Разпореждане по дело №475/2023 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 4856
Дата: 12 април 2023 г.
Съдия: Марияна Пенчева Бахчеван
Дело: 20237050700475
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 28 февруари 2023 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

№ ………………………………….г., гр.Варна

 

 

ВАРНЕНСКИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, ХІХ състав, в закрито заседание на 11.04.2023г., като разгледа докладваното от съдия-докладчика МАРИЯНА БАХЧЕВАН  административно дело 475/2023г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

 

В тежест на ответника е да представи доказателства, че извършваната от В.М.търговска дейност в периода 2016г.-2017г. е осъществявана всъщност от самата С.В. Марковска, но под чуждо име и с чужда самоличност.

В тежест на жалбоподателкатаС.В.М/Х./ е да опровергае констатациите в обжалвания от нея ревизионен акт касаещи реализирани приходи от търговска дейност в периода от 2014г.-2015г. и за месеците февруари, март и април 2018г., като съответно докаже, че е декларирала и съответно платила всички дължими публични вземания върху тези приходи и доходи в ревизирания период в законоустановените срокове.

Жалбоподателката е длъжна да представи заверено за вярност копие от личната си карта.

Двете страни са длъжни да направят доказателствените си искания в 14-дневен срок от съобщението.

Предвид задължителните указания на Върховния административен съд в решение №1889/21.02.2023г. по адм.дело № 3946/2022г., следва представените от „Еконт Експрес“ файлове да бъдат разпечатани от ответника в оригинал или официално заверени преписи.

Воден от изложеното, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника – директора на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ гр.Варна в 14-дневен срок от съобщението да представи:

1.     в оригинал или в заверено за вярност копие представените в хода на ревизията документи от „Еконт Експрес“;

2.     документи, изходящи от доставчика и получателя на процесните сделки, от  които се твърди в ревизионния акт, че С.М./Х/е получавала приходи и доходи през ревизирания период.

Указва на ответника, че ако тези документи не бъдат представени в годен за това вид, съгласно задължителните указания на ВАС няма да бъдат съобразени при формирането на фактически и правни изводи при решаване на спора по същество.

УКАЗВА на ответника, че в негова тежест е да докаже, че В.М.търговска дейност в периода 2016г.-2017г. е осъществявана всъщност от самата С.В. Марковска, но под чуждо име и с чужда самоличност.

УКАЗВА на жалбоподателката чрез адв.П.-Т., че в нейна доказателствена тежест е  да опровергае констатациите в обжалвания от нея ревизионен акт касаещи реализирани приходи от търговска дейност в периода от 2014г.-2015г. и за месеците февруари, март и април 2018г., като съответно докаже, че е декларирала и съответно платила всички дължими публични вземания върху тези приходи и доходи в ревизирания период в законоустановените срокове.

ЗАДЪЛЖАВА жалбоподакелката чрез адв.П.-Т. да представи в 7-дневен срок от съобщението заверено за вярност копие от личната си карта.

УКАЗВА на жалбоподателката и на ответника, че следва да направят доказателствените си искания в 14-дневен срок от съобщението.

НАСРОЧВА разглеждането на делото в открито съдебно заседание на 7 юни 2023г. от 14:45ч., за когато жалбоподателката да бъде призована чрез адв. П.-Т., да бъде призован и ответника - директора на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ гр.Варна.

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН   СЪДИЯ: