Разпореждане по дело №418/2019 на Районен съд - Елхово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 4 ноември 2019 г.
Съдия: Яна Вълкова Ангелова
Дело: 20192310200418
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 4 ноември 2019 г.

Съдържание на акта

Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  Н  Е 

 

                 гр. Елхово, 04.11.2019 година

 

Подписаната Яна Ангелова - съдия при Елховски районен съд, след като се запознах с материалите по НОХД № 418/2019 година по описа на ЕРС и след изпълнение на задълженията си по чл.358, ал.1 от НПК, констатирах, че не са налице предвидените в разпоредбата на чл.358, ал.1, т.1-3 от НПК основания за прекратяване на наказателното производство, за спиране на наказателното производство, за прекратяване на съдебното производство и връщане на делото на наблюдаващия прокурор поради допуснато отстранимо съществено нарушение на процесуалните правила, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия по чл. 249, ал.4, т.1 от НПК, поради което намирам, че са налице всички законни изисквания за насрочване на делото, образувано по внесен от РП- Елхово обвинителен акт против:

 

И.М. АЛ - АХМАД по обвинение в престъпление по чл. 279, ал.1 от НК. 

 

Воден от горното и на основание чл.358, ал.1, т.4 от НПК, съдията – докладчик 

 

Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И  :

 

 

Да се призове РП- Елхово.

РАЗПОРЕЖДА на основание чл.358, ал.3 от НПК на наблюдаващият прокурор от РП - Елхово да връчи незабавно препис от обвинителния акт на подсъдимия, да призове подсъдимия, служебният му защитник адв. Доника Панайотова от АК – Ямбол, свидетеля Върбанов и преводача Бадри Али Шихо за датата и часа на съдебното заседание.

На основание чл. 358, ал.4 от НПК подсъдимият да бъде уведомен от наблюдаващият прокурор за правата му по чл.358, ал.4 от НПК, а именно, че може да даде отговор, в който да изложи възраженията си и да направи нови искания в 3 - дневен срок от връчването на препис от обвинителния акт.

Делото да се разгледа в състав от съдия.

ПРЕПИС от разпореждането да се връчи на РП – Елхово.

 

                                                             

   Съдия -докладчик: ......................

                               /Яна Ангелова/