Разпореждане по дело №1173/2019 на Районен съд - Пловдив

Номер на акта: 6417
Дата: 27 март 2019 г.
Съдия: Милена Атанасова Георгиева
Дело: 20195330201173
Тип на делото: Наказателно от частен характер дело
Дата на образуване: 20 февруари 2019 г.

Съдържание на акта

                                 Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е № 6417

                                       гр. Пловдив, 27.03.2019г.

 

          МИЛЕНА ГЕОРГИЕВА – като съдия - докладчик по НЧХД №1173/2019г. по описа на ПРС, ХVІІІ н.с., след като се запознах с материалите по делото, намирам за установено следното:

Производството по делото е образувано по подадена от Я.И.П., ЕГН:********** срещу Е.М.Г., ЕГН:********** тъжба за престъпление по чл.147, ал.1 от НК.

Предмет на настоящото производство е тъжбата на Я.П. и допълненията към нея, съдържащи оплакване за подадено срещу тъжителката ръкописно писмо, получено от К.В.от **, до когото се сочи да са достигнали разпространените клеветнически твърдения на датата, посочена в писмото – 23.01.2019г. /датата на входящия му номер/. Твърди се престъплението да е довършено с възприемането на клеветническите твърдения от третото лице -  К.В.. Същият е ** на **, като работното му място се намира в гр. С..  

По силата на чл.36, ал.1 от НПК делото е подсъдно на съда, в чийто район е извършено престъплението. В ал.2 на същия член се сочи, че когато престъплението е започнало в района на един съд, а е продължило в района на друг, делото е подсъдно на съда, в района на който престъплението е довършено. С оглед на посочените законови разпоредби съдията - докладчик приема, че Районен съд – Пловдив не е компетентният съд, пред когото може да се развие съдебното производството.

Ето защо и съдебното производство по делото следва да бъде прекратено и същото да бъде изпратено на Районен съд – София по подсъдност.

Мотивиран от горното и на осн. чл.247а, ал.3 от НПК

                                  

                                     Р А З П О Р Е Ж Д А М:

       

         ПРЕКРАТЯВАМ съдебното производство по НЧХД №1173/2019г. по описа на РС – Пловдив, ХVІІІ н. с.

         ИЗПРАЩАМ делото на РС – София по подсъдност.

           Разпореждането е окончателно и не подлежи на обжалване.                        

 

                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:

ВЯРНО С ОРИГИНАЛА

В.Ш.