Определение по дело №885/2019 на Административен съд - Стара Загора

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 3 декември 2019 г.
Съдия: Райна Димова Тодорова
Дело: 20197240700885
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 21 ноември 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

  О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

 

                                   03.12.2019г.      град Стара Загора

 

 

Старозагорският административен съд, V състав, в закрито съдебно заседание на трети декември през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                                       СЪДИЯ: РАЙНА ТОДОРОВА

 

 

при секретар                                                                                                       и с участието

на прокурора                                                                                                      като разгледа

докладваното от съдия Р. ТОДОРОВА административно дело № 885 по описа за 2019г., за да се произнесе, съобрази следното:                                                       

 

 

 Производството по административно дело № 885/ 2019 година по описа на Административен съд – Стара Загора е образувано по искова молба на Б.Ж.Б. ***, подадена чрез пълномощника му адв. Светослав Миневски от АК – Стара Загора, с която на основание чл.1, ал.1 от ЗОДОВ е предявен иск срещу Областна дирекция на МВР – Стара Загора, за присъждане на обезщетение в размер на 830лв., за претърпени от Б.Б. имуществени вреди вследствие от отменено като незаконосъобразно с влязло в сила съдебно решение Наказателно постановление № 19-1228-000465/ 27.03.2019г., издадено от Началник група в сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Стара Загора.

 

В срока по чл.131, ал.1 от ГПК ответникът – Областна дирекция на МВР – Стара Загора, чрез процесуалния си представител, е подал писмен отговор, с който оспорва предявения иск, като излага доводи за неговата неоснователност.

 

На основание чл.140, ал.1 от ГПК и след проверка редовността на исковата молба и преценка допустимостта на предявения иск, на исканията и възраженията на страните, съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна, следва да се допуснат като писмени доказателства представените от ищеца документи, тъй като същите са относими, допустими и необходими по отношение предмета на спора.

 

Следва да бъде уважено искането на ищеца за изискване за прилагане на АНД № 1309/ 2019г. по описа на Районен съд – Стара Загора, ведно с КАНД № 282/ 2019г. по описа на Административен съд – Стара Загора.  

 

 

Делото следва да се внесе и насрочи за разглеждане в открито съдебно заседание, за което да се призоват страните с препис от настоящото определение.

 

С оглед разпоредбата на чл.10, ал.1 от ЗОДОВ, за съдебното заседание следва да бъде призована и Окръжна прокуратура – Стара Загора.

 

Следва да бъде указано на страните, че в първото по делото заседание са длъжни да направят и обосноват всичките си искания и възражения и да вземат становище по твърдените от насрещната страна обстоятелства. В случай, че не направят това, губят възможността да твърдят нови обстоятелства и да посочват и представят нови доказателства, освен ако са налице особени непредвидени обстоятелства или са налице хипотезите на чл.147, т.1 и т.2 от ГПК.

 

Водим от горното и на основание чл.140 от ГПК във вр. с чл.144 от АПК, съдът

           

                                   О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И: 

 

 

ДОПУСКА като писмени доказателства по делото документите, приложени към исковата молба.

 

ДА СЕ ИЗИСКА от Районен съд – Стара Загора АНД № 1309/ 2019г. по описа на Районен съд – Стара Загора, ведно с КАНД № 282/ 2019г. по описа на Административен съд – Стара, с оглед тяхното прилагане към материалите по настоящото дело.

   

УКАЗВА на страните, че в първото по делото заседание са длъжни да направят и обосноват всичките си искания и възражения и да вземат становище по твърдените от насрещната страна обстоятелства. В случай, че не направят това, губят възможността да твърдят нови обстоятелства и да посочват и представят нови доказателства, освен ако са налице особени непредвидени обстоятелства или са налице хипотезите на чл. 147, т.1 и т.2 от ГПК.

 

 

НАСРОЧВА за разглеждане в открито съдебно заседание адм. дело № 885/ 2019г. по описа на Административен съд – Стара Загора за 15.01.2020г. от 10.15ч., за която дата и час на съдебното заседание да се призоват страните, както следва:

 

 

Ищец: Б.Ж.Б.

 

Ответник: Областна дирекция на МВР - Стара Загора

 

Окръжна прокуратура – Стара Загора, на основание чл.10, ал.1 от ЗОДОВ

 

Призоваването на ищеца да се извърши чрез пълномощника му по делото – адв. Светослав Миневски от АК – Стара Загора, на посочения съдебен адрес.

 

 

ПРЕПИС от исковата молба и от писмения отговор на ответника да се изпратят на Окръжна прокуратура – Стара Загора, ведно с призовката за насроченото за разглеждане на делото съдебно заседание.

 

 

ПРЕПИС от писмения отговор на ответника да се изпрати на ищеца чрез пълномощника му по делото.

 

ПРЕПИС от настоящото определение да се връчи на страните.

 

 

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

 

       СЪДИЯ: