Решение по дело №633/2015 на Окръжен съд - Перник

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 26 юли 2016 г.
Съдия: Методи Крумов Величков
Дело: 20151700900633
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 2 септември 2015 г.

Съдържание на акта

Р Е Ш Е Н И Е

 

№38/26.07.2016 г./град Перник

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Пернишкият окръжен съд на 26.07.2016 г., в закрито съдебно заседание в следния състав:

Съдия: Методи Величков,

 

като разгледа докладваното от съдия Методи Величков търговско дело №  633 по описа за 2015 г., за да се произнесе взе предвид следното:

С решение № 22 от 22.04.2015г., постановено по настоящето т. д. № 633/2015г. по описа на Пернишкия окръжен съд, на основание чл. 632, ал. 1 вр. с ал. 5 от ТЗ, Е :

ОБЯВЕН в несъстоятелност длъжника „Т. т.” ЕООД, с ЕИК *********, със седалище и адрес на управление ******.

ПОСТАНОВЕНО прекратяване дейността на предприятието на длъжника „Т. т.” ЕООД, с ЕИК *********, със седалище и адрес на управление ****

ЗАДЪЛЖЕН длъжника във фирмата си да прави добавка "в несъстоятелност".

СПИРЯНО производството по несъстоятелност.

УКАЗАНО на кредиторите и на длъжника „Т. т.” ЕООД, с ЕИК *********, със седалище и адрес на управление *****, че на основание чл. 632, ал. 2 от ТЗ спряното производство може да бъде възобновено в срок една година от вписването на настоящото решение в търговския регистър, по молба на кредитор или длъжника, при условие че бъде удостоверено наличие на достатъчно имущество на длъжника или при представяне на доказателства за предплащане на сумата от 6 800 лева, необходима за покриване на началните разноски в производството по несъстоятелност.

УКАЗАНО на кредиторите и на длъжника „Т. т.” ЕООД, с ЕИК *********, със седалище и адрес на управление ****., че ако в срок една година от вписването на настоящото решение в търговския регистър не бъде поискано възобновяване на производството, то производството по несъстоятелност ще бъде прекратено и ще бъде постановено заличаване на длъжника от търговския регистър.

Впоследствие поради внасяне на определената от съда сума от 8600лв., с определение № 106 от 28.04.2016 г., на основание чл. 632, ал.2 от ТЗ е възобновено производството по несъстоятелност по т. д. № 630 / 2015г. по описа на Пернишкия окръжен съд.

Доколкото, тези съдебни актове изключват приложението на чл. 711, ал.1, т.1, от ТЗ –тъй като по този въпрос съдът вече се е произнесъл с цитираното по-горе определение, а със съдебния акт за възобновяване на производството е следвало да се постанови приложението на разпоредбите на чл. 711, ал.1, т.2,3,4 и 5 от ГПК, то съдът намира, че се касае за очевидна фактическа грешка, поради което с настоящето тя следва да бъде отстранена, като в определение № 106 от 28. 04. 2016г., постановено на основание чл. 632, ал.2 от ТЗ, следва да бъде :

Постановена обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника „Т. т.“ ЕООД гр. П. в несъстоятелност .

Прекратени правомощията на органите на длъжника „Т. т.“ ЕООД гр. П. /н/.

Лишен длъжника „Т. т.“ ЕООД гр. П./н/ от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото, включено в масата по несъстоятелността.

Постановено започване на осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността, и разпределение на осребреното имущество.

Водим от гореизложеното съдът

 

Р   Е   Ш   И :

 

ДОПУСКА отстраняване на очевидна фактическа грешка в свое определение № 106 от 28. 04. 2016г., постановено на основание чл. 632, ал.2 от ТЗ,  като освен възобновяване на производството по несъстоятелност на делото, да се чете :

ПОСТАНОВЯВА обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника „Т. т.“ ЕООД гр. П. в несъстоятелност.

ПРЕКРАТЯВА правомощията на органите на длъжника „Т. т.“ ЕООД гр. П. /н/.

ЛИШАВА длъжника „Т. т.“ ЕООД гр. П. /н/ от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото, включено в масата по несъстоятелността.

ПОСТАНОВЯВА започване на осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността, и разпределение на осребреното имущество.

Да се изпрати копие от решението на А. п.вписванията за обявяване в търговския регистър.

Решението може да се обжалва пред С. апелативен съд, в седемдневен срок от вписването му в Търговския регистър.

Решението да се впише в книгата по чл. 634в от ТЗ.

 

Съдия: