Определение по дело №357/2022 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 932
Дата: 16 май 2022 г.
Съдия: Николай Янков Господинов
Дело: 20227170700357
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 5 май 2022 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

  932

 

   гр.Плевен, 16.05.2022 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, втори състав състав, в закрито съдебно заседание на шестнадесети май две хиляди двадесет и втора, в състав:                                                              

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Николай Господинов

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 357  по описа на Административен съд – Плевен за 2022 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба на Д.С.Г., ЕГН **********, с адрес ***, подадена чрез адв.Ралица Рачева от АК – Плевен, с посочен съдебен адрес:***, против  Заповед № 293з-108/21.04.2022 год. за налагане на дисциплинарно наказание на държавен служител от състава на група „Охранителна полиция“ към РУ – Левски при ОД на МВР – Плевен, издадена от ВПД НАЧАЛНИК РУ-Левски.

Жалбата отговаря на изискванията на чл.150 и чл.151 АПК, а видно от датата на подаването ѝ е подадена е в законоустановения срок, поради което е допустима за разглеждане.

На основание чл.157, ал.1 АПК, делото  следва да бъде насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание с призоваване на страните.

На основание чл.154 АПК следва да се конституират и призоват страните :

- в качеството на жалбоподател- Д.С.Г., ЕГН ********** с процесуален представител адв.Ралица Рачева от АК – Плевен, с посочен съдебен адрес:***.

- органът по смисъла на чл.153, ал.1 АПК /ответник/ –  ВПД НАЧАЛНИК РУ-Левски.

 На основание чл.163, ал.1 и 2 АПК, препис от жалбата следва да бъде изпратена на ответника, като му се даде възможност да представи писмен отговор по оспорения акт и да посочи доказателствата, като приложи писмените в 14 (четиринадесетдневен) срок от съобщението.

На ответника следва да се укаже доказателствената тежест относно установяването на фактическите основания, на които се основава оспореният акт и изпълнението на законовите изисквания при издаването му.

Съдът констатира, че жалбата не е депозирана чрез административния орган, с оглед  което в делото не е налице заверен препис от преписката по издаване на оспорения акт, в съответствие с разпоредбата на чл.152, ал.2 от АПК. Ето защо от ответника следва да се изиска представянето на преписката в 3- дневен срок от съобщението.

Воден от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И  :

 

НАСРОЧВА административно дело № 357/2022 год. за разглеждане  в открито съдебно заседание на 28.06.2022 год. от 11.00 часа , за когато да се призоват страните.

КОНСТИТУИРА страните в производството по оспорване:

- в качеството на жалбоподател- Д.С.Г., ЕГН ********** с процесуален представител адв.Ралица Рачева от АК – Плевен, с посочен съдебен адрес:***.

- органът по смисъла на чл.153, ал.1 АПК /ответник/ –  ВПД НАЧАЛНИК РУ-Левски.

ДА СЕ ИЗПРАТИ  препис от жалбата на ответника.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника да представи писмен отговор по оспорения акт и да посочи доказателствата, като приложи писмените в 14 - дневен срок от съобщението.

УКАЗВА на ответника, че носи доказателствената тежест относно установяването на фактическите основания, на които се основава оспорения акт и изпълнението на законовите изисквания при издаването му.

ИЗИСКВА от ответника в 3 (три) дневен срок от съобщението пълната преписка по издаване на оспорената Заповед № 293з-108/21.04.2022 год. за налагане на дисциплинарно наказание на държавен служител от състава на група „Охранителна полиция“ към РУ – Левски при ОД на МВР – Плевен, ведно с всички относими към предмета на делото доказателства.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на оспорване, препис от същото да се изпрати на страните.

                                                        

                                                                              С Ъ Д И Я:  /п/