Присъда по дело №325/2012 на Районен съд - Кнежа

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 5 февруари 2013 г. (в сила от 21 февруари 2013 г.)
Съдия: Антон Цветанов Антонов
Дело: 20121430200325
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 20 декември 2012 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р И С Ъ Д А

 24/2013 год.

        гр. Кнежа, 05.02.2013 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Кнежанският районен съд в публично съдебно заседание на пети февруари през две хиляди и тринадесета година в състав:

 

                                                         Председател: Антон Антонов

                                                                           

                                                          Съд. заседатели:

при секретаря: Г.Б.

в присъствието на прокурора: Ангел Танев

разгледа докладваното от прокурора

Наказателно ОХ дело № 325 по описа за 2012 год.

 

На основание закона и доказателствата по делото постанови следната

П Р И С Ъ Д А:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Г.Е.К. роден на *** ***, по настоящем с неизвестен адрес извън страната, българин, български гражданин, неженен, осъждан, с ЕГН: ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че:

На 27.07.2012 год. в с. Еница от дом находящ се на ул.,,Христо Михайлов”№ 1, в съучастие с М.А.Р. ***, като съизвършители, отнел от владението на собственика Д.К.М. *** без негово съгласие едно женско яре на стойност 100 лв. с намерение противозаконно да го присвои, като предвид стойността случая е маловажен – престъпление по чл. 194, ал. 3 във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

На основание чл. 194, ал. 3 във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2, във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК съдът му НАЛАГА Наказание ,,Глоба” в размер на 300 /триста/ лева.

 

ПРИЗНАВА подсъдимият М.А.Р. роден на *** ***, по настоящем с неизвестен адрес извън страната, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, с ЕГН: ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че:

На 27.07.2012 год. в с. Еница от дом находящ се на ул.,,Христо Михайлов”№ 1, в съучастие с Г.Е.К. ***, като съизвършители, отнел от владението на собственика Д.К.М. *** без негово съгласие едно женско яре на стойност 100 лв. с намерение противозаконно да го присвои, като предвид стойността случая е маловажен – престъпление по чл. 194, ал. 3 във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

На основание чл. 194, ал. 3 във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2, във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК съдът му НАЛАГА Наказание ,,Глоба” в размер на 300 /триста/ лева.

 

ОСЪЖДА подсъдимите Г.Е.К. и М.А.Р. да заплатят солидарно направени деловодни разноски в размер на 50 лв. по сметка на КРС.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред ПлОС в 15 дневен срок от днес.

 

 

                                                     Районен съдия: .....................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                            

Съдържание на мотивите Свали мотивите

Мотиви по присъда  № 24 /2013г. постановена по НОХД № 325  за 2012 г. по описа на КРС .

    Районна прокуратура гр.Кнежа обвинява Г.Е.К. *** в извършване на престъпление по  чл. 194 , ал.3 , вр.ал.1 , вр.чл.20 , ал.2  от НК и М.А.Р. *** в извършване на престъпление по  чл. 194 , ал.3 , вр.ал.1 , вр.чл.20 , ал.2  от НК . Делото се гледа при условията на чл.269 , ал.3 , т.1 от НПК.

     От представените по делото доказателства съдът счита за установено следното : На 27.07.2012 год. в с. Еница от дом находящ се на ул.,,Христо Михайлов”№ 1, двамата подсъдими в съучастие, като съизвършители, отнели от владението на собственика Д.К.М. *** без негово съгласие едно женско яре на стойност 100 лв. с намерение противозаконно да го присвоят, като предвид стойността случая е маловажен – престъпление по чл. 194, ал. 3 във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

 Престъплението  е извършено от подсъдимите виновно при условията на пряк умисъл , като са разбирали свойството и значението на извършеното деяние и са могли да ръководят постъпките си ; те са съзнавали общественоопасният характер на деянието си , предвиждали са неговите общественоопасни последици и са искали тяхното настъпване  .

    Подсъдимият Г.Е.К. е роден на *** ***, по настоящем с неизвестен адрес извън страната, българин, български гражданин, неженен, осъждан, с ЕГН: ********** .

    Подсъдимият М.А.Р. е роден на *** ***, по настоящем с неизвестен адрес извън страната, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, с ЕГН: ********** .

При определяне вида на следващото им се наказание съдът взе предвид съдимостта на подсъдимите и факта , че са напуснали страната след извършване на престъплението и им наложи наказания “Глоба “ в размер нае по 300 лева за всеки един от тях .

    Така наложените наказания съдът счита , че ще изиграят своето превъзпитателно и превантивно значение спрямо подсъдимите .

    При тези мотиви съдът се произнесе с присъдата си .

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ :