Споразумение по дело №8/2017 на Районен съд - Елхово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 27 април 2017 г. (в сила от 27 април 2017 г.)
Съдия: Яна Вълкова Ангелова
Дело: 20172310200008
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 12 януари 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

гр.Елхово, 27.04.2017 година

 

ЕЛХОВСКИЯТ районен съд в публично съдебно заседание на двадесет и седми април, две хиляди и седемнадесета  година в състав:

 

                                    

                                       Председател:  ЯНА АНГЕЛОВА  

                                 Съд. заседатели: 1. Мария Ив. Тодорова

                                                              2. Таня Г. Янева

                                                             

                          

При участието на секретар: П. Н.

И прокурора  Ана Саракостова, сложи за разглеждане НОХ  дело № 8 по описа за  2017 година,  докладвано от съдията

 

 

На именното повикване в 13.30 часа се явиха:

Подсъдимият С.Н. - редовно призован се явява лично и с адв. Ст. И., служебен защитник в хода на ДП.

Явяват се свидетелите Х.М.М.,
С.Г.Г., А.Х.К. и Д.В.В., редовно призовани.

Свидетелите С.Н., Н.С. и Ф.М., редовно призовани, не се явяват.

Свидетелите А., Д., Х.О. и Х.О., нередовно призовани, не се явяват.

Вещото  лице Ф.Т., редовно призовано, се явява.

 

Прокурора- да се даде ход на делото.

Адв.И.Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки по даване ход на

делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НАДЕЛОТО

 

По отношение  на  неявилите  се свидетели съдът ще се произнесе в  края на съд следствие.

 

Сне се самоличността на подсъдимият така:

С.А.  Н., роден на ***г***, обл.Хасково, ул. „Иглика“  №1, в момента в затвора тр Ст. Загора, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, живущ на семейни начала, безработен,  осъждан, ЕГН **********.

 

Сне се самоличността на явилите се свидетелите:

Х.М.М. - на 35 години, българин, български гражданин, неосъждан, без дела и родство със страните;

С.Г.Г. - на 34 години, българин, български гражданин, неосъждан, без дела и родство със страните;

А.Х.К. - на 49 години, българин, български гражданин, неосъждан, без дела и родство със страните;

Д.В. ВЪЛЕВ - на 36  години, българин, български гражданин, неосъждан, без дела и родство със страните;

Свидетелите се предупредиха за наказателната отговорност по чл.290 от НК, обещават да говорят истината.

Свидетелите се изведоха от съдебната зала до момента на техния разпит.

 

Сне се самоличността на вещото лице.

Ф.Т.С. – на 55  години , неосъждан, български гражданин,  без дела и родство със страните по делото.

Вещото  лице, редупредено за наказателната отговорност по чл.290 от НК, обещава да даде  вярно и безпристрастно заключение.

 

 

Подс.  Н.  Получих препис от обвинителния акт преди повече от 7 дни. Знам в какво съм обвинен.

 

СЪДЪТ изпълни процесуалното си задължение и разясни на страните правата им по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

Прокурорът – Нямам възражения относно състава на съда. Нямам искания за доказателства. 

 

Адв. И. – Нямам възражения относно състава на съда. Нямам искания във връзка със събиране на доказателства.  

 

ПРОЧЕТЕ СЕ обвинителния акт от прокурора.

 

Адв. И. - Моля съдът да ни даде възможност да обсъдим с прокурора и подсъдимия споразумение за прекратяване на наказателното производство.

 

Прокурорът – възможно е постигане на споразумение и моля да ни бъде дадена възможност да обсъдим такова.

 

Съдът дава възможност на страните да обсъдят сключване на споразумение за прекратяване на наказателното производство.

Съдебното заседание продължава в 13.45 часа.

 

Прокурорът - Постигнали сме споразумение с подсъдимият и неговият защитник – адв. И. за решаване на наказателното производство, което се изразява в следното:

 Подсъдимият  С.А.Н., роден на *** ***, обл.Хасково, ул.***, в момента в Затвора гр. Ст. Загора, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, живущ на семейни начала, безработен,  осъждан , ЕГН **********, се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че на 18.09.2016г. в землището на с.Радовец, общ.Тополовград, обл.Хасково, с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал група чужденци, а именно Ф.Х.М. /Falah Hasan Murad/, роден на *** г., Н.А.С. /Navin Ahmad Sabri/, родена на *** г., А.Х.А. /Abo Hudaida Abo/, роден на *** г., Шияр Х.А. /Shyar Hudaida Abo/, роден на *** г., Делдар Како Х. /Deldar Како Hudayda/, роден на *** г., У.С.Д. /Wisam Saleh Jaebur/, роден на *** г., Х.И.О. /Helin Ilyas Omar /, родена на *** г., Линда И.О. /Linda Ilyas Omar/, родена на *** г. и Х.И.О. /Helvin Ilyas Omar/, родена на *** г. всички граждани на Република Ирак, да преминават и пребивават в Република България в нарушение на закона - чл.19, ал.1, т.1 от ЗЧРБ, съгласно който: "Чужденец, който влиза в България или преминава транзитно през нейната територия, в зависимост от целта на пътуването, трябва да притежава: редовен документ за задгранично пътуване или друг заместващ го документ, както и виза, когато такава е необходима, съгласно Регламент /ЕО/ №539/2001 г. на Съвета от 15 март 2001 г."; чл.22, ал. 1, съгласно който: „Пребиваването на чужденците в Република България се осъществява въз основа на: 1. Издадена виза по чл.9а, ал.2; 2. Международни договори за безвизов или облекчен визов режим; 3. Разрешение на службите за административен контрол на чужденците", като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и по отношение на четири лица, ненавършили 16 - годишна възраст, а именно Шияр Х.А. /Shyar Hudaida Abo/, роден *** г., Делдар Како Х. /Deldar Како Hudayda/, роден на *** г., У.С.Д. /Wisam Saleh Jaebur/, роден на *** г. и Линда И.О. /Linda Ilyas Omar/, родена на *** г.- престъпление по чл.281, ал.2, т. 4 и т.5, вр. ал.1 от НК.

За извършеното от подсъдимият С.А.Н. престъпление по чл.281, ал.2, т.4 и т.5, вр. ал.1 от НК, на това основание и на основание чл. 55, ал.1, т.1 и ал.2 от НК му се определя и налага наказание ДЕСЕТ МЕСЕЦА лишаване от свобода и ГЛОБА в полза на Държавата в размер на 2 500.00 лева.

На основание чл. 57, ал.1, т.2, б. „б“ от ЗИНЗС наложеното наказание от десет месеца лишаване от свобода следва да бъде изтърпяно от подсъдимия С.А.Н. при първоначален „СТРОГ“ режим.

На основание чл. 59, ал.1, т.1 и ал.2 от НК при изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“ на подсъдимия С.А.Н., се приспада времето, през което Н. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 21.09.2016 година до 11.11.2016 година, както и времето, през което Н. е бил задържан по реда на НПК с Постановление на РП – Тополовград по чл. 64, ал.2 от НПК за времето от 20.09.2016 година до 21.09.2016 година, както и времето, през което е бил задържан по Закона за МВР със Заповед за задържане от 18.09.2016 година – на 18.09.2016 година.

Подсъдимият  С.А.Н., роден на *** ***, обласково, ул.***, в момента в Затвора гр. Ст. Загора, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, живущ на семейни начала, безработен,  осъждан , ЕГН **********, се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че на 18.09.2016 г. в землището на с.Радовец, общ.Тополовград, обл.Хасково, държал без надлежно разрешително, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, високорисково наркотично вещество -коноп /марихуана/ с тегло 0.307 грама със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 7 %, на стойност 1.84 лева, като случая е маловажен - престъпление по чл.354а, ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл.първо от НК.

За извършеното от подсъдимият С.А.Н. престъпление по чл.354а,  ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл.първо от НК, на това основание и на основание чл. 54 от НК му се определя и налага наказание  ГЛОБА в полза на Държавата в размер на 500.00 лева.

За посочените по –горе умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от НПК, допуска постигането  на  споразумение за прекратяване  на наказателното производство.

Направените в хода на ДП разноски в размер на 305.30 лева се заплащат от подсъдимия по сметка на РД „ГП“ – Елхово.

Направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 38.26 лева се заплащат от подсъдимия по сметка на РС – Елхово.

От деянията, извършени от подсъдимият, не са настъпили имуществени вреди.

На основание чл. 354а, ал.6, вр. чл. 53, ал.2, б. „а" от НК ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА – наркотично вещество коноп /марихуана/ с общо нето тегло 0,307 грама, от които за нуждите на експертизата са изразходени 0.111 грама, находящи се в Агенция „Митници" - Централно митническо управление гр. София, отдел „МРР-НОП", предмет на престъплението по чл. 354а, ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл.първо от НК, притежанието на които е забранено, се ОТНЕМАТ в полза на Държавата.

На основание чл. 23 от НК на подсъдимият С.А.Н. за деянията по чл.281, ал.2, т. 4 и т.5, вр. ал.1 от НК и по чл. 354а, ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл.първо от НК, се ОПРЕДЕЛЯ едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ в размер на ДЕСЕТ МЕСЕЦА лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „СТРОГ“ режим.

На основание чл. 23, ал.3 от НК към определеното общо наказание лишаване от свобода се присъединява наказанието ГЛОБА в размер на 2500.00 лева.

На основание чл. 59, ал.1, т.1 и ал.2 от НК при изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“ на подсъдимия С.А.Н., се приспада времето, през което Н. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 21.09.2016 година до 11.11.2016 година, както и времето, през което Н. е бил задържан по реда на НПК с Постановление на РП – Тополовград по чл. 64, ал.2 от НПК за времето от 20.09.2016 година до 21.09.2016 година, както и времето, през което е бил задържан по Закона за МВР със Заповед за задържане от 18.09.2016 година – на 18.09.2016 година.

Моля да одобрите споразумението като непротиворечащо на закона и морала.                  

 

Адв.И.–Поддържам постигнатото споразумение с представителя на РП- Елхово, касаещо наказателната отговорност на моя подзащитен и моля да го одобрите, като не предлагам промени в съдържанието му.

 

Подсъдимият  –Разбирам предявеното ми обвинение, признавам се за виновен по това обвинение, разбирам споразумението и последиците от него, съгласен съм с тях. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

На основание чл. 382, ал.6 от НПК, съдът ВПИСА в протокола окончателния вид на споразумението:

 

Подсъдимият  С.А.Н., роден на *** ***, обл.Хасково, ул.***, в момента в Затвора гр. Ст. Загора, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, живущ на семейни начала, безработен,  осъждан , ЕГН **********, се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че на 18.09.2016г. в землището на с.Радовец, общ.Тополовград, обл.Хасково, с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал група чужденци, а именно Ф.Х.М. /Falah Hasan Murad/, роден на *** г., Н.А.С. /Navin Ahmad Sabri/, родена на *** г., А.Х.А. /Abo Hudaida Abo/, роден на *** г., Шияр Х.А. /Shyar Hudaida Abo/, роден на *** г., Делдар Како Х. /Deldar Како Hudayda/, роден на *** г., У.С.Д. /Wisam Saleh Jaebur/, роден на *** г., Х.И.О. /Helin Ilyas Omar /, родена на *** г., Линда И.О. /Linda Ilyas Omar/, родена на *** г. и Х.И.О. /Helvin Ilyas Omar/, родена на *** г. всички граждани на Република Ирак, да преминават и пребивават в Република България в нарушение на закона - чл.19, ал.1, т.1 от ЗЧРБ, съгласно който: "Чужденец, който влиза в България или преминава транзитно през нейната територия, в зависимост от целта на пътуването, трябва да притежава: редовен документ за задгранично пътуване или друг заместващ го документ, както и виза, когато такава е необходима, съгласно Регламент /ЕО/ №539/2001 г. на Съвета от 15 март 2001 г."; чл.22, ал. 1, съгласно който: „Пребиваването на чужденците в Република България се осъществява въз основа на: 1. Издадена виза по чл.9а, ал.2; 2. Международни договори за безвизов или облекчен визов режим; 3. Разрешение на службите за административен контрол на чужденците", като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и по отношение на четири лица, ненавършили 16 - годишна възраст, а именно Шияр Х.А. /Shyar Hudaida Abo/, роден *** г., Делдар Како Х. /Deldar Како Hudayda/, роден на *** г., У.С.Д. /Wisam Saleh Jaebur/, роден на *** г. и Линда И.О. /Linda Ilyas Omar/, родена на *** г.- престъпление по чл.281, ал.2, т. 4 и т.5, вр. ал.1 от НК.

За извършеното от подсъдимият С.А.Н. престъпление по чл.281, ал.2, т.4 и т.5, вр. ал.1 от НК, на това основание и на основание чл. 55, ал.1, т.1 и ал.2 от НК му се определя и налага наказание ДЕСЕТ МЕСЕЦА лишаване от свобода и ГЛОБА в полза на Държавата в размер на 2 500.00 лева.

На основание чл. 57, ал.1, т.2, б. „б“ от ЗИНЗС наложеното наказание от десет месеца лишаване от свобода следва да бъде изтърпяно от подсъдимия С.А.Н. при първоначален „СТРОГ“ режим.

На основание чл. 59, ал.1, т.1 и ал.2 от НК при изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“ на подсъдимия С.А.Н., се приспада времето, през което Н. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 21.09.2016 година до 11.11.2016 година, както и времето, през което Н. е бил задържан по реда на НПК с Постановление на РП – Тополовград по чл. 64, ал.2 от НПК за времето от 20.09.2016 година до 21.09.2016 година, както и времето, през което е бил задържан по Закона за МВР със Заповед за задържане от 18.09.2016 година – на 18.09.2016 година.

Подсъдимият  С.А.Н., роден на *** ***, обласково, ул.***, в момента в Затвора гр. Ст. Загора, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, живущ на семейни начала, безработен,  осъждан , ЕГН **********, се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че на 18.09.2016 г. в землището на с.Радовец, общ.Тополовград, обл.Хасково, държал без надлежно разрешително, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, високорисково наркотично вещество -коноп /марихуана/ с тегло 0.307 грама със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 7 %, на стойност 1.84 лева, като случая е маловажен - престъпление по чл.354а, ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл.първо от НК.

За извършеното от подсъдимият С.А.Н. престъпление по чл.354а, ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл.първо от НК, на това основание и на основание чл. 54 от НК му се определя и налага наказание  ГЛОБА в полза на Държавата в размер на 500.00 лева.

За посочените по –горе умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от НПК, допуска постигането  на  споразумение за прекратяване  на наказателното производство.

Направените в хода на ДП разноски в размер на 305.30 лева се заплащат от подсъдимия по сметка на РД „ГП“ – Елхово.

Направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 38.26 лева се заплащат от подсъдимия по сметка на РС – Елхово.

От деянията, извършени от подсъдимият, не са настъпили имуществени вреди.

На основание чл. 354а, ал.6, вр. чл. 53, ал.2, б. „а" от НК ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА – наркотично вещество коноп /марихуана/ с общо нето тегло 0,307 грама, от които за нуждите на експертизата са изразходени 0.111 грама, находящи се в Агенция „Митници" - Централно митническо управление гр. София, отдел „МРР-НОП", предмет на престъплението по чл. 354а, ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл.първо от НК, притежанието на които е забранено, се ОТНЕМАТ в полза на Държавата.

На основание чл. 23 от НК на подсъдимият С.А.Н. за деянията по чл.281, ал.2, т. 4 и т.5, вр. ал.1 от НК и по чл. 354а, ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл.първо от НК, се ОПРЕДЕЛЯ едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ в размер на ДЕСЕТ МЕСЕЦА лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „СТРОГ“ режим.

На основание чл. 23, ал.3 от НК към определеното общо наказание лишаване от свобода се присъединява наказанието ГЛОБА в размер на 2500.00 лева.

На основание чл. 59, ал.1, т.1 и ал.2 от НК при изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“ на подсъдимия С.А.Н., се приспада времето, през което Н. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 21.09.2016 година до 11.11.2016 година, както и времето, през което Н. е бил задържан по реда на НПК с Постановление на РП – Тополовград по чл. 64, ал.2 от НПК за времето от 20.09.2016 година до 21.09.2016 година, както и времето, през което е бил задържан по Закона за МВР със Заповед за задържане от 18.09.2016 година – на 18.09.2016 година.

С П О Р А З У М Е Л И   С Е :

 

 

 

 

ПРОКУРОР:........................               ПОДСЪДИМ:………………

              /Ана Саракостова/                                /С.Н./

                                                                            

 

 

 

                                                     Сл. ЗАЩИТНИК:.......................

                                                                              /адв. Ст. И./

 

 

 

СЪДЪТ, след като се запозна със съдържанието на постигнатото споразумение, намери същото за изчерпателно и непротиворечащо на закона и морала, в съответствие с материалните и процесуалните норми, поради което и на основание  чл. 384, ал.1, вр. чл. 382, ал.7 от НПК,

 

О   П  Р  Е  Д  Е  Л  И : № 127

 

ОДОБРЯВА споразумението, постигнато между Прокурора от ЕРП   Ана Саракостова, адвокат С.И. *** -  сл. защитник на подсъдимият и подсъдимият С.А.Н. при условия и основания, известни на страните, както следва:

Подсъдимият  С.А.Н., роден на *** ***, обл.Хасково, ул.***, в момента в Затвора гр. Ст. Загора, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, живущ на семейни начала, безработен,  осъждан , ЕГН **********, се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че на 18.09.2016г. в землището на с.Радовец, общ.Тополовград, обл.Хасково, с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал група чужденци, а именно Ф.Х.М. /Falah Hasan Murad/, роден на *** г., Н.А.С. /Navin Ahmad Sabri/, родена на *** г., А.Х.А. /Abo Hudaida Abo/, роден на *** г., Шияр Х.А. /Shyar Hudaida Abo/, роден на *** г., Делдар Како Х. /Deldar Како Hudayda/, роден на *** г., У.С.Д. /Wisam Saleh Jaebur/, роден на *** г., Х.И.О. /Helin Ilyas Omar /, родена на *** г., Линда И.О. /Linda Ilyas Omar/, родена на *** г. и Х.И.О. /Helvin Ilyas Omar/, родена на *** г. всички граждани на Република Ирак, да преминават и пребивават в Република България в нарушение на закона - чл.19, ал.1, т.1 от ЗЧРБ, съгласно който: "Чужденец, който влиза в България или преминава транзитно през нейната територия, в зависимост от целта на пътуването, трябва да притежава: редовен документ за задгранично пътуване или друг заместващ го документ, както и виза, когато такава е необходима, съгласно Регламент /ЕО/ №539/2001 г. на Съвета от 15 март 2001 г."; чл.22, ал. 1, съгласно който: „Пребиваването на чужденците в Република България се осъществява въз основа на: 1. Издадена виза по чл.9а, ал.2; 2. Международни договори за безвизов или облекчен визов режим; 3. Разрешение на службите за административен контрол на чужденците", като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и по отношение на четири лица, ненавършили 16 - годишна възраст, а именно Шияр Х.А. /Shyar Hudaida Abo/, роден *** г., Делдар Како Х. /Deldar Како Hudayda/, роден на *** г., У.С.Д. /Wisam Saleh Jaebur/, роден на *** г. и Линда И.О. /Linda Ilyas Omar/, родена на *** г.- престъпление по чл.281, ал.2, т. 4 и т.5, вр. ал.1 от НК.

За извършеното от подсъдимият С.А.Н. престъпление по чл.281, ал.2, т.4 и т.5, вр. ал.1 от НК, на това основание и на основание чл. 55, ал.1, т.1 и ал.2 от НК му се определя и налага наказание ДЕСЕТ МЕСЕЦА лишаване от свобода и ГЛОБА в полза на Държавата в размер на 2 500.00 лева.

На основание чл. 57, ал.1, т.2, б. „б“ от ЗИНЗС наложеното наказание от десет месеца лишаване от свобода следва да бъде изтърпяно от подсъдимия С.А.Н. при първоначален „СТРОГ“ режим.

На основание чл. 59, ал.1, т.1 и ал.2 от НК при изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“ на подсъдимия С.А.Н., се приспада времето, през което Н. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 21.09.2016 година до 11.11.2016 година, както и времето, през което Н. е бил задържан по реда на НПК с Постановление на РП – Тополовград по чл. 64, ал.2 от НПК за времето от 20.09.2016 година до 21.09.2016 година, както и времето, през което е бил задържан по Закона за МВР със Заповед за задържане от 18.09.2016 година – на 18.09.2016 година.

Подсъдимият  С.А.Н., роден на *** ***, обласково, ул.***, в момента в Затвора гр. Ст. Загора, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, живущ на семейни начала, безработен,  осъждан , ЕГН **********, се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че на 18.09.2016 г. в землището на с.Радовец, общ.Тополовград, обл.Хасково, държал без надлежно разрешително, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, високорисково наркотично вещество -коноп /марихуана/ с тегло 0.307 грама със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 7 %, на стойност 1.84 лева, като случая е маловажен - престъпление по чл.354а. ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл. първо от НК.

За извършеното от подсъдимият С.А.Н. престъпление по чл.354а,  ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл. първо от НК, на това основание и на основание чл. 54 от НК му се определя и налага наказание  ГЛОБА в полза на Държавата в размер на 500.00 лева.

За посочените по –горе умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от НПК, допуска постигането  на  споразумение за прекратяване  на наказателното производство.

Направените в хода на ДП разноски в размер на 305.30 лева се заплащат от подсъдимия по сметка на РД „ГП“ – Елхово.

Направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 38.26 лева се заплащат от подсъдимия по сметка на РС – Елхово.

От деянията, извършени от подсъдимият, не са настъпили имуществени вреди.

На основание чл. 354а, ал.6, вр. чл. 53, ал.2, б. „а" от НК ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА – наркотично вещество коноп /марихуана/ с общо нето тегло 0,307 грама, от които за нуждите на експертизата са изразходени 0.111 грама, находящи се в Агенция „Митници" - Централно митническо управление гр. София, отдел „МРР-НОП", предмет на престъплението по чл. 354а, ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл.първо от НК, притежанието на които е забранено, се ОТНЕМАТ в полза на Държавата.

На основание чл. 23 от НК на подсъдимият С.А.Н. за деянията по чл.281, ал.2, т. 4 и т.5, вр. ал.1 от НК и по чл. 354а, ал.5, вр. ал.3, предл. второ, т. 1, предл.първо от НК, се ОПРЕДЕЛЯ едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ в размер на ДЕСЕТ МЕСЕЦА лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „СТРОГ“ режим.

На основание чл. 23, ал.3 от НК към определеното общо наказание лишаване от свобода се присъединява наказанието ГЛОБА в размер на 2500.00 лева.

На основание чл. 59, ал.1, т.1 и ал.2 от НК при изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“ на подсъдимия С.А.Н., се приспада времето, през което Н. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 21.09.2016 година до 11.11.2016 година, както и времето, през което Н. е бил задържан по реда на НПК с Постановление на РП – Тополовград по чл. 64, ал.2 от НПК за времето от 20.09.2016 година до 21.09.2016 година, както и времето, през което е бил задържан по Закона за МВР със Заповед за задържане от 18.09.2016 година – на 18.09.2016 година.

На вещото лице Ф.Т.С. да се изплатят пътни разноски в размер на 10.00 лева от бюджета на съда.

На свидетеля Д.В.В. да се изплатят пътни разноски в размер на 8.53 лева от бюджета на съда.

На свидетеля А.Х.К. да се изплатят пътни разноски в размер на 9.73 лева от бюджета на съда.

ПРЕКРАТЯВА,  на основание чл.24, ал.3 от НПК, производството по настоящото НОХД №8/2017 година, по описа на ЕРС.

 

Предвид на това, че към настоящия момент подсъдимият С.А.Н. търпи наказание „лишаване от свобода“ по влязла в сила Присъда № 91 от 10.11.2016 година по НОХД № 112/2016 година по описа на РС – Тополовград, взетата спрямо него мярка за неотклонение „Подписка“ следва да бъде отменена.

Мотивиран от горното, съдът

 

О   П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

ОТМЕНЯ взетата спрямо подсъдимия С.А.Н. в хода на ДП мярка за неотклонение „Подписка“.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в ЧАСТТА за одобряване на споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване, а в ЧАСТТА относно мярката за неотклонение подлежи на въззивно обжалване пред ЯОС чрез ЕРС, с частна жалба или частен протест в 7-дневен срок от днес.

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 14.40 часа.

                                  

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                         СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                              2.

 

 

                                                          СЕКРЕТАР: