Определение по дело №333/2017 на Окръжен съд - Кюстендил

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 2 февруари 2018 г.
Съдия: Милена Богданова Богданова
Дело: 20171500100333
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 13 юли 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И   Е

 

Гр.Кюстендил 02.02.2018г.

 

 

 

КЮСТЕНДИЛСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито заседание на втори февруари две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: МИЛЕНА БОГДАНОВА

                              

Като разгледа докладваното гражданско дело №333 по описа за 2017 година и за да се произнесе взе предвид следното:

С Определение от 16.10.2017г. съдът е насрочил делото за разглеждане в открито съдебно заседание на 14.11.2017г., което е било отложено поради нередовно призоваване на страна.

В следващото открито съдебно заседание на 30.11.2017г.  ответникът С.Н.С. е поискал да му бъде допусната правна помощ. Съдът му е указал процесуалния ред за допускането й. Сомоковлийски е депозирал писмена молба на 29.01.2018г., ведно с приложения към нея-

            Безспорно се установява по делото, че молбата за правна помощ е подадена в изискуемата се от закона писмена форма пред  съда, пред който делото е висящо. Установява се още, че по делото, че ответникът е представил доказателства за своето имуществено състояние и трудова заетост. Декларирал е и семейното си положение. Тези доказателства съдът цени като достатъчно убедителни за предоставяне на правна помощ.

            Като се преценят в съвкупност всички обстоятелства относно липсата на доходи, позволяващи на страната да си наеме упълномощен защитник от една страна, а от друга интересите на правосъдието, които изискват наличието на квалифицирана правна помощ при осъществяване на процесуално представителство, съдът намира, че се налага извода, че на ответника С.  следва да бъде предоставена правна помощ под формата на процесуално представителство. Освен изложеното от депозираната искова молба е видно, че без правна помощ ответникът няма да може да организира своята защита.

          С оглед на изложеното и на основание чл. 95 ал.2 от ГПК вр. с чл. 23 ал.4 от Закона за правната помощ ще следва да се предостави такава на С.Н.С..

            Следва да бъде изискано от АК Кюстендил да определи адвокат, който да окаже правна помощ от вида процесуално представителство на ответника по  гр.д.№333/2017г. по описа на КОС.

            На основание изложеното и на основание чл.95 ал.3 от ГПК съдът   

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

     

ПРЕДОСТАВЯ правна  помощ на С.Н.С. ЕГН ********** с адрес *** в качеството му на ответник по гр.д.№333/2017 год.  по описа на Окръжен съд Кюстендил, под формата на процесуално представителство по делото до окончателното му приключване.

      ДА СЕ ИЗИСКА от Адвокатска колегия – Кюстендил да определи адвокат от националния регистър за правна помощ, който да бъде назначен за процесуален представител на С.Н.С.,  който адвокат да осъществява процесуалното му представителство по гр.д. №333/2017год. по описа на КОС.

      Да се укаже на определения процесуален представител, че открито съдебно заседание за разглеждане на делото е насрочено за 27.02.2018г. от 10.30ч. в гр.Кюстендил.

 

                                                                             СЪДИЯ: