Определение по дело №550/2014 на Районен съд - Карнобат

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 12 юни 2018 г.
Съдия: Мариела Анастасова Иванова
Дело: 20142130100550
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 17 юли 2014 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е 352/12.6.2018г.

 

град Карнобат,

 

Карнобатският районен съд, Граждански състав

в закрито заседание на дванадесети юни две хиляди и осемнадесета година в следния състав:                                                                           

Председател: Мариела Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията Иванова гражданско дело №550 по описа за 2014г. за да се произнесе, взе предвид следното

 

           

Производството по делото е делбено, като с Решение №93/02.05.2018г. съдът се е произнесъл по отношение на иска за делба и претенциите по сметки между съделителите.

В срока по чл. 248,ал.1 ГПК е подадена молба от  С.Г.М.,  ЕГН **********,***, 12. Т.Г.С.,  ЕГН **********,*** за изменение на решението в частта за разноските.

          Съдът след като се запозна с молбата и съобрази закона намира следното:

          Молбата за изменение на постановеното решение досежно присъдените в хода на исковото производство разноски е допустима и основателна и следва да бъде уважена. Това е така, тъй като съгласно т.8 от Тълкувателно решение №6, постановено по т.д. № 6/2012г. на ОСГТК липсата на представен списък по чл. 80 ГПК в хипотезата,при която съдът не се е произнесъл по искането за разноски не е

основание да се откаже допълване на решението в частта му за разноските. В съдебното решение съдът се е произнесъл единствено за дължимите държавни такси от съделителите по иска за делба, но не и по отношение за разноските дължими по претенциите по сметки.

В случая още в съдебно заседание двете отвенички са направили нарочно изявление за присъждане на съдебно деловодните разноски, но съдът е пропуснал да се произнесе.

С оглед изхода на спора сумите от по двеста лева-заплатено адвокатско възнаграждение, следва да бъде заплатено от ищцовата страна. 

Мотивиран от горното Карнобатският районен съд

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ИЗМЕНЯ решение №93/02.05.2018г., постановено по гр.д. 550/2014г. по описа на КРС в ЧАСТТА за разноските както следва:

ОСЪЖДА Р.Д.Д., ЕГН **********,***, Т.А.К. , ЕГН **********,***, Д.К.Д. , ЕГН **********,***, Й.Д.С. , ЕГН **********,***, В.И.Д., ЕГН **********,***, И.Ж.Д., ЕГН **********,***, Н.П.Д., ЕГН **********, адрес: ***,  К.Д.К. , ЕГН **********,***, Е.Д.К. ,ЕГН **********,***, С.К.Ф.,  ЕГН **********,***, Р.Д.Р.,  ЕГН **********,***, Й.И.Д. с ЕГН ********** ***, К.Х.Д. с ЕГН ********** ***, И.Д.Ж. с ЕГН ********** ***, Ж.Д.И. с ЕГН ********** *** да заплатят на С.Г.М.,  ЕГН **********,*** сумата от 200лв. съдебно деловодни разноски.

ОСЪЖДА Р.Д.Д., ЕГН **********,***, Т.А.К. , ЕГН **********,***, Д.К.Д. , ЕГН **********,***, Й.Д.С. , ЕГН **********,***, В.И.Д., ЕГН **********,***, И.Ж.Д., ЕГН **********,***, Н.П.Д., ЕГН **********, адрес: ***,  К.Д.К. , ЕГН **********,***, Е.Д.К. ,ЕГН **********,***, С.К.Ф.,  ЕГН **********,***, Р.Д.Р.,  ЕГН **********,***, Й.И.Д. с ЕГН ********** ***, К.Х.Д. с ЕГН ********** ***, И.Д.Ж. с ЕГН ********** ***, Ж.Д.И. с ЕГН ********** *** да заплатят на Т.Г.С.,  ЕГН **********,*** сумата от 200лв. съдебно деловодни разноски.

Определението  подлежи на обжалване пред Бургаски окръжен съд в едноседмичен срок от връчването му.

 

                               

Районен съдия: