Решение по дело №1928/2010 на Районен съд - Силистра

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 15 ноември 2010 г. (в сила от 15 ноември 2010 г.)
Съдия: Петър Славов Петров
Дело: 20103420101928
Тип на делото: Брачно дело
Дата на образуване: 6 октомври 2010 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р Е Ш Е Н И Е   № 763

 

Гр.С., 15.11.2010г.

 

 

                С. районен съд, граждански състав, в публичното заседание на двадесет и втори октомври, през две хиляди и десета година в състав:

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕТЪР ПЕТРОВ

 

като разгледа докладваното от съдия Петър Петров гр.д.№ 1928 по описа за 2010г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

                 Производството е по реда на чл.330 от ГПК

Р Е Ш И :

 

             ПРЕКРАТЯВА с РАЗВОД сключеният с акт № … от 13.02.1993г. в гр.С. граждански брак между И.С.С. с ЕГН **********,*** и К.В.С. с ЕГН **********,*** ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, без да издирва мотивите за това.

             УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение относно последиците от развода както следва:

             Родените от брака деца С. И. С. с ЕГН ********** и В. И. С. с ЕГН **********, ще имат следното местоживеене:***.

             Упражняването на родителските права по отношение на родените от брака деца С. И.С. с ЕГН ********** и В.И. С. с ЕГН **********, се предоставят на майката К.В.С. с ЕГН **********.

             Бащата И.С.С. с ЕГН ********** се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на К.В.С. с ЕГН **********, в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете В. И. С. с ЕГН **********, в размер на 80 лв. (осемдесет лева), платима до десето число на месеца, считано от влизане в сила на решението до навършване пълнолетие на детето или настъпването на друга законоустановена причина за прекратяването или изменението на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла вноска до окончателното й изплащане.

              Бащата И.С.С. с ЕГН ********** се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на С. И. С. с ЕГН **********, със съгласието на майка си К.В.С. с ЕГН **********, в размер на 80 лв. (осемдесет лева), платима до десето число на месеца, считано от влизане в сила на решението до навършване пълнолетие на детето или настъпването на друга законоустановена причина за прекратяването или изменението на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла вноска до окончателното й изплащане.

             Бащата И.С.С. с ЕГН ********** има право на личен контакт с двете си деца всяка събота от 08.00 часа до 20.00 часа, 10 (десет) дни по време на зимната ваканция, 10 (десет) дни по време на пролетната ваканция и един месец през лятото всяка година, определен по споразумение между двамата родители и съобразен с ваканциите на децата и отпуските на майката и бащата.

              След прекратяване на брака съпругата К.В.С. запазва брачното си фамилно име С..

              Семейното жилище, находящо се на адрес: гр.С., ул.Д. № ., вх.., ет.., ап.., което съпрузите са прехвърлили на децата преди предявяване на иска за прекратяване на брака с развод, се предоставя за ползване на съпругата К.В.С. с ЕГН **********.

              Издръжка между съпрузите не се дължи.

              Разноските по делото се поемат от И.С.С. с ЕГН **********.

              Със споразумението страните декларират, че нямат придобити недвижими имоти по време на брака, а движимите вещи, придобити по време на брачното им съжителство, са поделени доброволно между тях, като по този начин са уредили имуществените си отношения и нямат претенции един спрямо друг.

               ОСЪЖДА И.С.С. с ЕГН **********,***  да заплати допълнителна държавна такса по бракоразводното производство в размер на 40 лева (четиридесет лева) по сметката на С.районен съд.     

ОСЪЖДА И.С.С. с ЕГН **********,***   да заплати сумата в размер на 115,20 лв. (сто и петнадесет лева и двадесет стотинки), представляваща държавна такса върху присъдените издръжки, по сметката на С. районен съд.