Определение по дело №55/2011 на Окръжен съд - Кюстендил

Номер на акта: 27
Дата: 2 февруари 2016 г.
Съдия: Красимир Ламбрев Бамбов
Дело: 20111500900055
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 18 юли 2011 г.

Съдържание на акта

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

Гр. Кюстендил 2 февруари 2016 год.

 

            Кюстендилски окръжен съд, търговска колегия, в закрито съдебно заседание проведено на 2 февруари 2016 година в състав:                                                            Окръжен съдия: К. Бамбов

като разгледа докладваното от Кр. Бамбов  търговско дело № 55/2011 година и за да се произнесе, взе в предвид следното:

Производството по делото е образувано по реда на глава четиридесет и четвърта от ТЗ.

Образувано е по молба на Национална агенция за приходите гр. София бул. „Княз Дондуков” № 52, чрез Бойко Атанасов – изпълнителен директор на Агенцията, упълномощен от Министъра на финансите на Р. България.

В молбата се застъпва становището, че „Въгледобив Бобов дол” ЕООД ЕИК *** със седалище и адрес на управление гр. Бобов дол ул. „Г. *** не изпълнява условията на приетия спрямо дружеството план за оздравяване, дадени с предварително съгласие на Министерство на финансите, отразени в точка 9 от същото. Моли съда да бъде възобновено производството по несъстоятелност на дружеството длъжник, ведно с последиците от това – постановяване на решение по чл. 710 от ТЗ.

С молбата се отправя искане да бъде назначена съдебно – счетоводна експертиза, която да даде отговор има ли погасяване на публичните задължения по приложените изпълнителни основания, както и какъв е размера на всяко едно от тях.

Прилагат се от молителят и молят съда да приеме писмени доказателства.

Съдът счита, че е налице хипотезата на чл. 709 ал. 4 от ТЗ. Следва да се насрочи открито съдебно заседание, за което да се призове Национална агенция за приходите в качеството и на кредитор направил искането, както и на дружеството длъжник - „Въгледобив Бобов дол” ЕООД.

По отношение на представените писмени доказателства, както и назначаване на исканата експертиза съдът ще се произнесе в открито съдебно заседание.

Водим от горното съдът

 

        О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И   :

 

НАСРОЧВА открито съдебно заседание по търговско дело №  55/2011 година по описа на съда за 17 март 2016 година от 11.30 часа, за която дата и час да се призоват Национална агенция за приходите и „Въгледобив Бобов дол” ЕООД ЕИК *** със седалище и адрес на управление гр. Бобов дол ул. „Г. ***.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                                                       

 

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: