Разпореждане по дело №292/2022 на Административен съд - Добрич

Номер на акта: 703
Дата: 3 юни 2022 г.
Съдия: Нели Иванова Каменска
Дело: 20227100700292
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 2 юни 2022 г.

Съдържание на акта

 А Д М И Н И С Т Р А Т И В Е Н  С Ъ Д – Д О Б Р И Ч

 

 

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

        03.06.2022 г., гр.Добрич                                

     

         Нели Каменска – съдия–докладчик разгледа докладваното адм. дело № 292/2022 г. по описа на Административен съд – Добрич и констатира следното:

 

         Производството е образувано по жалба на ЕТ „Джидо - Стефка Николова“, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление гр.Добрич, жк“Балик“ бл.56, вх.А, ап.19, представляван от Стефка Николова Анастасова срещу мълчалив отказ на кмета на Община Балчик по заявление за издаване на разрешение за поставяне с вх. № УТ-1989-201 от 22.03.2022г. до главния архитект на Община Балчик.

При проверка за редовността на жалбата съдът установи, че тя не отговаря на изискванията на чл.151, т.3 от АПК и чл.150, ал.1, т.5 от АПК:

 1.Към жалбата не е представен документ за внесена по сметка на съда държавна такса от 50 лева, каквато се дължи по силата на чл.4, б.“а“ от Закона за държавните такси, чл.12, ал.3 от АПК във връзка с чл.123, ал.2 от Закона за биологичното разнообразие и т.2б, б.“б“ от Тарифа № 1 към Закона за държавните такси за таксите, събирани от съдилищата, прокуратурата, следствените служби и Министерството на правосъдието.

2. Жалбоподателят следва да уточни срещу кой административен орган подава жалбата, тъй като съгласно чл.3, ал.2 и чл.2, ал.4 от наредбата на Община Балчик, издадена по реда на чл.56, ал.2 от Закона за устройства на територията, разрешенията за поставяне се издават/отказват от главния архитект на общината.

На основание чл. 158, ал. 1 АПК жалбата следва да се остави без движение, а на оспорващия да се укаже да отстрани нередовностите.

С оглед горното, съдът        

                  

                                      Р А З П О Р Е Д И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ жалбата на ЕТ „Джидо - Стефка Николова“,  по която е образувано адм.дело № 292/2022г. по описа на съда.

УКАЗВА на жалбоподателя в 7 /седем/ дневен срок от получаване на настоящото разпореждане да представи в деловодството на Административен съд – Добрич доказателства за внесена по сметка на съда държавна такса от 50 (петдесет) лева.

УКАЗВА на жалбоподателя в 7 /седем/ дневен срок от получаване на настоящото разпореждане да представи в деловодството на съда уточнителна молба, в която да посочи срещу кого подава жалбата- главния архитект на Община Балчик или кмета на същата община.

УКАЗВА на жалбоподателя, че при неизпълнение на разпореждането, жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото ще бъде прекратено.

Разпореждането да се съобщи на жалбоподателя по реда на чл.138 от АПК.

           

                                      АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ :