Определение по дело №2776/2023 на Административен съд - Пловдив

Номер на акта: 2680
Дата: 9 ноември 2023 г.
Съдия: Владимир Стоянов Вълчев
Дело: 20237180702776
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 9 ноември 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№2680/9.11.2023г.

гр. Пловдив, 09.11.2023 година

Административен съд- Пловдив- ХХVIII състав, в закрито съдебно заседание на девети ноември през 2023 година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВЛАДИМИР ВЪЛЧЕВ

като съдия- докладчик разгледах материалите по административно дело № 2776/2023година по опис на съда, на основание чл.459 от ИК вр. чл.163 сл от АПК установих следното:

Производство по чл.459 от ИК

Образувано е по жалба на Коалиция „Продължаваме промяната –Демократична България“, регистрирана в ЦИК с Решение №2394-МИ от 13.09.2023г., подадена чрез пълномощника адв.А.П. против Решение №173-МИ/30.10.2023г. на ОИК – Родопи за обявяване на резултатите за общински съветници. Подадената жалбата е редовна и подлежи на разглеждане в отрито съдебно заседание в седмодневен срок. Необходимо е да се конституират и призоват страните, както и да представят доказателствата, с които разполагат, както и да се укаже на всяка от страните тяхната тежест на доказване.

Ето защо на основание чл.459 ал.5-7 от ИК, съдия- докладчик

ОПРЕДЕЛИ:

Насрочва открито съдебно заседание по делото за 16.11.2023г. от 10:00 часа, за която дата и час конституирам страните, които да се призоват чрез ССЕВ, както и по телефон/имейл адрес, а всеки един общински съветник и представена политическа формация чрез председателя на ОИК-Родопи, както следва:

Жалбоподател- Коалиция „Продължаваме промяната –Демократична България“ чрез пълномощника адв.А.П.;

Ответник – Общинска избирателна комисия Родопи чрез председателя;

Заинтересовани страни по делото – 1. ПП Герб- Родопи и всеки един от избраните от нейната квота общински съветници съгласно решението;

2. Земеделски народен съюз-Родопи и избраните от нейната квота общински съветници;

3. ПП Има такъв народ –Родопи и избраните от  нейната квота общински съветници;

4. ПП Българска прогресивна линия и избраните от нейната квота общински съветници;

5.ПП Възраждане и избраните от нейната квота общински съветници;

6. Земеделски съюз Александър Стамболийски и избраните от нейната квота общински съветници;

7. ПП Движение за права и свободи и избраните от нейната квота общински съветници;

8. Местна коалиция БСП за България /БСП за България, левицата и Български възход/ и избраните от нейната квота общински съветници;

9.Местна коалиция Обединени земеделци /ПП Обединени земеделци“,ПП Български земеделски народен съюз“, ПП ВМРО-Българско национално движение“ и Партия на зелените“/ и избраните от нейната квота общински съветници;

ДА СЕ УВЕДОМИ Окръжна Прокуратура – гр. Пловдив за възможността за встъпване в настоящото производство;

ДА СЕ ИЗИСКА от председателят на ОИК-Родопи незабавно да представи в съда пълната административна преписка по атакувания административен акт – Решение за обявяване за избрани за общински съветници №173-МИ/30.10.2023г. на ОИК – Родопи или писмено да потвърди, че е изпратена в цялост.

УКАЗВА на жалбоподателя, че съгласно разпоредбата на чл.9, ал.3, чл. 163, ал.3 и чл. 171, ал.4 от АПК носи доказателствената тежест да установи твърдяните в жалбата факти за незаконосъобразност на оспорения административен акт, като му дава възможност да представи до датата на насроченото съдебно заседание всички относими писмени доказателства.      

УКАЗВА на ответната страна, че на основание чл. 170, ал. 1 от АПК носи доказателствената тежест да установят съществуването на фактическите основания за постановяване на оспорения административен акт, като могат да сторят това с всички допустими и относими доказателства и доказателствени средства.

Разпореждането е окончателно.

СЪДИЯ: