Споразумение по дело №1663/2010 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 48
Дата: 30 септември 2010 г. (в сила от 30 септември 2010 г.)
Съдия: Мая Веселинова Нанкинска
Дело: 20103100201663
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 27 септември 2010 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л 

 

Номер                                  Година  2010                                 гр. Варна

 

         ВАРНЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД,      Наказателно отделение                На  тридесети септември                Година две хиляди и десета

В публично заседание в следния състав:

 

                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАЯ   НАНКИНСКА

                                                  

Секретар Р.П.

Прокурор  КРАСИМИР КОНОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдия НАНКИНСКА

НОХД № 1663по описа за 2010 г.

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

ПОДСЪДИМИ:

Н.Х.Х. – редовно призована, явява се лично и с адв. Е.Д., редовно упълномощена от д.пр. 

Л.А.С.  - води се от ОЗ „Охрана” и с адв. Е.Д., редовно упълномощена от д.пр.

Т.И.П. – редовно призован, явява се лично и с адв.Х.Д.,  упълномощена от д.пр.

Е.И.А. – редовно призована, явява се лично и с адв. Мартин Дичев, преупълномощен от          адв.И..

Б.П.Г. – води се от ОЗ „Охрана” и с адв.К.Ц., упълномощена от д.пр 

М.П.К. - редовно призован, явява се лично и с адв. И.С., служебно назначен от д.пр.

И.Д.С. -  редовно призован, явява се лично и с адв. А.Д., редовно упълномощен от д.пр.

Р.Ф.Р. – води се от ОЗ „Охрана” и с адв. А.Д., редовно упълномощен от д.пр.

А.Д.Р. – редовно призован, явява се лично и с адв. Ж.Ж., редовно упълномощен от д.пр.

ЙОСЕВ Ф.О.  - води се от ОЗ „Охрана” и с адв.М.Р., редовно упълномощен от д.пр.

Б.Г.А. – води се от ОЗ „Охрана„ и с адв.С.П.,  упълномощен от д.пр.

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. Е.Д.: Да се даде ход на делото.

АДВ. Д.: Да се даде ход на делото.

АДВ. Ж.: Да се даде ход на делото.

АДВ. Хр.Д.: Да се даде ход на делото.

АДВ. ДИЧЕВ: Да се даде ход на делото.

АДВ. Ц.: Да се даде ход на делото.

АДВ. Р.: Да се даде ход на делото.

АДВ. С.: Да се даде ход на делото.

АДВ. П.: Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални пречки по хода на делото, поради което и

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

На основание чл. 272, ал.1 НПК се снема самоличността на подсъдимите:

1.Н.Х.Х. - родена на *** ***, пост.адрес:***, българска гражданка, с основно образование, неомъжена, не осъждана, не работи, ЕГН **********.

*. Л.А.С. – роден на *** ***, пост.адрес:*** български гражданин, основно образование, неженен, не осъждан, не работи, ЕГН **********.

*. А.Д.Р. - роден на *** ***, пост.адрес:***, български гражданин, средно образование, неженен, не осъждан, не работи, ЕГН **********.

*.Т.И.П. - роден на *** ***, пост.адрес:*** български гражданин, основно образование, неженен, осъждан, не работи, ЕГН **********.

*.Е.И.А. - родена на *** ***, пост. адрес:***, наст. адрес:***, българска гражданка, начално образование, неомъжена, не осъждана, не работи, ЕГН **********.

*.Б.П.Г. - роден на *** ***, пост.адрес:***, български гражданин, средно образование, женен, осъждан, не работи, ЕГН **********.

*.М.П.К. - роден на *** ***, пост.адрес:*** български гражданин, основно образование, неженен, осъждан, не работи, ЕГН **********.

*.И.Д.С. - роден на *** ***, пост.адрес:***, наст.адрес:*** български гражданин, средно образование, неженен, осъждан, не работи, ЕГН **********

*.Р.Ф.Р. - роден на *** ***, пост. адрес:*** български гражданин, без образование, неженен, осъждан, не работи, ЕГН **********.

**. Й. /ЙОСЕВ/ Ф.О. - роден на *** ***, пост. адрес:***, български гражданин, начално образование, неженен, не осъждан, не работи, ЕГН **********.

**. Б.Г.А. - роден на *** ***, пост. адрес:***, наст. адрес:***, български гражданин,основно образование, не женен, не осъждан,  не работи, ЕГН **********.

 На основание чл. 272, ал.4 от НПК председателят на състава извърши проверка и констатира, че преписите и съобщенията по чл. 254 от НПК са връчени в срок.

Председателят разясни на страните правото им на отводи по чл. 274 и 255 от НПК, такива не бяха направени.

Искания на основание чл. 275 от НПК не бяха направени.

 

СЪДЪТ докладва внесено споразумение по реда на чл.381 от НПК между прокурор при ВОП Красимир Конов и защитниците на подсъдимите, по силата на което страните са приели за безспорно установено, че:

         1. Подс. Н.Х.Х. е осъществила от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.06.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвала в организирана престъпна група, образувана и  ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Е.И.А., Л.А.С., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Йосев Ф.О., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

           Подс. Н.Х.Х. е осъществила от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК, тъй като на 09.10.2009 год. в гр.Варна, в съучастие като съизвършител с Л.А.С., без надлежно разрешително, държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 7,53 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 22,65%; 19,62 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 23%; 76,17 гр.хероин със съдържание на диацетилморфин 23%; 2,89 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 36,2%; 19,71 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 23%  - всичко на обща стойност 8 257,05 лв., като   деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група;                                 

 Деянията са извършени виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

         За гореописаните деяния подс. Н.Х.Х. се признава за виновна и приема да и бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “Лишаване от свобода“ за срок от две години, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде отложено за срок от четири години и наказание, определено при условията на чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок три години, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде отложено за срок от пет години и глоба в размер на 10 000 лв., като на основание чл.23 ал.1 от НК, обвиняемата Н.Х.Х. приема да и бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок три години, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде отложено за срок от пет години и глоба в размер на 10 000 лв.

 

2. По отношение на обв. Л.А.С.  приемат за безспорно установено от фактическа страна, че е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.06.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Е.И.А., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Йосев Ф.О., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

Приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подс. Л.А.С. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2  от НК, тъй като на 09.10.2009 год. в гр.Варна, в съучастие като съизвършител с Н.Х.Х., без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 7,53 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 22,65%; 19,62 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 23%; 76,17 гр.хероин със съдържание на диацетилморфин 23%; 2,89 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 36,2%; 19,71 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 23%  - всичко на обща стойност 8 257,05 лв., като  деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група.

Деянията са извършени виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

         За гореописаните деяния подс. Л.А.С. се признава за виновен и приема да и бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок от две години и осем месеца и наказание, определено при условията на по чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2  вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок от три години и шест месеца, както и Глоба в размер на 13 000 лв., като на основание чл.23 ал.1 от НК, Л.А.С. приема да му бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок от три години и шест месеца, което следва да изтърпи  при общ режим в ЗООТ и глоба в размер на 13 000 /тринадесет хиляди/ лева. На основание чл. 59 ал.1 от НК се зачита предварителното му задържане, считано от 09.10.2009г.

 

3. По отношение на обв. А.Д.Р. приемат за безспорно установено от фактическа страна, че е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.01.2009год. до 05.03.2010 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група,образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Е.И.А., Йосев Ф.О., И.Д.С., Христо Тодоров Караджов, Т.И.П. и М.П.К., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

Деянието е извършено виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

         За гореописаните деяния подс. А.Д.Р. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок от две години и четири месеца което следва да изтърпи  при общ режим в ЗООТ.

         На основание чл. 59 ал.1 от НК следва да се зачете предварителното му задържане, считано от 26.03.2010г. до 29.03.2010г., и времето, през което е бил с мярка „Домашен арест”, считано от 30.03.2010г.

 

4. По отношение на обв. Т.И.П. приемат за безспорно установено от фактическа страна, че е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.11.2009год. до 01.03.2010 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници И.Д.С., Христо Тодоров Караджов, А.Д.Р. и М.П.К., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

Деянието е извършено виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

         За гореописаните деяния обвиняемият Т.И.П. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок от две години и седем месеца което следва да изтърпи  при строг режим в затвор.

         На основание чл. 59 ал.1 от НК следва да се зачете предварителното му задържане, считано от 02.03.2010г. до 05.03.2010г.вкл., и времето, през което е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест”, считано от 06.03.2010г.

 

5. По отношение на обв. Е.И.А. приемат за безспорно установено от фактическа страна, че е осъществила от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, ъй като в периода от 23.09.2009год. до 07.10.2009 год. в гр.Варна, участвала в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Йосев Ф.О., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

Приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемата Е.И.А. е осъществила от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1 от НК, тъй като на 07.10.2009 год. в гр.Варна, без надлежно разрешително, държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 4,69 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 15,5% и 1,39 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 12,4% - всичко на обща стойност 304,00 лв., като деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група.

Деянията са извършени виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

         За гореописаните деяния обвиняемата Е.И.А. се признава за виновна и приема да и бъде наложено наказание определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “Лишаване от свобода“ за срок от две години, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде отложено за срок от четири години и наказание, определено при условията на чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок три години, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде отложено за срок от пет години и глоба в размер на 10 000 лв., като на основание чл.23 ал.1 от НК, обвиняемата Е.И.А. приема да и бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок три години, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде отложено за срок от пет години и глоба в размер на 10 000 лв.

 

6. По отношение на обв. Б.П.Г.

Приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият Б.П.Г. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.05.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.Г.А., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Р.Ф.Р., Йосев Ф.О., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Филип Р. Михайлов, Е.И.А., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества;

Деянието е извършено виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

         За гореописаните деяния обвиняемият Б.П.Г. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок от две години и осем, месеца което на основание чл. 60 ЗИНЗС следва да изтърпи  при строг режим в затвор.

         На осн. чл. 59 ал.1 от НК се зачита предварителното му задържане, считано от 09.10.2009г.

 

7. По отношение на подс. М.П.К.  приемат за безспорно установено от фактическа страна, че същия е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.12.2009год. до 01.03.2010 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група,образувана и  ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Т.И.П., Христо Тодоров Караджов, А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

Приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият М.П.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление престъпление по чл.354а, ал.2, т.1 и т.4, вр.ал.1 от НК, тъй като на 01.03.2010 год. в гр.Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 14,35 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 8,03%; 24,4 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 7,87%; 9,74гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 7,87 гр. – всичко на обща стойност 2 424, 50 лв., като деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група и в условията на опасен рецидив.                                                                             

Деянията са извършени виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

         За гореописаните деяния обвиняемият М.П.К. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “Лишаване от свобода“ за срок от две години и шест месеца, което  следва да изтърпи  при строг режим в затвор, и наказание определено при условията на чл.354а, ал.2, т.1 и т.4, вр.ал.1 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок от три години, което следва да изтърпи  при строг режим в затвор, и глоба в размер на 10 000 лв., като на основание чл.23 ал.1 от НК, обвиняемият М.П.К. приема да му бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок от три години, което на основание чл. 60 ЗИНЗС следва да изтърпи  при строг режим в затвор, и глоба в размер на 10 000 лв. На осн. чл. 59 ал.1 от НК се зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест”, считано от 02.03.2010г.

 

8. По отношение на подс. И.Д.С. приемат за безспорно установено от фактическа страна, че е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.06.2009год. до 23.02.2010 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и  ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Е.И.А., Йосев Ф.О., Т.И.П., Христо Тодоров Караджов, А.Д.Р. и М.П.К., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

Приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият И.Д.С. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.354а, ал.2, т.1 и т.4, вр.ал.1 от НК, На 23.02.2010 год. в гр.Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 4,86 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 8,78 на стойност 243,00 лв., като деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група и в условията на опасен рецидив.

Деянията са извършени виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

         За гореописаните деяния обвиняемият И.Д.С. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “Лишаване от свобода “ за срок от две години и шест месеца, което на  следва да изтърпи  при строг режим в затвор, и наказание определено при условията на чл.354а, ал.2, т.1 и т.4, вр.ал.1 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок от три години, което на основание чл. 60 ЗИНЗС следва да изтърпи  при строг режим в затвор, и глоба в размер на 10 000 лв., като на основание чл.23 ал.1 от НК, обвиняемият И.Д.С. приема да му бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно “ Лишаване от свобода“ за срок от три години, което следва да изтърпи  при строг режим в затвор, и глоба в размер на 10 000 лв.

         На основание чл. 59 ал.1 от НК се зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест”, считано от 24.02.2010г.

 

9. Подс. Р.Ф.Р. приемат за безспорно установено от фактическа страна, че е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.01.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Йосев Ф.О., Боряна Алекова /А., Е.И.А., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества

Деянията са извършени виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

         За гореописаните деяния подс. Р.Ф.Р. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно, “Лишаване от свобода “ за срок от две години и четири месеца, което следва да изтърпи при общ режим в ЗООТ.

         На основание чл. 59 ал.1 от НК се зачита предварителното му задържане, считано от 09.10.2009г.

 

10. По отношение на подс. ЙОСЕВ Ф.О. приемат за безспорно установено от фактическа страна, че същия е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.01.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Е.И.А., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.          

Приемат за безспорно установено от правна страна, че подс. ЙОСЕВ Ф.О. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1 от НК, тъй като на 09.10.2009 год. в гр.Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 1,36 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 36,2%; 1,91 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 22,2%; 10,22 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 7,95%; 0,44 гр. марихуана със съдържание на наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 1,81%  - всичко на обща стойност 760,19 лв., като деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група.

Деянията са извършени виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

         За гореописаните деяния подс.ЙОСЕВ О. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “ Лишаване от свобода “ за срок от две години, и наказание, определено при условията на чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1 вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно “Лишаване от свобода“ за срок две години и четири месеца и глоба в размер на 10000 лв, като на основание чл.23 ал.1 от НК, подс. ЙОСЕВ Ф.О. приема да му бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно “ Лишаване от свобода“ за срок две години и четири месеца, което следва да изтърпи  при общ режим в ЗООТ и глоба в размер на 10 000 /десет хиляди/ лева.

          На основание чл. 59 ал.1 от НК се зачита предварителното му задържане, считано от 09.10.2009г.

 

         11. По отношение на подс. Б.Г.А. приемат за безспорно установено, че в периода от 01.01.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Р.Ф.Р., Йосев Ф.О., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Филип Р. Михайлов, Е.И.А., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества;

          Приема се, че безспорно деянието осъществено от А. съдържа обективните и субективните признаци на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, извършено е при форма на вината „пряк умисъл”, поради което и на основание чл. 321 ал.3 т.2 вр. ал.2 вр. чл. 55 ал.1 т.1 от НК, А. приема да търпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 2 години и 4 м., при първоначален общ режим в Затворническо общежитие от открит тип.

         На основание чл. 59 ал.1 от НК се зачита предварителното му задържане, считано от 09.10.2009г.

         Разноските по делото – всеки един от подсъдимите следва да заплати в полза на Държавата сумата от по 118 лв. за направени разноски по делото.

  Веществените доказателства по делото: следва да останат по делото, с оглед на неприключилия процес

 

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам така постигнатото споразумение и моля, да бъде одобрено.

 

АДВ. Д.: Споразумението не противоречи на закона и морала и моля,  да го одобрите.

      Подс. Х.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновна. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред.

      Подс. Л.С.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред.

 

АДВ. Д.: Споразумението не противоречи на закона и морала и моля,  да го одобрите.

       Подс.Ив.С.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред.

       Подс.Р.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред.

 

     АДВ. Ж.: Споразумението не противоречи на закона и морала и моля,  да го одобрите.

      Подс.Р.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред

 

      АДВ. Хр.Д.: Споразумението не противоречи на закона и морала и моля,  да го одобрите.

      Подс.П.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред

 

      АДВ. ДИЧЕВ: Споразумението не противоречи на закона и морала и моля,  да го одобрите.

      Подс.А.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновна. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред

 

       АДВ. Ц.: Споразумението не противоречи на закона и морала и моля,  да го одобрите.

      Подс.Г.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред

 

      АДВ. Р.: Споразумението не противоречи на закона и морала и моля,  да го одобрите.

      Подс.О.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред

 

       АДВ. С.: Споразумението не противоречи на закона и морала и моля,  да го одобрите.

      Подс.К.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред

 

        АДВ. П.: Споразумението не противоречи на закона и морала и моля,  да го одобрите.

        Подс.А.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам наказанието и последиците от сключеното споразумение и желая делото да приключи по този ред

 

 

ПРОКУРОР:  ………..                             ЗАЩИТНИК: ……………

                    /КР.КОНОВ/                                           /адв.Е.Д./

 

                                                                 

                     Подс.Х.: …………….

 

                                                   Подс.Л.С.: ………

 

 

 

                                                        ЗАЩИТНИК:.........................

                                                                           /адв.Д./

 

                                      Подс.Ив.С.: …………….

 

                              Подс.Р.: …………….

 

 

 

 

                                                        ЗАЩИТНИК:.........................

                                                                           /адв.Ж./

 

                            Подс.Р.: …………….

 

 

 

                                                     ЗАЩИТНИК:.........................

                                                                  /адв.Хр.Д./

 

                           Подс.П.: …………….

 

 

                                                        ЗАЩИТНИК:.........................

                                                                           /адв.ДИЧЕВ/

 

                                 Подс.А.: ………

 

 

 

                                                        ЗАЩИТНИК:.........................

                                                                           /адв.Ц./

 

                      Подс.Г.: …………….

 

 

                                                        ЗАЩИТНИК:.........................

                                                                           /адв.Р./

 

                      Подс.О.: …………….

 

 

                                                        ЗАЩИТНИК:.........................

                                                                  /адв.С./

 

                      Подс.К.: …………….

 

 

                                                        ЗАЩИТНИК:.........................

                                                                           /адв.П./

 

                                Подс.А.: …………….

 

 

СЪДЪТ намира, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство прекратено, поради което и на основание чл.382, ал.7 от НПК,

 

                                          О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА споразумението, постигнато между страните в следния смисъл:

 

1. Подс. Н.Х.Х. е осъществила от обективна и субективна страна състава на:

- Престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, затова че в периода от 01.06.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвала в организирана престъпна група, образувана и  ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Е.И.А., Л.А.С., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Йосев Ф.О., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

 

За гореописаното деяние подс. Х. се признава за виновна, като приема да й бъде наложено наказание на основание чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде ОТЛОЖЕНО за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

 

           - Престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК, за това че на 09.10.2009 год. в гр.Варна, в съучастие като съизвършител с Л.А.С., без надлежно разрешително, държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 7,53 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 22,65%; 19,62 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 23%; 76,17 гр.хероин със съдържание на диацетилморфин 23%; 2,89 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 36,2%; 19,71 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 23% - всичко на обща стойност 8 257,05 лв., като   деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група.       

                       

          За извършеното подс. Н.Х.Х. се признава за виновна и приема да й бъде наложено наказание, на чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок ТРИ ГОДИНИ, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде ОТЛОЖЕНО за срок от ПЕТ ГОДИНИ и ГЛОБА в размер на 10 000 лв.

 

          На основание чл.23 ал.1 от НК, подс. Н.Х. приема да й бъде наложено най–тежкото от гореописаните наказания, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок ТРИ ГОДИНИ, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде отложено за срок от ПЕТ ГОДИНИ и ГЛОБА в размер на 10 000 лв.

 

2. За подс. Л.А.С.

- Престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК за това, че в периода от 01.06.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Е.И.А., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Йосев Ф.О., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

 

За гореописаното деяние подс. Л.С. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ОСЕМ МЕСЕЦА, което следва да изтърпи  при общ режим в ЗООТ.

 

- Престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2  от НК, за това, че на 09.10.2009 год. в гр.Варна, в съучастие като съизвършител с Н.Х.Х., без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 7,53 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 22,65%; 19,62 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 23%; 76,17 гр.хероин със съдържание на диацетилморфин 23%; 2,89 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 36,2%; 19,71 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 23% - всичко на обща стойност 8 257,05 лв., като  деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна группа-.

 

За извършеното подс. С. приема да му бъде наложено наказание по чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2  вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  за срок от ТРИ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА, което следва да изтърпи  при общ режим в ЗООТ и ГЛОБА в размер на 13 000 /тринадесет хиляди/ лева.

 

На основание чл.23 ал.1 от НК, Л.С. приема да му бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  за срок от ТРИ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА, което следва да изтърпи  при общ режим в ЗООТ и ГЛОБА в размер на 13 000 /тринадесет хиляди/ лева.

На основание чл. 59 ал.1 от НК се ЗАЧИТА предварителното му задържане, считано от 09.10.2009 г.

 

3. Подс. А.Д.Р. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.01.2009год. до 05.03.2010 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Е.И.А., Йосев Ф.О., И.Д.С., Христо Тодоров Караджов, Т.И.П. и М.П.К., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

         Подс.А.Д.Р. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, което следва да изтърпи  при Общ режим в ЗООТ.

         На основание чл. 59 ал.1 от НК следва ДА СЕ ЗАЧЕТЕ предварителното му задържане, считано от 26.03.2010г. до 29.03.2010г., и времето, през което е бил с мярка „Домашен арест”, считано от 30.03.2010г.

 

4. Подс. Т.И.П. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, за това, че в периода от 01.11.2009год. до 01.03.2010 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници И.Д.С., Христо Тодоров Караджов, А.Д.Р. и М.П.К., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

 

         За гореописаното деяние подс.Т.И.П. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ И СЕДЕМ МЕСЕЦА, което следва да изтърпи  при СТРОГ РЕЖИМ В ЗАТВОР.

         На основание чл. 59 ал.1 от НК следва ДА СЕ ЗАЧЕТЕ предварителното му задържане, считано от 02.03.2010г. до 05.03.2010г. вкл., и времето, през което е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест”, считано от 06.03.2010г.

 

5. Подс. Е.И.А. е осъществила от обективна и субективна страна състава на:

- престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, за това, че в периода от 23.09.2009год. до 07.10.2009 год. в гр.Варна, участвала в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Йосев Ф.О., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

 

За гореописаното деяние подс. А. се признава за виновна и приема да й бъде наложено наказание определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ, чието изпълнение на основание чл.66, ал.1 от НК да бъде ОТЛОЖЕНО за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

 

- Престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1 от НК, затова, че на 07.10.2009 год. в гр.Варна, без надлежно разрешително, държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 4,69 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 15,5% и 1,39 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 12,4% - всичко на обща стойност 304,00 лв., като деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група.

 

За гореописаното деяние подс. А. се признава за виновна и приема да й бъде наложено наказание определено при условията на чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок ТРИ ГОДИНИ, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде ОТЛОЖЕНО за срок от ПЕТ ГОДИНИ и ГЛОБА в размер на 10 000 лв.

 

На основание чл.23 ал.1 от НК, подс. А. приема да й бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок ТРИ ГОДИНИ, чието изпълнение на основание чл.66 ал.1 от НК да бъде ОТЛОЖЕНО за срок от ПЕТ ГОДИНИ И ГЛОБА в размер на 10 000 лв.

 

6. Подс. Б.П.Г. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.05.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.Г.А., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Р.Ф.Р., Йосев Ф.О., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Филип Р. Михайлов, Е.И.А., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

         За гореописаното деяние подс. Б.Г. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ОСЕМ, МЕСЕЦА, което на основание чл. 60 ЗИНЗС следва да изтърпи  при СТРОГ РЕЖИМ В ЗАТВОР.

         На основание чл. 59 ал.1 от НК СЕ ЗАЧИТА предварителното му задържане, считано от 09.10.2009г.

 

7. Подс. М.П.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на:

-  престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.12.2009год. до 01.03.2010 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и  ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Т.И.П., Христо Тодоров Караджов, А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

 За гореописаното деяние подс. М.К. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА, което следва да изтърпи  при СТРОГ режим в Затвор.

 

- Престъпление по чл.354а, ал.2, т.1 и т.4, вр.ал.1 от НК, тъй като на 01.03.2010 год. в гр.Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 14,35 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 8,03%; 24,4 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 7,87%; 9,74гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 7,87 %. – всичко на обща стойност 2 424, 50 лв., като деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група и в условията на опасен рецидив.    

         За гореописаното деяние подс. М.К. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.354а, ал.2, т.1 и т.4, вр.ал.1 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, което следва да изтърпи  при СТРОГ РЕЖИМ В ЗАТВОР  и  ГЛОБА в размер на 10 000 лв.

         На основание чл.23 ал.1 от НК, подс М.К. приема да му бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, което на основание чл. 60 ЗИНЗС следва да изтърпи  при СТРОГ РЕЖИМ в Затвор, и ГЛОБА в размер на 10 000 лв.

На основание чл. 59 ал.1 от НК се зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест”, считано от 02.03.2010г.

 

8. Подс. И.Д.С. е осъществил от обективна и субективна страна състава на:

-  престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.06.2009год. до 23.02.2010 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и  ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Е.И.А., Йосев Ф.О., Т.И.П., Христо Тодоров Караджов, А.Д.Р. и М.П.К., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

За гореописаното деяние подс. И.С. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА, което следва да изтърпи  при СТРОГ РЕЖИМ В ЗАТВОР.

 

- престъпление по чл.354а, ал.2, т.1 и т.4, вр.ал.1 от НК, за това, че на 23.02.2010 год. в гр.Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 4,86 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 8,78 % на стойност 243,00 лв., като деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група и в условията на опасен рецидив.

            За гореописаното деяние подс. И.С. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.354а, ал.2, т.1 и т.4, вр.ал.1 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно Лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ, което на основание чл. 60 ЗИНЗС следва да изтърпи  при СТРОГ РЕЖИМ В ЗАТВОР  и ГЛОБА в размер на 10 000 лв.

На основание чл.23 ал.1 от НК, подс. И.Д.С. приема да му бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ, което следва да изтърпи  при СТРОГ РЕЖИМ В ЗАТВОР  и ГЛОБА в размер на 10 000 лв.

         На основание чл. 59 ал.1 от НК се зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест”, считано от 24.02.2010г.

 

9. Подс. Р.Ф.Р. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.01.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Йосев Ф.О., Боряна Алекова /А., Е.И.А., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

         За гореописаното деяние подс. Р.Р. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията определено на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, което следва да изтърпи при ОБЩ РЕЖИМ В ЗООТ.

         На основание чл. 59 ал.1 от НК се зачита предварителното му задържане, считано от 09.10.2009г.

 

10. Подс. ЙОСЕВ Ф.О. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, тъй като в периода от 01.01.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Филип Р. Михайлов, Р.Ф.Р., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Б.Г.А., Е.И.А., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.  

   За гореописаното деяние подс. ЙОСЕВ О. се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание, определено при условията на чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК -  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ, което следва да изтърпи  при ОБЩ РЕЖИМ в ЗООТ.

 

   - Престъпление по чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1 от НК, затова, че на 09.10.2009 год. в гр.Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 1,36 гр. хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 36,2%; 1,91 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 22,2%; 10,22 гр. хероин със съдържание на диацетилморфин 7,95%; 0,44 гр. марихуана със съдържание на наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 1,81%  - всичко на обща стойност 760,19 лв., като деянието е извършено в изпълнение решението на организирана престъпна група.

           За гореописаното деяние подс. О. приема да му бъде наложено наказание определено при условията на чл.354а, ал.2, т.1, вр.ал.1 вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок ДВЕ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, което следва да изтърпи  при ОБЩ РЕЖИМ в ЗООТ и ГЛОБА в размер на 10 000 лв.

  На основание чл.23 ал.1 от НК, подс. ЙОСЕВ О. приема да му бъде наложено най – тежкото от гореописаните наказания, а именно  Лишаване от свобода за срок ДВЕ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, което следва да изтърпи  при ОБЩ РЕЖИМ в ЗООТ и ГЛОБА в размер на 10 000 /десет хиляди/ лева.

          На основание чл. 59 ал.1 от НК се зачита предварителното му задържане, считано от 09.10.2009 г.

 

         11. Подс. Б.Г.А. е осъществил от обективна и субективна страна престъпление по чл.321, ал.3 т.2, вр.ал.2 от НК, за това, че  в периода от 01.01.2009год. до 09.10.2009 год. в гр.Варна, участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Александър И. Томов и Мартин Р. Вълков, с участници Б.П.Г., Л.А.С., Н.Х.Х., Емилия Асенова Данкова, Александър Ицков А., Десислава Милкова А., Р.Ф.Р., Йосев Ф.О., Боряна Алекова Янева, Алдин Юсуф Енвер, Стефан Алексиев А., Филип Р. Михайлов, Е.И.А., А.Д.Р. и И.Д.С., създадена с цел да върши престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.2 от НК – разпространение на наркотични вещества.

           За гореописаното деяние подс. А. приема да търпи наказание  на основание чл. 321 ал.3 т.2 вр. ал.2 вр. чл. 55 ал.1 т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ и ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, при първоначален ОБЩ РЕЖИМ в Затворническо общежитие от открит тип.

         3. На основание чл. 59 ал.1 от НК се зачита предварителното му задържане, считано от 09.10.2009г.

Разноските по делото в размер на от по 118 лв. за всеки един от подсъдимите да бъдат заплатени от подсъдимите по сметка на ВОС в полза на Държавния бюджет.

 ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА по делото, следва да останат по делото, с оглед на неприключилия процес.

 

   ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 1663/2010 г. по описа на ВОС.

 

  ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.55 часа.

                                   

                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                              СЕКРЕТАР: