Разпореждане по дело №281/2019 на Административен съд - Габрово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 30 октомври 2019 г.
Съдия: Галин Николов Косев
Дело: 20197090700281
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 29 октомври 2019 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е № 702

гр. Габрово, 30.10.2019 година

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ГАБРОВСКИ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ............... колегия в закрито разпоредително заседание на тридесети октомври ........... през две хиляди и деветнадесета година  в състав :          

ПРЕДСЕДАТЕЛ : ГАЛИН КОСЕВ

при секретаря  ................. и в присъствието на прокурора ................ като разгледа докладваното от съдията КОСЕВ АДМ. Д. №281 по описа за 2019 година, за да се произнесе, взе предвид следното :

           

Производството по настоящото Адм. дело е образувано въз основа на депозирана в деловодството на Административен съд Габрово Жалба с вх. № СДА-01-1594 от 25.10.2019 г., подадена от М.Д.К.,***, с ЕГН **********,*** да предостави поискана от жалбоподателката на 5.09.2019 г. и 12.09.2019 г. придружителна документация за принудително премахване на временно покритие от дървени греди, арматурни мрежи и найлонов полиетилен за предпазване от атмосферни влияния на остатъците от разрушения й дом. 

С първото си заявление от 5.09.2019 г. М. К. е поискала да й бъде предоставена техническата документация, въз основа на която на 2.09.2019 г. било премахнато временното покритие на жилищната й сграда, а именно: план за безопасност и здраве; количествено-стойностна сметка; конструктивно становище за извършвани действия; договор между Община Габрово и фирмата-изпълнител и предписание за начина за запазване на жилищната сграда.

С второто искане от 12.09.2019 г. е поискано предоставяне на протоколите, съставляващи Приложения №№ 1 – 5 от Наредба за принудителното изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи или части от тях от Община Габрово, Приета с Решение №168/28.08.2013г.- Протокол за предварително проучване на принудителното изпълнение на премахването на незаконния строеж; Протокол за установяване състоянието на строежа и строителната площадка преди започване на принудителното изпълнение; Протокол за установяване състоянието на строежа и строителната площадка след започване на принудителното изпълнение; Протокол за извършените разходи за изнасяне на движимо имущество преди започване на премахването на незаконен строеж и Протокол, съставляващ Приложение № 1 към чл. 4, ал. 1.

С Определение №698/29.10.2019г. по АД№279/2019г. състав на АС Габрово е приел, че в случая е налице оспорване на два различни акта – откази за предоставяне на документи по две различни искания, от различни дати и с различно съдържание, което налага делото да се раздели и жалбата против втория по хронологичен ред отказ, по заявлението от 12.09.2019 г., да бъде отделена и по нея да се образува ново дело, което да се докладва на председателя на съда за ново разпределение.

Въз основа на така подадената жалба, след постановяване на посоченото по- горе определение на ГАС е образувано настоящото съдебно производство по жалбата на М.К. против Отказа на АО по подаденото до Община Габрово Заявление от 12.09.2019г.

Същото към момента се явява нередовно, тъй като за разглеждането му от съда не е внесена дължимата държавна такса от 10.00 лв. по сметката на АСГ.

В случая липсва отговор на Кмет на Община Габрово по отношение на подаденото искане от М.К. от 12.09.2019г., предвид на което административния орган следва да представи информация в 7- дневен срок от съобщението налице ли е отговор по подаденото от М.К. Заявление от 12.09.2019г. и при положение че такъв е наличен, да бъде представен в същия срок по делото.

Жалбоподателката не е посочила в какво се изразява незаконосъобразността на така постановения отказ. По тази причина на М.К. следва да се укаже да конкретизира в какво се изразява незаконосъобразността на отказа.

Жалбата е депозирана в съда и АС Габрово следва да изпрати копие от нея до Община Габрово, за да вземе същата становище по нея и да представи преписката по така предявеното искане, след като нередовностите бъдат отстранени.

В тази връзка и на основание чл. 158, ал. 1, във вр. с чл. 150, ал. 1,т. 6, във вр. с чл. 151, т. 3, чл. 159, т. 1 от Административнопроцесуалния кодекс,  Административен съд Габрово

РАЗПОРЕДИ:

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ производството по Адм. д. № 281 от 2019г. по описа на ГАС, като УКАЗВА на жалбоподателката в 7- дневен срок от получаване на съобщението за изготвянето на настоящия съдебен акт да внесе по сметката на съда дължима държавна такса в размер на 10.00 /десет/ лв., като в същия срок приложи по делото и оригинален платежен документ, от който да е видно изпълнението на това задължение.

В същия срок жалбоподателката следва да докаже, че по искането й от 12.09.2019г. до Община Габрово действително е постановен отказ и да посочи причините, поради които счита, че отказът е незаконосъобразен, които конкретизации следва да направи писмено, в два еднообразни екземпляра, от които един за съда и един за ответната страна.

В 7- дневен срок от съобщението жалбоподателката следва да представи доказателства, че заявеното оспорване е в законоустановения срок. 

При неизпълнение на това указание жалбата ще се остави без разглеждане като нередовна, а производството по делото ще бъде прекратено.

Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

                АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ : .................................