Разпореждане по дело №1139/2023 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 6365
Дата: 8 юни 2023 г.
Съдия: Янка Желева Ганчева
Дело: 20237050701139
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 22 май 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

6365

Варна, 08.06.2023 г.

Административният съд - Варна - XXII състав, в закрито заседание в състав:

Съдия:

ЯНКА ГАНЧЕВА

сложи на разглеждане административно дело20237050701139 по описа за 2023 година

Депозирана е уточняваща молба .д. № 8627/6.06.2023 г. от И.Д.Д. *** ООД , чрез адв. А..

Жалбоподателят И.Д. е представил доказателства за заплатена д.т. и нотариален акт за недвижим имот - апартамент, находящ се в гр. Варна, ул. "***" № ***.

В молбата се сочи, че се оспорва заповед на гл. архитект на община Варна за одобряване на комплексен проект за инвестиционна инициатива, за УПИ ***, по плана на*** м.р. на Варна и издадено разрешение за строеж № 27/15.02.2023 г. Излагат се доводи, че за оспорения акт не са уведомени собствениците на имоти в бл. ***.

Съдът намира, че следва да даде повторна възможност жалбоподателите да уточнят депозираната жалба от чие име се подава.

Съдът указва на жалбоподателите, че по силата на чл. 150, ал.3 от ЗУТ, вр. чл. 131 от ЗУТ заинтересовани лица в производството по одобряване на подробните устройствени планове и на техните изменения са собствениците, носителите на ограничени вещни права и концесионерите според данните от имотния регистър, а до неговото въвеждане - по данни от кадастралния регистър, когато недвижимите имоти са непосредствено засегнати от предвижданията на плана. Непосредствено засегнати от предвижданията на подробния устройствен план недвижими имоти са: имотите - предмет на самия план; съседните имоти, когато с подробния устройствен план се създава свързано застрояване между тях и имот или имоти, включени в обхвата на плана; съседните имоти, включително имотите през улица, когато се допускат намалени разстояния; съседните имоти, когато се променя предназначението на имота - предмет на плана; имотите, за които с предвижданията на плана се въвеждат ограничения в режима на застрояване и ползване.

Следва да се даде възможност на Кантора Акорд Варна ООД да обоснове наличие на правен интерес от оспорването.

Водим от горното, съдът

Р А З П О Р Е Д И:

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ производството по адм.д. № 1139/2023г. по описа на Адм. съд - Варна.УКАЗВА на жалбоподателите, че в седмодневен срок от съобщението, с писмена молба, с преписи и за ответника, следва:

1.ясно да посочат от чие име се подава жалбата, като всеки от жалбоподателите да ангажира доказателства за наличие на правен интерес от оспорването, доказателства за собственост на имоти, засегнати от разработката.

2.Кантора Акорд Варна ООД да ангажира доказателства за наличие на правен интерес от оспорването, доказателства за собственост на имоти, засегнати от оспорения акт.

УКАЗВА на жалбоподателите, че при неизпълнение указанията на съда в дадения срок, жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото - прекратено.

Разпореждането не подлежи на обжалване.

Съдия: