Определение по дело №306/2023 на Административен съд - Шумен

Номер на акта: 717
Дата: 9 ноември 2023 г.
Съдия: Снежина Петкова Чолакова
Дело: 20237270700306
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 8 ноември 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

град Шумен, 09.11.2023 година

 

          Шуменският административен съд, в закрито съдебно заседание на девети ноември през две хиляди двадесет и трета година, в състав: 

 

                                                                                 Съдия: Снежина Чолакова

 

като разгледа докладваното от съдията адм. д. № 306 по описа за 2023г., за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производство по чл.459 и сл. от Изборния кодекс ИК), образувано по жалба на Н.К.Н., с адрес *** – издигнат от ПП Български съюз за директна демокрация за кандидат за кмет на Община Шумен, срещу Решение № 271/30.10.2023 г. на ОИК – Шумен относно допускане до участие на втори тур на изборите за кмет на Община Шумен. Жалбата е придружена от административна преписка, ведно със списък на страните с посочени телефонни номера на жалбоподател, ответник и заинтересовани страни,  съгласно изискванията на чл.152, ал.2 и ал.3 от АПК.

Съдът констатира, че жалбата, поставила началото на настоящото съдебно производство, е представена под формата на заверено за вярност с оригинала копие. От същата е видно, че е била депозирана до ОИК - Шумен по електронна поща и притежава реквизитите на електронно подписан документ. Поради това следва да бъде задължена ОИК – гр.Шумен да препрати електронното писмо на жалбоподателя, съдържащо жалба с прикачени подписани файлове.

Водим от горното и на основание чл.152, ал.2 от АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

УКАЗВА на ОИК - Шумен в срок до 17.00 ч. на 09.11.2023 г. да препрати електронното писмо, с което е подадена жалбата на Н.К.Н. срещу Решение № 271/30.10.2023 г. на ОИК – Шумен, с прикачените подписани файлове, на електронния адрес на Административен съд – град Шумен.

 

           Настоящото определение да се съобщи на административния орган по телефон или електронна поща, с оглед процесуална бързина.

 

           След изтичане на указания срок или изпълнение на указанията, делото да се докладва на съдията – докладчик.

                                                                          

                                                                  СЪДИЯ :