Определение по дело №1308/2013 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 1716
Дата: 12 юни 2013 г. (в сила от 26 юни 2013 г.)
Съдия: Татяна Валентинова Вълчева
Дело: 20133100101308
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 25 април 2013 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

             /

 

Варненският окръжен съд, Гражданско отделение, десети състав, в закрито съдебно заседание проведено на дванадесети юни, през две хиляди и тринадесета година, в състав:

             

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:ТАТЯНА ВЪЛЧЕВА

 

След като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 1308 по опис на ВОС за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

            Производството е образувано по предявен от Д.П. /Пекова/ Б., действаща чрез процесуалните си представители адв. В. Джамбазова и мл. адв. С. Тодоров, иск  срещу Л.Л.П. с правно основание чл. 61, вр. чл.57, ал.1 ЗС, вр. чл.87, ал.3 ЗЗД и чл.32 ,ал.2 ЗС.

            При проверка за родовата и местната подсъдност на исковете, настоящият състав на ВОС установи, че искът  с правно основание чл.32, ал.2 ЗС е  подсъден на РС, поради което производството по делото  в тази част следва да се прекрати и същото да се изпрати по компетентност на ВРС.

           По отношение на иска с правно основание чл. 61, вр. чл.57, ал.1 ЗС, вр. чл.87, ал.3 ЗЗД, производството по настоящето дело следва да се остави без движение и да се даде възможност на ищеца в едноседмичен срок от получаване на съобщението да впише исковата молба в Агенцията по вписванията.

            Мотивиран от гореизложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

            ПРЕКРАТЯВА  производството по гр. д. № 1308 по опис на ВОС за 2013 г.,  по предявения  в условията на евентуалност иск с правно основание чл.32 ,ал.2 ЗС и изпраща делото по подсъдност на ВРС.

            Да се изготви копия от съдебните книжа по настоящото дело и да се изпратят по компетентност на ВРС по предявения в условията на евентуалност иск с правно основание чл.32, ал.2 ЗС.

           Определението на съда в тази част подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд Варна в едноседмичен срок от връчването му на ищеца.

            УКАЗВА на ищеца, че под настоящия деловоден номер – гр. д. № 1308 по опис на ВОС за 2013 г., производството по делото ще продължи по предявения иск с правно основание чл. 61, вр. чл.57, ал.1 ЗС, вр. чл.87, ал.3 ЗЗД срещу ответника Л.П..

            ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ производството по  гр.д. №1308/2013 г.

              УКАЗВА НА ИЩЕЦА в едноседмичен срок от получаване на съобщението да представи доказателство за вписана искова молба в Агенцията по вписванията.

               При неизпълнение на  горните указания в срок производството по делото ще бъде прекратено.

 

 

                                                                                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: