал директора на Дирекция “Инспекция по труда” – гр. Велико  Търново, да посочи определено лице - служител в дирекцията, който отговаря на изискванията на чл. 13 от Наредба № 1/ 16.01.2008 г. на ВСС за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица и който съобразно неговата теоретична подготовка и практически опит е в състояние да изпълни задачите на експертизата.

С писмо вх. № 1768/05.06.2020 г. директорът на Дирекция “Инспекция по труда” – гр. Велико  Търново е посочил двама служители, които отговарят на поставените условия, притежават необходимите възможности и са изразили съгласие да извършат експертизата.

При така установеното от фактическа страна, съдът намира, че посоченият инж. Кина Йорданова Стефанова следва да бъдат определен за вещо лице по назначената съдебно – икономическа експертиза.

Предвид гореизложеното, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И :

 

ОПРЕДЕЛЯ за вещо лице по назначената съдебно – икономическа експертиза инж. Кина Йорданова Стефанова – старши инспектор в Дирекция “Инспекция по труда” – гр. Велико  Търново, със специалност: „Технология на металите и металообработващите машини“.

УКАЗВА на вещото лице, че следва да представи заключението в срок не по-късно от 7 дни преди датата на следващото заседание  /22.07.2020 г. от 9,30 часа/ в 3 екземпляра.

След внасяне на депозита от жалбоподателя, делото да се предаде на вещото лице за изготвяне на експертизата.

Препис от разпореждането да се изпрати на страните и на определеното вещо лице чрез директора на Дирекция “Инспекция по труда” – гр. Велико  Търново.

 

 

                     СЪДИЯ – ДОКЛАДЧИК: