Определение по дело №996/2023 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 2243
Дата: 7 декември 2023 г.
Съдия: Любомира Любенова Кръстева
Дело: 20237170700996
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 7 декември 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ №2243

гр.Плевен, 07.12.2023 г.

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - ПЛЕВЕН, Х-ти административен състав, в закрито съдебно заседание на седми декември две хиляди двадесет и трета година в състав:              

СЪДИЯ: ЛЮБОМИРА КРЪСТЕВА

като съобрази представените по адм.д. № 996 по описа за 2023 год. на Плевенски административен съд жалба и доказателства, и на основание данните по делото и закона, установи следното:

Производство по ЗИНЗС.

Производството е образувано въз основа на възражение с вх.№7315/07.12.2023 г. подадена от Р.Я.П., лишен от свобода, Затвора Белене.

Посочен е като правно основание чл. 122, ал. 3 от ЗИНЗС, но не е направено изрично оспорване на конкретен административен акт, действие или бездействие на конкретен административен орган, и няма направено допустимо искане до съда.

Във възражението се посочва, че неправилно са отразени размерите на иззета забранена вещ в съставен протокол и в издадена заповед от началник на Затвора Белене. Прави се искане съдът да разпореди да бъдат описани правилните параметри на вещта.

Поправката на очевидни фактически грешки, допълване и тълкуване на административни актове става по реда на чл. 62 от АПК от административния орган, а не от съда по реда на чл. 145 и следващи от АПК.

Към възражението не са приложени документ за държавна такса и административна преписка.

Следва да се остави без движение възражението и да се предостави срок на подателя да отстрани недостатъците.

С оглед изложеното, Плевенски административен съд, десети административен състав,

ОПРЕДЕЛИ:

І. ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ възражение с вх.№7315/07.12.2023 г. подадена от Р.Я.П., лишен от свобода, Затвора Белене, и предоставя на подателя 7-дневен срок от съобщението, в който да отстрани следните недостатъци:

1. Да представи документ за внесена държавна такса в размер на 10 лв. по сметка на АдмСПлн.

2. Да посочи конкретен административен акт, действие или бездействие на конкретен административен орган, ако ги обжалва.

3. Да направи конкретно искане до съда във връзка с обжалването.

ІІ. При неизпълнение на определението по т. І в срок, възражението ще бъде оставена без разглеждане и производството по делото ще бъде прекратено.

Да се връчи препис от определението на подателя.

                                     

                                                        Административен съдия:/П/